Λαϊκή Συσπείρωση: Οι μάσκες της Δημοτικής Αρχής έπεσαν…. την πρώτη «Κόκκινη Νύχτα»

Οι πανηγυρισμοί του Δημάρχου Μυλωνάκη για την επιτυχία της νυχτερινής εκδήλωσης του περασμένου Σαββάτου 9/3 δεν επιτρέπεται να συγκαλύψουν τις επιπτώσεις της «καινοτομίας» της Δημοτικής Αρχής που για να υπηρετήσει την «τόνωση» του εμπορικού κέντρου «αποφάσισε και διέταξε» την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων ως τις 9μμ του Σαββάτου.

Έτσι έγινε πράξη στην Αγία Παρασκευή η πρώτη εφαρμογή του Ν.5039/2023 της ΝΔ, που με την υπογραφή του προηγούμενου υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε δήμαρχο μετά από πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου να παίρνει απόφαση για διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 6 π.μ.!

Βεβαίως για την απόφαση αυτή του Δημάρχου δεν υπήρξε αντίστοιχη πρόταση του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου καθώς δυστυχώς σήμερα η Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής (ΕΝΕΒΑΠ) ουσιαστικά δε βρίσκεται σε λειτουργία.

Απευθυνόμαστε στις εργαζόμενες και εργαζόμενους που κατοικούν στην Αγία Παρασκευή:

Τα καταστήματα βράδυ Σαββάτου δεν ανοίγουν μόνα τους, αντίθετα λειτουργούν στις πλάτες των εμποροϋπαλλήλων και των αυταπασχολούμενων εμπόρων που αναγκάζονται να δουλεύουν βράδυ και Κυριακές.

Οι «Λευκές», «Κόκκινες» και «Μαύρες» νύχτες, όπως και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στόχο έχουν την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων, γι’ αυτό «κόπτονται» τα πολυκαταστήματα και οι εμπορικές αλυσίδες, γι’ αυτούς νομοθετούν οι κυβερνήσεις και εφαρμόζουν Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές.

Με τα απελευθερωμένα ωράρια αυξάνουν την κερδοφορία τους οι αλυσίδες σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων, που δεν αντέχουν να ακολουθήσουν αυτά τα εξαντλητικά ωράρια και πολλές φορές οδηγούνται στο λουκέτο. Αποτέλεσμα της απελευθέρωσης των ωραρίων είναι οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και απλήρωτες υπερωρίες, οι εργαζόμενοι που αναγκάζονται να δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ χωρίς ανάπαυση και κακοπληρωμένοι.

Αυτό το ξέρουν καλά και οι αυτοαπασχολούμενοι έμποροι που στενάζουν από τη φορολογία και τα δημοτικά τέλη, που βλέπουν ότι τα μέτρα για «τόνωση της αγοράς» δεν αφορούν τους ίδιους αλλά τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες.

Τη στιγμή που η λαϊκή οικογένεια στενάζει από την ακρίβεια δεν είναι οι ώρες λειτουργίας που λείπουν, αλλά τα χρήματα από την τσέπη.

Τα παιδιά και οι νέοι της πόλης δε χρειάζονται φιέστες, θέλουν πρώτα απ’ όλα σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, που να μην «βρέχει σοβάδες» όπως πρόσφατα στο 2ο Λύκειο. Έχουν ανάγκη από υποδομές και δωρεάν πρόσβαση σε προσχολική εκπαίδευση, αθλητισμό και πολιτιστικές δραστηριότητες αλλά και ελεύθερο χρόνο με τους εργαζόμενους γονείς τους.

Ας δείξει τον ίδιο ζήλο η δημοτική αρχή για να ακούσει και να διεκδικήσει τα αιτήματα των μαζικών φορέων της περιοχής γι αυτά τα ζητήματα που αφορούν στις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και όχι στα κέρδη λίγων εμπορικών ομίλων. 

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.