Αρχική ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση Φιλαναγνωσίας

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση Φιλαναγνωσίας

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 στο αμφιθέατρο του συγκροτήματος των ΕΠΑ.Λ. και με αφορμή την βράβευση της εκπαιδευτικού του σχολείου μας κας Παπαγεωργοπούλου με το βραβείο της ΙΒΒΥ – κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου “Βασίλης Αναγνωστόπουλος” 2023, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με κεντρικό σύνθημα: Στην Βιβλιοθήκη κάθε βήμα είναι γιορτή.

Η εκδήλωση οργανώθηκε με την υποστήριξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου και περιελάμβανε επίσκεψη στην βιβλιοθήκη μας και στη συνέχεια ομιλίες από τους:  

Αναστασιάδη Μαρία-Χριστίνα & Βήχου Μαρίνα, αν. καθηγήτριες ΕΚΠΑ: «Δράσεις phototext: συνεργασία πανεπιστημίου-ΕΠΑ.Λ.»

Κορκίδη Μαρία, βιβλιοθηκονόμος, Διευθύντρια Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας: «Οι βιβλιοθήκες αλλιώς… “τρίτοι χώροιˮ για όλους»

Μπρούσκου Αίγλη, κοινωνική ανθρωπολόγος: «Παραμύθια για εφήβους;»

Βουγιούκας Κωνσταντίνος, επ. καθηγητής ΑΠΘ: «“Δεν κατάλαβες τίποτα, Κωνσταντίνα;ˮ Καλλιέργεια της ψυχικής ανθεκτικότητας των εφήβων μέσω της ανάγνωσης λογοτεχνικών βιβλίων»

Κανατσούλη Μένη, καθηγήτρια ΑΠΘ: «“-Στέλνει μηνύματα; -Όχι. -Τουιτάρει; -Όχι. Είναι βιβλίο σου λέω…ˮ Αναγνώστες και αναγνώστες της Εφηβικής Λογοτεχνίας»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο εκλεγμένος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Μυλωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Αναπληρωτής Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Ζόμπολας, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Δερματάς, η σύμβουλος των Φιλολόγων κα Τουρνά, ο πρώην Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας κ. Φαλούκας, η πρώην Προέδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κα Γκιόκα, η εκπρόσωπος των εκδόσεων «Μίνωας» κα Γαβρέλα και ο γραμματέας του Συλλόγου Γονέων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αγίας Παρασκευής κ. Χατζόπουλος.

Ευχαριστούμε τους μαθητές Αναστάση Ασημακόπουλο, Νέστορα Καζάνη, Παναγιώτη Κυπραίο, Στέφανο Πουλημά, Άγγελο Ταμπουρέα, Ακρίδα Άγγελο, Μωραϊτη Νίκο και Χατζόπουλο Γιώργο που με πολύ παραστατικό τρόπο παρουσίασαν την «αυτοβιογραφία» της βιβλιοθήκης!

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μαθητές των ομάδων βιβλιοθήκης των σχολικών ετών 2022-2023 και 2023-2024 και τους εκπαιδευτικούς Λάρδα Ελευθερία, Λιάχνη Άννα, Μαντά Σταματίνα και Ντάβο Κωνσταντίνο.

Ευχαριστούμε για την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης την Cityfilm Productions (Γιάννης Καχραμάνος, Αντώνης Λαμπιδάκης, Αλέξανδρος Ρουμελιώτης)

Τέλος ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς για την παρουσία σας.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.