Λύσεις και δεσμεύσεις του Γιώργου Οικονόμου για το νέο Δημαρχείο (VD)

.

Έξω από το χώρο ανέγερσης του νέου δημαρχείου βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της “Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή”,  Γιώργος Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου, ο οποίος έχει ασχοληθεί εκτενώς με το έργο αυτό και στο παρελθόν δίνοντας διεξόδους στην δημοτική Αρχή (άσχετα αν εκείνη τις αγνόησε), βρέθηκε στο χώρο του εργοταξίου και επεσήμανε ότι κανονικά θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το έργο ( τέλος Ιουλίου εξαντλήθηκε ο αρχικός συμβατικός χρόνος). (Θυμίζουμε όπως ο ίδιος έχει αναφέρει πολλές φορές και ο δήμαρχος το έχει παραδεχτεί, κάθε χρόνος καθυστέρησης κοστίζει στους δημότες πάνω από 600.000 ευρώ ) Δυστυχώς όπως θα ακούσετε να λέει, το έργο (όπως εξελίσσεται με τις προσφυγές του αναδόχου υπέρ της διάλυσης του έργου, που θα κριθούν στα διοικητικά δικαστήρια και την παράταση κατά 10 μηνες που έδωσε η Περιφέρεια Αττικής χωρίς αίτηση του αναδόχου, όσο δηλαδή είναι η οριακή προθεσμία και επιτρέπει η Νομοθεσία) σύντομα θα σταματήσει. Πέραν αυτών ο κ. Οικονόμου δεσμεύεται ότι η παράταξή του θα βρει τη λύση να συνεχιστεί το έργο (αναλυτικά τα είχε εξηγήσει σε παλαιότερη συνέντευξή τύπου) Επισης δεσμεύτηκε ότι θα προβεί και στη μετατροπή του κτιρίου σε κτίριο μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας. Ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό. “

Σήμερα θα έπρεπε να έχει παραδοθεί το Δημαρχείο μιας και έχει εξαντληθεί ο αρχικός συμβατικός χρόνος. Τώρα το έργο πήρε μονομερή παράταξη 10 μήνες και μετά θα έχουμε πρωτόκολλο περάτωσης, δηλαδή το έργο σταματάει.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα βρούμε τη λύση και το έργο αυτό που το χρειάζεται η πόλη θα συνεχιστεί. Πως θα μετατρέψουμε το νέο δημαρχείο από ενεργοβόρο κτίριο σε κτίριο μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας: με φωτοβολταϊκά στη στέγη και με έξυπνα συστήματα διαχείρισης που θα περιορίσουν την κατανάλωση“.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων