Exit Poll: Ιστορική νίκη της ΝΔ με 40-44%, ΣΥΡΙΖΑ 16,1-19,1%

Ιστορική νίκη της ΝΔ σκιαγραφεί το πρώτο exit poll, δίνοντάς της ποσοστό 40 με 44%. Στη βουλή με βάση αυτό το exit poll υπάρχει θρίλερ για 4 κόμματα.

Τα αποτελέσματα του πρώτου exit poll
Αναλυτικά, βάσει το exit poll τα κόμματα λαμβάνουν

ΝΔ: 40-44%, μέσος όρος 42%
ΣΥΡΙΖΑ:16,1-19,1%, μέσος όρος 17,6%
ΠΑΣΟΚ 10-13%, μέσος όρος 11,5%
ΚΚΕ: 7,2-9,2%, μέσος όρος 8,2%
Ελληνική Λύση: 2,3-4,3%, μέσος όρος 3,3%
Νίκη: 2,3-4,3%, μέσος όρος 3,3%
Πλεύση Ελευθερίας: 2-4%, μέσος όρος 3%
ΜέΡα 25: 2-4%, μέσος όρος 3%
Σπαρτιάτες: 4-6%, μέσος όρος 5%
Αλλο: 2,1-4,1%
Το αποτέλεσμα του exit poll δείχνει τα εξής:

Η ΝΔ εξασφαλίζει ασφαλή αυτοδυναμία, ανεξαρτήτως του αριθμού των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή τελικά. Στη χειρότερη περίπτωση της εννιακομματικής Βουλής η ΝΔ συγκεντρώνει 158 έδρες, ενώ στην καλύτερη μπορεί να φτάσει κα 162-166.
Συνεχίζεται η πτωτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πέφτει ακόμη και 4 μονάδες σε σχέση με το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου.
Θρίλερ με τα μικρότερα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή. Το μόνο βέβαιο θεωρείται, σύμφωνα με τα exit poll το κόμμα «Σπαρτιάτες»
Στελέχη ΝΔ: Νιώθουμε μεγαλύτερη ευθύνη για την εμπιστοσύνη των πολιτών
Η πρώτη αντίδραση στα exit polls ήρθε από την Πειραιώς.

Στελέχη της ΝΔ σημείωναν: «Aναμένουμε τα αποτελέσματα. Φαίνεται ότι η ΝΔ εξασφαλίζει ασφαλή αυτοδυναμία. Αυτό μάς κάνει να νιώθουμε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών που έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι επόμενες μέρες δεν είναι ημέρες πανηγυρισμών αλλά ημέρες δουλειάς. Δεν υπάρχει ούτε πίστωση χρόνου, ούτε μέρες για χάσιμο».

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.