Η “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή” σχεδιάζει το μέλλον της πόλης σε συνεργασία με το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» (VD)

Η Νέα Αρχή με επικεφαλής τον Γιώργο Οικονόμου και μια ομάδα εξειδικευμένων στελεχών επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και έθεσε τις βάσεις για μια δημιουργική συνεργασία με στόχο τον μετασχηματισμό της Αγίας Παρασκευής σε μια ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ.

Σε μια ανοιχτή συζήτηση με τον κ. Γιώργο Νούνεση, Διευθυντή και Πρόεδρο του Δ.Σ. του «Δημόκριτος», αναλύθηκαν διεξοδικά τα σημαντικά θέματα της πόλης με επίκεντρο τη διαχείριση αστικών αποβλήτων και τη στάθμευση.

Ο κ. Νούνεσης ενημέρωσε με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά την ομάδα της Νέας Αρχής ότι με πρωτοβουλίες του «Δημόκριτου», «η Αγία Παρασκευή είναι πλέον μια πόλη ελεύθερη απολύτως από πυρηνικά», μια είδηση εξαιρετικά σημαντική για τους Δημότες της πόλης και όχι μόνο.

Η Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή με τη συνεργασία του «Δημόκριτου» θα αξιοποιήσει τις νέες τεχνολογίες και καινοτόμες εφαρμογές που αναπτύσσονται στο campus, εστιάζοντας σε 3 πυλώνες:

  • Τεχνολογία με εφαρμογές SMART CITY σε τομείς όπως η ασφάλεια, η στάθμευση, ο φωτισμός, η υδροδότηση, τα σκουπίδια κ.λπ.
  • Τεχνολογία ηλεκτροκίνησης κυρίως σε ποδήλατα ή άλλα μέσα
  • Εναλλακτικές μορφές ενέργειας

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», μια «Ψηφιακή Παιδική Χαρά» όπως αναφέρει ο κ. Νούνεσης, σχεδιάζει και αναπτύσσει νέες τεχνολογίες και καινοτόμα συστήματα.

Η Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ σε μια δυναμική, ουσιαστική και χωρίς φραγμούς στο ερευνητικό του έργο συνεργασία, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Δημοτών.

Μια ισχυρή συνεργασία με στόχο μια Αγία Παρασκευή SMART CITY.

Μια Αγία Παρασκευή, Πόλη Πρότυπο.

(συνοδευτικό βίντεο στο λινκ https://www.facebook.com/neaarxh.gr/videos/3808006032753619 )

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.