«Πρασινίζει» 40 σχολεία σε 9 δήμους η Περιφέρεια Αττικής μέσα και η Αγία Παρασκευή

Στην ενεργειακή αναβάθμιση 40 σχολικών μονάδων που λειτουργούν σε 9 Δήμους της Αττικής προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, καθώς δρομολογήθηκε η άμεση ένταξή τους στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Αττική 2021 – 2027».

«Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την “πράσινη” Αττική που θέλουμε. Όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε στους πολίτες. Αναβαθμίζουμε τις δομές της δημόσιας εκπαίδευσης. Χτίζουμε τα “πράσινα” σχολεία του μέλλοντος», δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς. Και πρόσθεσε: «Υλοποιώντας πολιτικές με ισχυρό περιβαλλοντικό στις σχολικές μας μονάδες, απαντάμε έμπρακτα στα επίκαιρα κρίσιμα ζητήματα της κλιματικής κρίσης και της εξοικονόμησης ενέργειας».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο συνολικός προϋπολογισμός υλοποίησης των έργων ανέρχεται στο ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Το έργο -που υλοποιείται, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης- αφορά σε παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε σχολικά κτήρια των Δήμων Αθηναίων, Αγίας Βαρβάρας, Αγίας Παρασκευής, Γλυφάδας, Κορυδαλλού, Κρωπίας, Καισαριανής, Μεταμόρφωσης και Φυλής.

Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των σχολικών μονάδων, με την υιοθέτηση ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων ψύξης και θέρμανσης των σχολικών αιθουσών (και των λοιπών λειτουργικών χώρων) και την εφαρμογή τεχνολογιών εξοικονόμησης-διαχείρισης ενέργειας.

Επισημαίνεται ότι με την ενεργειακή αναβάθμιση των εν λόγω κτηρίων, συνολικής επιφάνειας άνω των 52.000 τ.μ., θα επιτευχθεί ετήσια μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα πάνω από 30%.

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.