Επιστολή της Ένωσης Γονέων για τα κενά της Β’βάθμιας εκπαίδευσης στην Αγία Παρασκευή

Αγ. Παρασκευή 23/10/2023

Προς:

κο Κ. Πιερρακάκη, Υπουργό Παιδείας

κα Δ.Μιχαηλίδου, Υφυπουργό Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & Ειδικής Αγωγής

κο Ι.Ψαχούλα, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής

κο A.Παλλαντζά, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας

Συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά κενά και μετά τη Β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

464 διδακτικές ώρες χάνονται εβδομαδιαίως στα σχολεία

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Φτάνουμε στο τέλος Οκτωβρίου – σχεδόν 2 μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς –  και μετά την πρόσληψη και τοποθέτηση αναπληρωτών Β΄ φάσης, τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αγίας Παρασκευής «καλά κρατούν». 

·       70 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως στο υπεράριθμο ΕΝΕΕΓΥΛ Αγ. Παρασκευής.

·       168 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως στα Επαγγελματικά Λύκεια.

·       108 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως στα Γενικά Λύκεια.

·       118 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως στα Γυμνάσια.

·       Κενά εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή.

·       Έλλειψη σχολικών νοσηλευτών και ψυχολόγων.

Έντονη η απογοήτευση και η αγωνία όλων μας γιατί τα παιδιά μας θα κληθούν να διδαχθούν την ύλη με «ταχύρρυθμη διδασκαλία» όποτε και αν εντέλει καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία τους.

Για να μη χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος στην εκπαιδευτική διαδικασία, για να υπάρξει επιτέλους ισότιμη εκπαίδευση και ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά σας καλούμε:

Ø Να προχωρήσετε άμεσα σε προσλήψεις και τοποθετήσεις αναπληρωτών με βάση τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία, ώστε να καλυφθούν ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Ø Να προχωρήσετε άμεσα στην κάλυψη όλων των κενών ειδικής αγωγής,  σχολικών νοσηλευτών και ειδικού  βοηθητικού προσωπικού.

Ø Να ενεργήσετε ώστε να προσληφθούν και να τοποθετηθούν ψυχολόγοι / κοινωνικοί λειτουργοί που πλέον είναι απαραίτητοι σε όλα τα σχολεία σε καθημερινή βάση.

Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.