ERASMUS+/Δράση KA1 – επιμόρφωση για τη “Συνεργατική τάξη” παρακολούθησε εκπαιδευτικός του 1ου ΓΕΛ

ERASMUS+/Δράση KA1 τομέα σχολικής εκπαίδευσης

Συνεργατική Τάξη: ο εκπαιδευτικός στο ρόλο “προπονητή”, οι μαθητές σε ρόλο “ομάδας”, Βερόνα της Ιταλίας 21.8.23 – 26.8.23

Στη σύγχρονη κοινωνία είναι όλο και πιο σημαντικό για τους νέους να είναι σε θέση να αναλάβουν ευθύνες και να κάνουν αυτόνομες αποφάσεις. Ως εκ τούτου, οι εκπαιδευτικοί πρέπει επίσης να αποκτήσουν την ικανότητα να ενθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη λήψη αποφάσεων μεταξύ των μαθητών τους.
Ως εκπαιδευτικοί, προωθούμε αυτές τις βασικές δεξιότητες χρησιμοποιώντας δύο θεμελιώδεις εκπαιδευτικές προσεγγίσεις -δηλαδή, την ομαδική εκπαίδευση και την ομαδική μάθηση- για να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον συνεργασίας που ενθαρρύνει τη συμμετοχή και καλλιεργεί τα ατομικά ταλέντα των μαθητών μας. 
Υπό αυτό το πρίσμα, παρακολούθησε η εκπαιδευτικός του σχολείου κα Ε. Κατσίκη κλ. ΠΕ06 Αγγλικών το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ERASMUS+/ ΚΑ1 με θέμα : “TEAM – The Collaborative Classroom: Teachers as Coaches, Classrooms as Teams” – Συνεργατική Τάξη: ο εκπαιδευτικός στο ρόλο “προπονητή”, οι μαθητές σε ρόλο “ομάδας”, Βερόνα της Ιταλίας 21.8.23 – 26.8.23.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο εισήγαγε τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς στην ομαδική εκπαίδευση και την ομαδική μάθηση με στόχο να

  • αναστοχαστούν τον ρόλο του δασκάλου και του μαθητή στην ομαδική μάθηση
  • ανακαλύψουν τις βασικές αρχές της ομαδικής μάθησης
  • ξεκινήσουν διάλογο και συζήτηση στην τάξη
  • καθοδηγούν τους μαθητές κατά τη διάρκεια διαλογικών δραστηριοτήτων
  • σχεδιάζουν συνεργατικές εργασίες για μαθητές
  • σχεδιάζουν ένα περιβάλλον μάθησης που υποστηρίζει την ομαδική μάθηση
  • δημιουργούν ένα σχέδιο για το πώς θα εισαχθεί η ομαδική μάθηση στο σχολείο

Οι εκπαιδευτικοί αναζήτησαν καινοτόμους τρόπους διδασκαλίας, οι οποίοι εμπλέκουν βιωματικά τον μαθητή στην παιδαγωγική διαδικασία, και προσφέρουν δεξιότητες που τον καθιστούν ιδιαίτερα ικανό να προσαρμοστεί σ’ ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και εξελισσόμενο εκπαιδευτικό και εργασιακό περιβάλλον, ενώ παράλληλα ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και προωθούν την συμμετοχικότητα.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.