Η βιασύνη για το «επείγον» που κρατάει ένα χρόνο και η διπλασιασμένη τιμή (DOC)

Photo by Pixabay

Γράφει η Λένα Μαρκή

Επειδή οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής έχουν πάψει προ πολλού να τρώνε κουτόχορτο, επειδή έχουν άποψη και κρίση, καλό είναι να έχουν και σφαιρική ενημέρωση.

Σε μια προσπάθεια η δημοτική Αρχή να δείξει το καλό της πρόσωπο στους πολίτες, μία μόλις εβδομάδα πριν τις δημοτικές εκλογές, εμμένει στην πρόθεσή της να «περάσει» από το Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) θέματα χαρακτηρίζοντάς τα ως «επείγοντα».  Όπως εξηγήσαμε σε προηγούμενο άρθρο, σύμφωνα με το Νόμο3852/10 – Άρθρο 65, παρ. 5, ένα μήνα πριν τις εκλογές το Δ.Σ. αποφασίζει για θέματα που αφορούν σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης.

Επισημάναμε επίσης, πως δεν μπορεί να έρχονται προς ψήφιση δήθεν επείγοντα θέματα σε πρόσκληση «Τακτικής Συνεδρίασης» όπως ανακοινώνει η δημοτική Αρχή για τις 27/9 και στις 2/10!

Τώρα όσον αφορά το θέμα αγοράς ακινήτων για την μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου. Να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι ευχή όλων να δοθεί λύση επιτέλους στο διαχρονικό αυτό πρόβλημα. Όμως κινήσεις προεκλογικές και εντυπωσιασμού ενέχουν παγίδες.

Η δημοτική Αρχή επιμένει ότι το ζήτημα είναι «επείγον». Είναι όμως έτσι; Και πότε έγινε «επείγον»;

Σύμφωνα με έγγραφο που διαθέτει το aparaskevi-images.gr πριν ένα χρόνο στις 5 Οκτωβρίου 2022 ημέρα Τετάρτη είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπου του Δήμου με τους ιδιοκτήτες των προς πώληση οικοπέδων. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο οι ιδιοκτήτες αυτοί όρισαν την τιμή αγοράς σε «όχι λιγότερη των 120€ το τετραγωνικό μέτρο».

Σ.σ.: Στο σκιασμένο μέρος της εικόνας εμπεριέχονται οι ΚΑΕΚ των ακινήτων και οι υπογραφές των ιδιοκτητών που επί του παρόντος δεν χρειάζεται να ανακοινωθούν. Όπως και το όνομα του Αντιδημάρχου. (αποκλειστικό έγγραφο του aparaskevi-images.gr)

Χρειάστηκε λοιπόν ο Δήμος έναν ολόκληρο χρόνο για να ελέγξει τα ακίνητα και να διαπραγματευτεί με τους ιδιοκτήτες, τη στιγμή μάλιστα που η τιμή που πέτυχε (!) είναι σαφώς μεγαλύτερη από τα 120€ ανά τ.μ.;;;;

Τα οικόπεδα όπως αναφέρονται στην εισήγηση που έρχεται ξανά αύριο στο Δ.Σ.:

  1. έκτασης 492, 14 τ.μ. και στο Κτηματολόγιο 501 τ.μ., με πρόσοψη επί της Λεωφόρου Μεσογείων αριθ. 542
  2. έκτασης 751,84 τ.μ. και στο Κτηματολόγιο 743 τ.μ. με πρόσοψη επί της Λεωφόρου Μεσογείων αριθ. 544
  3. έκτασης 1475,78 τ.μ. και στο Κτηματολόγιο 1553 τ.μ. με πρόσοψη επί της οδού Τρικάλων

Το κόστος αγοράς ομοίως κατά την ίδια εισήγηση:

  • 149.000,00 ευρώ για το ανωτέρω υπ’ αριθ. 5.1. περιγραφόμενο ακίνητο, επί της Λεωφόρου Μεσογείων αριθ. 542.
  • 232.000,00 ευρώ, για το ανωτέρω υπ’ αριθ. 5.2. περιγραφόμενο ακίνητο, επί της Λεωφόρου Μεσογείων αριθ. 544 και
  • 230.000,00 ευρώ, για το ανωτέρω υπ’ αριθ. 5.3. περιγραφόμενο ακίνητο, επί της οδού Τρικάλων.

ΣΥΝΟΛΟ: 611.000,00 ευρώ

Αν κάνετε λοιπόν τους υπολογισμούς σας η τιμή που προκύπτει θα σας εκπλήξει! Μέσα σε ένα χρόνο διπλασιάστηκε …

Ειλικρινά, είναι απορίας άξιο πως μια δημοτική Αρχή χρειάζεται έναν ολόκληρο χρόνο για να … ανεβάσει την τιμή μιας αγοράς! Είναι επίσης απορίας άξιο γιατί τόση πρεμούρα να εγκριθεί η αγορά και η τιμή ΠΡΙΝ τις δημοτικές εκλογές … Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι δεν πρόκειται για προεκλογική κίνηση της δημοτικής Αρχής Ζορμπά;

Ίσως θα μπορούσε να μας απαντήσει ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Ζορμπάς ή ο αρμόδιος που έκανε τις διαπραγματεύσεις, γιατί ένα χρόνο τώρα «σέρνονταν» το θέμα και δεν έρχονταν ως «επείγον» στο Δ.Σ., όταν μάλιστα υπήρχαν χίλια δυο προβλήματα με το αμαξοστάσιο και τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι εκεί;

Υ.Γ. Ο νομικός σύμβουλος κ. Λαζουράς ανέφερε στην παρ’ ολίγον συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 27/9, ότι υπάρχει και άλλος ενδιαφερόμενος που προσφέρει μάλιστα περισσότερα χρήματα. Αλήθεια ποιος επιχειρηματίας θα ανέβαζε ακόμη περισσότερο την διπλασιασμένη τιμή μιας αγοράς; Και πόσο περισσότερο; Θα θέλαμε μια σαφή απάντηση και σε αυτό, γιατί οι πληροφορίες μας λένε ότι δεν υπάρχει ανταγωνιστής στον ορίζοντα τουλάχιστον μέχρι τώρα.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.