Συνάντηση του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής με καταστηματάρχες της κεντρικής πλατείας Αγίας Παρασκευής

Γιάννης Μυλωνάκης: «Η πλατεία θα αναβαθμιστεί. Σας θέλουμε  συμμάχους για να τη διατηρούμε καθαρή και ασφαλή»

Τη βούληση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής με στόχο τον εξωραϊσμό της, διαμήνυσε ο Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με ιδιοκτήτες καταστημάτων που βρίσκονται πέριξ της πλατείας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν προβλήματα και ανάγκες που υπάρχουν με στόχο τη βελτίωση της εικόνας της πλατείας αλλά και την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή.

Ειδικότερα οι καταστηματάρχες εστίασαν, μεταξύ άλλων, σε ζητήματα που σχετίζονται με την καθαριότητα, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη αύξησης του αριθμού των κάδων, τη σημασία ενίσχυσης του φωτισμού αλλά και της σήμανσης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης αλλά και στα φαινόμενα bullying, με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα παιδιά.

Από την πλευρά του ο κ. Μυλωνάκης υπογράμμισε πως στόχος του είναι η ανάπλαση της πλατείας, με συγκεκριμένες δράσεις εξωραϊσμού, προκειμένου να αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες. «Θέλουμε την κεντρική μας πλατεία καθαρή, για αυτό και έχουμε δώσει έμφαση σε αυτόν τον τομέα, αλλά και ασφαλή. Θα βάλουμε τάξη για να βλέπουν οι πολίτες ένα όμορφο αισθητικά περιβάλλον. Ωστόσο σε αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε συνεργάτες και συμμάχους, προκειμένου όλοι μαζί να πετύχουμε το στόχο μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Επιπρόσθετα ανέφερε ότι σχεδιάζεται η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων για να μην εισέρχονται δίκυκλα στον πεζόδρομο και τόνισε πως σε συνεργασία μαζί τους θα οριστούν θέσεις και ωράριο φορτοεκφόρτωσης, με στόχο τη διευκόλυνση των καταστηματαρχών αλλά και των πολιτών που διέρχονται από την πλατεία. Παράλληλα, όπως ανέφερε, θα ενισχυθεί ο φωτισμός στο πλαίσιο της συνολικής παρέμβασης για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού που θα γίνει σε όλη την πόλη, ενώ τους ενημέρωσε πως στις προτεραιότητες είναι η τοποθέτηση καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων, τονίζοντας πως ήδη έχει γίνει η χαρτογράφηση 90 σημείων για την τοποθέτηση τους.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Ιωάννης Λογοθέτης.

 

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.