Στη δημιουργία επιτροπής για την παραλαβή του κληροδοτήματος Σιστοβάρη θα προχωρήσει η δημοτική Αρχή

Το κτήμα Σιστοβάρη στην σημερινή τραγική του κατάσταση!

Γράφει η Λένα Μαρκή

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημάρχου κ. Γιάννη Μυλωνάκη στο δημοτικό συμβούλιο τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουν σε σύσταση επιτροπής για την παραλαβή του κληροδοτήματος Σιστοβάρη. Ως γνωστόν σε ένα χρόνο, στις 10 Μαρτίου 2025, το κληροδότημα πρέπει να περιέλθει στο Δήμο Αγίας Παρασκευής σύμφωνα με την επιθυμία του διαθέτη. Η εν λόγω επιτροπή θα εισηγηθεί προς έγκριση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Θα αποτελείται από άτομα που θα διαχειριστούν το όλο ζήτημα ώστε να υπάρξει μια ομαλή μετάβαση του κτήματος και θα ανοίξει παράλληλα η συζήτηση της μελλοντικής του αξιοποίησης. Από τη  δημοτική Αρχή θα προταθούν άτομα που θα έχουν την επάρκεια και την αντίστοιχη γνώση.

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν και έτσι ο Δήμαρχος κ. Μυλωνάκης προετοιμάζεται ένα χρόνο πριν. Το θέμα Σιστοβάρη δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται και αντίστοιχα η μετάβασή του. Στο χώρο του κτήματος που έχει μισθωθεί από τον νυν δικαιούχο ανιψιό του αείμνηστου Σιστοβάρη έχει κατασκευαστεί κτίριο από ιδιώτη μεγάλης έκτασης και οικονομικής αξίας που φιλοξενούσε το γνωστό ανά την Αττική εστιατόριο – club Da Vinci. Βέβαια τα τελευταία χρόνια ρημάζει καθώς ο “πόλεμος” ορισμένων δημοτικών Αρχών και η οικονομική κρίση οδήγησαν σε λουκέτο την επιχείρηση. Υπάρχουν δε δεύτερες σκέψεις στον αέρα, ότι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν θα παραδώσει το χώρο τόσο εύκολα.

Το έργο της επιτροπής θα είναι σημαντικό και γι’ αυτό τα άτομα που θα επιλεχθούν θα πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά το έργο και τις ευθύνες τους προς όφελος του Δήμου και των κατοίκων. Και πολύ καλά κάνει ο κ. Μυλωνάκης και προετοιμάζεται.

Σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του συνδυασμού του Δημάρχου στόχος είναι η δημιουργία εκεί ενός πολυχώρου πολιτισμού για πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και δράσεις. Επίσης η μεταστέγαση της Βιβλιοθήκης, καθώς και η στέγαση Κέντρου Φιλαναγνωσίας και Τεχνών με άμεση σύνδεση με το Μουσείο Κοντόπουλου. Όλα αυτά φυσικά αφού περιέλθει στο Δήμο.

Όλες τις πληροφορίες που αφορούν το κληροδότημα Σιστοβάρη και το μετέπειτα club Da Vinci και τη δύσκολη «διαδρομή» τους μπορείτε να δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ.

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.