Η Αγία Παρασκευή με τους «Αλλάζουμε» θα αποκτήσει επιτέλους πολιτιστική ταυτότητα

Όλα όσα σχεδιάζουμε για να δημιουργήσουμε «κυψέλες» πολιτισμού σε κάθε γειτονιά της πόλης

Το να μιλάς για Πολιτισμό στη σημερινή Αγία Παρασκευή μοιάζει με… ανέκδοτο. Πέρα από κάποιες αποσπασματικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και ορισμένες φιέστες, η πολιτιστική ταυτότητα της πόλης μας είναι απλώς ανύπαρκτη.

Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Συνδυασμός «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» και ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης αντιμετωπίζουν τον Πολιτισμό ως ευκαιρία συνύπαρξης, συμμετοχής και συν-δημιουργίας για όλους τους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και το πρόγραμμά μας για την επόμενη μέρα, βάσει του οποίου θα επιδιώξουμε:

  • Να «χτίσουμε» την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης, μέσα από έναν ενιαίο πολιτιστικό φορέα διαχείρισης.
  • Να αξιοποιήσουμε την επωνυμία ταυτότητας και τα σύμβολα των πολιτιστικών μας οργανισμών.
  • Να αναπτύξουμε οργανωμένες μόνιμες και περιοδικές δράσεις, που πηγάζουν από τη δημιουργική φαντασία του κοινού.
  • Να επενδύσουμε στην έννοια της πολιτιστικής δημοκρατίας, εξασφαλίζοντας την πρόσβαση των ευάλωτων συμπολιτών μας και ΑμεΑ στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και στην καλλιτεχνική εκπαίδευση και έκφραση.
  • Να θεσπίσουμε ετήσιο Πολιτιστικό Πρόγραμμα σε συνεργασία -επί όροις- με την ΕΡΤ.
  • Να διασφαλίσουμε την αξιοποίηση και τη βιώσιμη λειτουργία του κτήματος και της κατοικίας Αλέξανδρου Ιόλα.

Και δεν θα μείνουμε μόνο στα παραπάνω, καθώς σκοπεύουμε:

  • Να θέσουμε την τεχνολογία στην υπηρεσία του Πολιτισμού, μέσω της δημιουργίας ενιαίου μητρώου φορέων και επιχειρήσεων πολιτισμού της πόλης και αξιοποίησης της τεχνολογίας της πληροφορίας (ΤΠΕ) ώστε να δημιουργήσουμε ηλεκτρονική εφαρμογή που θα ενημερώνει τους δημότες για τις πολιτιστικές δράσεις.
  • Να δημιουργήσουμε το Σπίτι των Συλλόγων, έναν φιλόξενο χώρο για τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης, με αίθουσα εκδηλώσεων και χώρους γραφείων, που θα λειτουργεί μέσω της αξιοποίησης της τεχνολογίας της πληροφορίας (ΤΠΕ).
  • Να διαμορφώσουμε έναν Δημόσιο Πολιτιστικό Χώρο στην Αγία Παρασκευή, δημιουργώντας «κυψέλες» πολιτιστικής παραγωγής σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας, αλλά και εκθέτοντας και αναδεικνύοντας τα γλυπτά και την εικαστική περιουσία της πόλης μας.

Η Αγία Παρασκευή μπορεί και θα αποκτήσει πολιτιστική ταυτότητα με σχέδιο, γνώση και όρεξη για δουλειά.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.