ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ: Γιατί οι κ.κ. Σταθόπουλος, Ζορμπάς και Σάρκουλας ή Σαρκούλας χρειάζονται επειγόντως μαθήματα πολιτικού πολιτισμού

Με αφορμή τις απαράδεκτες προσωπικές επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα οι κ.κ. Σταθόπουλος, Ζορμπάς και Σάρκουλας ή Σαρκούλας, ο δημοτικός συνδυασμός «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι κ.κ. Σταθόπουλος, Ζορμπάς και Σάρκουλας ή Σαρκούλας χρειάζονται επειγόντως μαθήματα πολιτικού πολιτισμού.

✔️Πρώτο Μάθημα Πολιτικού Πολιτισμού:

Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Γιάννης Μυλωνάκης παρουσίασε, ως όφειλε και όπως προεκλογικά είχε δεσμευτεί, 12+25 νέες δράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι δράσεις αυτές έχουν στόχο να νοικοκυρέψουν τον Δήμο μας και να βάλουν τις βάσεις για να αλλάξει η Αγία Παρασκευή. Δείγμα πολιτικού πολιτισμού θα ήταν οι κ.κ. Σταθόπουλος, Ζορμπάς και Σάρκουλας ή Σαρκούλας να τοποθετηθούν με τρόπο υπεύθυνο, δημιουργικό και προγραμματικό για πολιτικές που αφορούν το μέλλον της πόλης. Αντί αυτού, επέλεξαν να κάνουν απαράδεκτες προσωπικές επιθέσεις εναντίον των κ.κ. Αθανασίου, Τάρλα και Σιούλα.

✔️Δεύτερο Μάθημα Πολιτικού Πολιτισμού:

Ο κ. Αθανασίου, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος, ξεκίνησε τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο, ενάντια στους μεγαλοοφειλέτες του Δήμου. Δείγμα πολιτικού πολιτισμού θα ήταν να εισπράξει τα εύσημα από όλες τις δημοτικές παρατάξεις γιατί πράττει το αυτονόητο. Αντί αυτού, δέχθηκε προσωπική επίθεση από τον κ. Σταθόπουλο με βαρύτατους υπαινιγμούς, τους οποίους στη συνέχεια ο ίδιος αναγκάστηκε να ανακαλέσει. Αλήθεια, γιατί ενοχλεί το γεγονός ότι η νέα Δημοτική Αρχή και ο κ. Αθανασίου κάνουν αυτά που δεν έκαναν οι Δήμαρχοι του χθες, όσον αφορά τη διαχείριση των μεγαλοοφειλετών του Δήμου;

✔️Τρίτο Μάθημα Πολιτικού Πολιτισμού:

Ο κ. Τάρλας επαίνεσε, με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, την αρμόδια αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ. Σιούλα, γιατί υλοποιεί την σύμβαση για τις ασφαλτοστρώσεις. Ο κ. Ζορμπάς με δική του ανάρτηση στα κοινωνικά εξαπολύει απαράδεκτη προσωπική επίθεση εναντίον του κ. Τάρλα, με υποτιμητικά σχόλια για το επάγγελμα του!!!. Τα σχόλια για την απαράδεκτη συμπεριφορά και το επίπεδο πολιτικού πολιτισμού του κ. Ζορμπά τα αφήνουμε στην κρίση των δημοτών.

✔️Τέταρτο Μάθημα Πολιτικού Πολιτισμού:

Τον κ. Σάρκουλα ή Σαρκούλα δεν τον ενόχλησε το γεγονός ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή άφησε τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής χωρίς προϋπολογισμό για τους τρεις πρώτους μήνες του 2024.

Δεν τον ενόχλησε το γεγονός ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή αγόρασε μετρητοίς και όχι με leasing, όπως κάνουν όλοι οι Δήμοι, νέο μηχανοκίνητο εξοπλισμό καθαριότητας, ο οποίος όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί διότι δεν υπάρχουν οδηγοί!!!

Δεν τον ενόχλησε το γεγονός ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή ανανέωσε για τα επόμενα τρία χρόνια τη σύμβαση συντήρησης και λειτουργίας των site των τριών νομικών προσώπων, ενώ γνώριζαν ότι από 1/1/2024 θα καταργηθούν!!!

Δεν τον ενόχλησε το γεγονός ότι ανέθεσαν σε εργολάβο το έργο για το κολυμβητήριο, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του και χωρίς να έχει κατοχυρωθεί στο κτηματολόγιο η ιδιοκτησία του χώρου!!! Για το θέμα αυτό, μάλιστα, επιτέθηκε στην κ. Σιούλα, μαζί με τον κ. Ζορμπά, υποστηρίζοντας ότι η κατοχύρωση της ιδιοκτησίας στο κτηματολόγιο είναι μια γρήγορη και απλή διαδικασία. Τόσο ανίδεοι, τόσο επικίνδυνοι.

Τον ενόχλησε, αντιθέτως, το ότι η νέα Δημοτική Αρχή δεν ανανέωσε τη σύμβαση του ηθοποιού και σκηνοθέτη της ομάδας θεάτρου κ. Δεγαϊτη, που έληξε τον Φεβρουάριο του 2024!!!

Τον ενοχλεί – με άλλα λόγια – το ότι η νέα Δημοτική Αρχή τηρεί μια βασική της προεκλογική δέσμευση: να επαναξιολογηθούν όλα τα προγράμματα πολιτισμού, να δημιουργηθεί ενιαία πολιτιστική ταυτότητα για τον Δήμο και να γίνουν προκηρύξεις για νέες συμβάσεις, με ανοικτές και αξιοκρατικές διαδικασίες.

Πολιτικός πολιτισμός κ. Σάρκουλα ή κ. Σαρκούλα σημαίνει πάνω από όλα ότι τηρούμε το πρόγραμμά μας, για το οποίο οι πολίτες μας εμπιστεύθηκαν.

Και κάτι τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό. Η ομάδα θεάτρου στην οποία αναφέρονται κόστιζε στους Δημότες 43.000€ το χρόνο για μια δραστηριότητα που αφορούσε μικρές ομάδες πολιτών. Τα πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου πρέπει και οφείλουν να έχουν μεγαλύτερες φιλοδοξίες και να συμμετέχουν σε αυτά περισσότεροι δημότες μας.

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.