Mε επιτυχία διοργανώθηκε από το Δήμο ο Διασχολικός Αγώνας Ποδοσφαίρου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

Γιάννης Μυλωνάκης: «Ενώνουμε τη φωνή μας με τα θύματα. Όλοι μαζί λέμε όχι στο φόβο»

Με τη συμμετοχή πάνω από 60 μαθητών Λυκείων της πόλης, διοργανώθηκε με επιτυχία από το Δήμο Αγίας Παρασκευής, στο πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο «Σταύρος Κώτσης», ο Διασχολικός Αγώνας Ποδοσφαίρου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, με αφορμή και τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της σχολικής βίας.

Ο αγώνας διεξήχθη με τη συνεργασία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και των Διευθυντών των Λυκείων Αγίας Παρασκευής, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έλαβε η νέα δημοτική αρχή από τις πρώτες μέρες της θητείας της, για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, με στόχο την κατάρτιση συγκεκριμένου σχεδίου δράσεων ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και πρόληψης.

Τον αγώνα παρακολούθησε ο Δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης ο οποίος αφού συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες μαθητές αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους ευχαρίστησε θερμά, όπως και την Ένωση Συλλόγων Γονέων που ήταν παρούσα, για τη στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας, επισημαίνοντας πως στόχος είναι να γίνει θεσμός για την πόλη.

«Σήμερα όλοι μαζί ενωμένοι, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της σχολικής βίας και εκφοβισμού των παιδιών μας. Ως Δήμος Αγίας Παρασκευής από τις πρώτες κιόλας ημέρες της θητείας μας αναλάβαμε συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του bullying με στόχο, σε συνεργασία και με όλους τους αρμόδιους φορείς, να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό το φαινόμενο. Ενώνουμε τη φωνή μας με τα θύματα και δεσμευόμαστε πως θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και πρόληψης, προκειμένου να «φύγει» ο φόβος από την πόλη μας. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς, σας θέλουμε όλους συμμάχους, στο πλευρό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος χαιρετίζοντας την εκδήλωση.

Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Προσχολικής  Αγωγής Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Κωνσταντίνος Γουργούλης  και ο Αντιδήμαρχος Άθλησης Ευεξίας και Ενεργού Τρόπου Ζωής, Πέτρος Διακογιάννης, οι οποίοι συντόνισαν τη δράση, ο εντεταλμένος σύμβουλος Νεότητας Βασίλης Νάνης και η Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Τάνια Νικολούλια.

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.