Ο Τίμος Κωστόπουλος ζητά την εμπιστοσύνη των πολιτών ως υποψήφιος με την “Αγία Παρασκευή η πόλη μας”

.

Ο Τίμος Κωστόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίας Παρασκευής, είναι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Βασίλη Ζορμπά. Ένας αυτοδιοικητικός με λαμπρή αυτοδιοικητική πορεία που μπορείτε να διαβάσετε στο βιογραφικό του που ακολουθεί.

ΤΙΜΟΛΕΩΝ (ΤΙΜΟΣ) ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στις 19 Μαίου 1979. Πατέρας μου είναι ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος, γνωστός οικονομολόγος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών Ελλάδος (ΣΕΟΔΙ) με καταγωγή από την Αχαϊα και μητέρα μου η Ζωή Κωστοπούλου με καταγωγή από την Ηλεία.

Σπούδασα Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων (Βsc in Business Studies) στο City University στο Λονδίνο, κατέχω επίσης μεταπτυχιακό τίτλο στα χρηματοοικονομικά (Msc in Business Economics and Finance) καθώς και Εxecutive MBA with distinction (διάκριση)

Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία ως Έφεδρος Λοχίας του Μηχανικού και τιμήθηκα με το βραβείο ήθους του Ελληνικού Στρατού.

Μετά το πέρας των σπουδών μου εργάστηκα ως στέλεχος του οικονομικού τμήματος πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας. Συνέχισα ως προιστάμενος οικονομικών υπηρεσιών σε πολυεθνική ενεργειακή εταιρεία.

Σήμερα είμαι μέτοχος της οικογενειακής εταιρείας συμβούλων η οποία λειτουργεί επιτυχώς πάνω απο 20 χρόνια και διαχειρίζεται θέματα επενδύσεων και οικονομικής υποστήριξης επιχειρήσεων. Παράλληλα είμαι στέλεχος του οικονομικού τμήματος εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων.

Το 2010 οι συμπολίτες μου στην Αγία Παρασκευή μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Δημοτικό Σύμβουλο.

Το 2011 ως  Δημοτικός Σύμβουλος ανέλαβα την ίδρυση και τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης μας και τον Ιούλιο του 2012 τη θέση του Αντιδήμαρχου Οικονομικών έως τον Σεπτέμβριο του 2014.

Ως υπεύθυνος για την ουσιαστική λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου εξασφάλισα χορηγίες σημαντικών επιχειρηματικών οικογενειών, με τις οποίες συνδέομαι με πολυετή φιλία από τα φοιτητικά μου χρόνια, οι οποίες μας διέθεσαν δωρεάν όλο τον εξοπλισμό, 14 τόνους τρόφιμα (δωρεάν), επίσης δωρεάν κουπόνια γευμάτων για τους άπορους συνδημότες μας.

Είμαι πολύ περήφανος που κατά τη θητεία μου ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών κατά τα έτη 2012-2014 το χρέος του Δήμου μειώθηκε κατά 55%, μειώθηκε το έλλειμμα κατά 50% και αυξήθηκαν τα έσοδα κατά 40%.

Το 2019 ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς μου εμπιστεύτηκε για άλλη μια φορά τη θέση του Αντιδημάρχου Οικονομικών και πάλι έως σήμερα. Κατά την θητεία μου πετύχαμε τα εξής:

Δημιουργία ταυτότητας πληρωμής. Μια πολύ σημαντική τομή όπου παρά την λαίλαπα της πανδημίας, είχαμε αύξηση εσόδων κατά 10% το έτος 2021 σε σχέση με το έτος 2020 και αύξηση εσόδων 32% το έτος 2022 σε σχέση με το έτος 2021.

Ήμασταν από τους πρώτους Δήμους που εισέπραξαν το ποσό των 231.652,70€, από τις υπό εκκαθάριση εταιρείες Energa και Hellas Power,με άριστο συντονισμό της Οικονομικής και της Νομικής Υπηρεσίας.

Στήριξη των Επαγγελματιών της πόλης μας και απαλλαγή αυτών από τα δημοτικά τέλη, για όσο διάστημα ήταν κλειστά τα καταστήματά τους λόγω πανδημίας.

Εκκαθάριση και Λύση των Δημοτικών Επιχειρήσεων ΚΟΙΠΕΔΑΠ και ΚΟΙΚΕΔΑΠ, μετά από πολλά χρόνια, βάζοντας τέλος σε μικρό χρονικό διάστημα στον πολυετή κυκεώνα των εκκαθαρίσεων.

Από τη διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων εντός του 2022 και με άριστο συντονισμό της Οικονομικής Υπηρεσίας ο Δήμος μας εισέπραξε 410.000€ επιπλέον από το σύνολο των αιτήσεων το έτος 2022. Αναμενονται επίσης ακόμα περισσότερα έσοδα.

Ο Ισολογισμός του 2021 που δημοσιεύτηκε το έτος 2022 ήταν πλεονασματικός. Επί των ημερών μας και μετά από χρόνια, ο Δήμος μας επέστρεψε στους πλεονασματικούς ισολογισμούς, λόγω της αύξησης των εσόδων και της σωστής οικονομικής διαχείρισης παρά την λαίλαπα της Πανδημίας.

Συνέχισα να προσφέρω στο Κοινωνικό Έργο του Δήμου μας. Εξασφάλισα σημαντικές χορηγίες για τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στο Κοινωνικό Μαγειρίο, καθώς και δωροεπιταγές και δωρεάν κουπόνια γευμάτων, για τους άπορους συνδημότες μας.

Είμαι επισης:

-Εκλεγμένος Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Αγίας Παρασκευής

 – Μέλος του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της ΝΔ

 – Μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών

 – του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

– Διετέλεσα Αντιπρόεδρος της Καλαθοσφαίρισης Αγίας Παρασκευής

– Διετέλεσα εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εξωραιστικού Συλλόγου Άγιος Ιωάννης

Η επιστημονική μου κατάρτιση και η εντιμότητά μου συνέβαλαν στην επιτυχία των στόχων που ανέλαβα (Ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου, σωστή διαχείριση των οικονομικών κ.α.),αποτέλεσαν δε το κίνητρο για να απευθυνθώ για άλλη μια φορά σε εσάς τους συντοπίτες μου, ζητώντας την στήριξη και την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας στο πρόσωπό μου, προκειμένου να συνεχίσουμε  ΜΑΖΙ να ΖΟΥΜΕ στην πόλη που πραγματικά ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.