Μικροπολιτική και εμπάθειες ταρακούνησαν τον ΠΑΟΔΑΠ – Στο στόχαστρο ο νέος Πρόεδρος

Γράφει η Λένα Μαρκή

Είναι γεγονός ότι η κριτική λόγων και πράξεων και μάλιστα η αυστηρή κριτική, πολλάκις δεν είναι αρεστή. Οι τρόποι αντιμετώπισής της ποικίλουν ανάλογα με το άτομο που εθίγη από αυτή. Άλλοι αντιδρούν άμεσα με επιχειρήματα και άλλοι καιροφυλακτούν και δοθείσης της ευκαιρίας «παίρνουν το αίμα τους πίσω».

Κάτι τέτοιο συνέβη χθες στο δημοτικό συμβούλιο Αγίας Παρασκευής κατά τον ορισμό των έξι προέδρων και αντιπροέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου. Οι πέντε εκ των έξι έτυχαν της αποδοχής του σώματος, όμως ο έκτος έλαβε ισχυρά πυρά.

Ο λόγος για τον κ. Σπύρο Παπασπύρο, τον οποίο ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς επέλεξε να τοποθετήσει στην προεδρία του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού. Οι αιτιάσεις της αρνητικής στάσης μερίδας της αντιπολίτευσης μπορούν να χαρακτηριστούν το λιγότερο αστείες. Εξαιρώντας τον κ. Οικονόμου ο οποίος  είπε τα πράγματα με το όνομά τους, ότι δεν συμφωνεί λόγω της προεκλογικής οξύτητας του κ. Παπασπύρου ως μέλος της παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας». Και ουσιαστικά αυτή ήταν η αιτία. Τα δημόσια κείμενα αυστηρής κριτικής ή/και σατιρισμού του κ. Παπασπύρου προς την τότε Διοίκηση του Δήμου και ο καυστικός λόγος έναντι κάποιων πράξεων/δράσεων/ ανακοινώσεων των υπολοίπων υποψηφίων συνδυασμών.

Σίγουρα η αιτία δεν ήταν ένα σχόλιο του κ. Παπασπύρου στο Facebook σε μια συζήτηση για τον στρατηγό Νίκο Ντερτιλή και την δράση του στην Κύπρο, που κάποιος από κάπου έστειλε στον κ. Σταθόπουλο. Ένα σχόλιο που αποτελούσε μέρος μιας ολόκληρης συζήτησης ιστορικού περιεχομένου, που όπως είπε ο κ. Παπασπύρος, διατυπώθηκε κάποια χρόνια πριν. Ούτε στέκει η άσχετη τοποθέτηση του κ. Μουστόγιαννη, ότι τίθεται αρνητικά γιατί ο κ. Παπασπύρος δεν παραιτήθηκε έγκαιρα από οργανωτικός γραμματέας της παράταξης «Αγία Παρασκευή η πόλη μας». Αυτό δείχνει ασχετοσύνη από έναν επικεφαλής δημοτικής παράταξης, που δεν γνωρίζει ότι τέτοια θέματα ορίζονται ενδοπαραταξιακά και δεν έχουν σχέση με το Δ.Σ.. Προφανώς ο κ. Μουστόγιαννης μην λαμβάνοντας κάποια θέση στο Δήμο στο όνομα της συναίνεσης και έχοντας χάσει τον μοναδικό του εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο, στρέφεται στην έτερη Δεξιά παράταξη, ακυρώνοντας τον ίδιο του τον εαυτό και όσα έλεγε προεκλογικά.

Επί της ουσίας

Προφάσεις, προφάσεις, προφάσεις ….

Αν κρινόμασταν από τα σχόλια που κάνουμε σε χαλαρούς ιστούς κοινωνικής δικτύωσης, τότε κανείς δεν έπρεπε να κατέχει θέση ευθύνης. Μην ξεχνάμε το πρωτοποριακό σχόλιο του κ. Σταθόπουλου στη σελίδα του Δήμου στο Facebook τον Ιούλιο 2019, όντας ακόμη Δήμαρχος, για την αγορά του σχολικού λεωφορείου όταν έγραφε: «Νέο του-του χωρητικότητας 25 νηπίων που θα τα πηγαίνει ατα, …». Χαρακτηριστική έκφραση νηπιαγωγείου!

Και αν ο κ. Μυλωνάκης κράτησε την σωστότερη στάση από όλους, λέγοντας ότι δίνει πίστωση χρόνου, πως ο Δήμαρχος έχει το δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του και αυτές θα κριθούν, ο κ. Γκιζιώτης ξάφνιασε με τη στάση του. Αρχικά δήλωσε πως εκτιμά τις δράσεις των ατόμων, βλέποντας το έργο τους και πως η άποψή του είναι θετική για τον κ. Παπασπύρο, ζητώντας να δοθεί ο λόγος και σε κείνον να τοποθετηθεί. Μετά τη διευκρινιστική ομιλία του κ. Παπασπύρου ψήφισε αρνητικά γιατί περίμενε, είπε, μια πολιτική δήλωση. Εν ολίγοις περίμενε από έναν άνθρωπο που ξαφνικά δεχόταν «απόρριψη» από το μισό Δ.Σ., που βάλλονταν αδιακρίτως και αστόχως, να αρνηθεί τις όποιες γραπτές τοποθετήσεις του οι οποίες παρουσιάστηκαν μεμονωμένες με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται το νόημά τους. Unfair!!!

Μικροπολιτική στάση, εμπάθειες που βρήκαν πρόσφορο έδαφος και όχι αντικειμενική κρίση έκαναν την εμφάνισή τους στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος.  Αποτέλεσμα 16 ΟΧΙ και 15 ΝΑΙ στην ψηφοφορία.

Η αξία όλων ανεξαιρέτως των προέδρων και των αντιπροέδρων των Νομικών Προσώπων θα κριθεί από το έργο τους στο τέλος της θητείας τους. Τα μέχρι στιγμής δείγματα εργασίας του κ. Παπασπύρου προϊδεάζουν για θετικά αποτελέσματα στη διοίκηση του ΠΑΟΔΑΠ. Εκεί θα κριθεί εντέλει στην παραγωγή έργου και στην προσπάθεια αναβάθμισης και σωστής λειτουργίας του Οργανισμού. Όλα τα υπόλοιπα είναι ξεκάθαρη στείρα αντιπολίτευση.