Εκδήλωση για το θρυλικό Αντιτορπιλικό ΑΔΡΙΑΣ από το Σύλλογο Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

«ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»

.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 21 Οκτωβρίου 2012, στο Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, η εκδήλωση του φερώνυμου Συλλόγου με θέμα «1943 – Ο θρύλος του Αντιτορπιλικού ΑΔΡΙΑΣ». Είχε προηγηθεί μνημόσυνο των Υπέρ Πατρίδος πεσόντων ανδρών του πληρώματός του.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο Ναύαρχος ε.α. κύριος Χρήστος Παπασηφάκης, τότε Σημαιοφόρος του Πλοίου, συγκίνησε τους ακροατές με τις αναμνήσεις του από την πολεμική δράση του Αντιτορπιλικού και την αφήγηση του θρυλικού πλου του (με κομμένο το πρωραίο  τμήμα του από εχθρική νάρκη), που διήρκεσε από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου του 1943.  Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Αντώνιος Μαυράκης, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Ναύαρχο κ. Χρήστο Παπασηφάκη και τον ανεκήρυξε Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου.

Την εκδήλωση τίμησαν, πλην των Μελών του Συλλόγου και οι ε.α. Στρατηγοί κ.κ. Μιχαλόπουλος Χαρίλαος και Ηλιόπουλος Παναγιώτης, οι Ναύαρχοι κ.κ. Δήμου Νικόλαος, Κρεζίας Αναστάσιος και Γελεκλίδης Γεώργιος, ο  Πλοίαρχος κ. Μαυράκης Νικόλαος καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Παναγόπουλος Γεώργιος , Κωνσταντακόπουλος Εμμανουήλ, Σάρκουλας Βασίλειος, Καψοκεφάλου Ευπρέπεια, Παύλου Ιωάννης και Λέκκας Διονύσιος και η πρώην Δημοτική Σύμβουλος κ. Κουτσουρά Ιωάννα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

.