Οικόπεδα Μεσογείων «Άγνοια ή επιπολαιότητα;» Εδώ ισχύει η παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

Γράφει ο Τάσος Μπομπόνης

Έκανε ανάρτηση ο δήμαρχος κ. Ζορμπάς, με άρθρο μέλους της παράταξης του, για την αγορά των οικοπέδων από τον δήμο, για αμαξοστάσιο της καθαριότητας.

Ειναι απορίας άξιο πως διακινούνται τέτοιες ανακριβείς απόψεις που μόνο σκοπό έχουν να πλήξουν τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Μυλωνακη.

Και ερωτώ Δήμαρχε ενστερνιζεσαι τις ανακρίβειες και αιολες απόψεις του άρθρου;

1) Είναι δυνατόν ένας Δήμαρχος να κάνει προφορικές συμφωνίες και μάλιστα χωρίς να έχει ενημερώσει το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο, ειδικά όταν είχε κάνει «σημαία» (όταν ήταν αντιπολίτευση) την συναίνεση, την διαφάνεια και την συνεργασία;

Και εσυ δήμαρχε προφορική συμφωνία είχες κάνει με μυστικές συνεννοήσεις του κ. Αργύρου, τον οποίο απεπεμψες μη νόμιμα μετά τις εκλογές. Γραπτή συμφωνία θεσμικά δεν γινόταν.

2) Πότε θα βρεθούν στην κυριότητα του Δήμου τα οικόπεδα; Τι θα γίνει αν εν τω μεταξύ μας κάνουν έξωση από το οικόπεδο που νοικιάζουμε σήμερα, κάτι που είναι πάρα πολύ πιθανό σήμερα;

Την ευθύνη της μίσθωσης ακατάλληλου χώρου την έχει η παράταξη σας. Λύση υπάρχει μέχρι να γίνει η αγορα. Μίσθωση και το τίμημα θα μειωθεί ισόποσα με τα μισθώματα που θα έχουν καταβληθεί μέχρι την αγορα. Λυσεις που αδυνατούσατε να σκεφτείτε.

3) Τι ισχύ έχουν οι μυστικές προφορικές συμφωνίες; Δεσμεύουν σε κάτι τους ιδιοκτήτες; Ή δεσμεύτηκε αυτός σε κάτι που δεν γνωρίζουμε; Υποσχέθηκε μήπως διαφορετική τιμή από αυτή που εξασφάλισε η σημερινή διοίκηση;

Παραπανω ισχύ απο όσο είχε η δίκη σας προφορική συμφωνία. Γιατί υπάρχει εμπιστοσύνη. Αντίθετα οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να υπογράψουν το προσύμφωνο με την διοίκηση σας. Γιατί άραγε;

Και όχι δεν υποσχέθηκε διαφορετική τιμή, αλλά πέτυχε καλύτερους όρους αποπληρωμής με αποτέλεσμα την μη αύξηση των δημοτικών τελών κατά 20% που ήθελε η διοίκηση σας.

4) Πώς στην πρώτη του τοποθέτηση ο κ. Μυλωνάκης λέει ότι τα οικόπεδα «είναι στη Β΄ Ζώνη Υμηττού και θα πρέπει να τρέχει πόρτα πόρτα για να εξασφαλίσει άδειες» ενώ λίγα λεπτά μετά είπε ότι «τα οικόπεδα είναι άρτια και οικοδομήσιμα»;

Εδώ επιβεβαιώνεται ο τίτλος του άρθρου «Άγνοια ή επιπολαιότητα;» αλλά ως προς την παράταξη σας, με μια διαφορα. Σε όσον σας αφορά ισχύουν ΚΑΙ τα δυο.

Άγνοια ότι απο τα τρία οικόπεδα τα δυο είναι άρτια κατά παρέκκλιση και το τρίτο είναι β ζώνη Υμηττου και επιτρέπει συγκεκριμένες χρήσεις , και επιπολαιότητα γιατί θέλατε να υπογράψετε προσύμφωνο ενώ για το τρίτο οικοπεδο δεν είχατε εξασφαλίσει την συναίνεση του συνόλου των ιδιοκτητων.

Συμπέρασμα; Ή όσοι κυκλοφορούν αυτές τις απόψεις έχουν άγνοια και επιπολαιότητα, ή ισχύει η παροιμία « φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Facebookhttps://www.facebook.com/vasilis.zorbas.3/posts/pfbid02d2nitJHH7pkJjmkGKWooZmeN7pSgaVVhF9YZf5fJnp19JtmArkFCRoUrLVt2hrHsl

Άρθρο του images: Η βιασύνη για το «επείγον» που κρατάει ένα χρόνο και η διπλασιασμένη τιμή (DOC)

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.