Αίσθηση Χριστουγέννων στην πόλη με το άναμμα της Φάτνης στην κεντρική πλατεία

 

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής ξεκίνησαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου με το άναμμα της Φάτνης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Μικτή Χορωδία που  ερμήνευσε τα Κάλαντα καθώς και Χριστουγεννιάτικους Ύμνους και τραγούδια. Μεγάλη συμμετοχή  είχαν τα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου με την κατασκευή της Φάτνης της Κεντρικής Πλατείας από τους Σπουδαστές τους. Ως εκ τούτου ήταν παρόν όλο το Δ.Σ. των εργαστηρίων. Επίσης, εκτός από τον Δήμαρχο της Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά,τον πρωήν Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ.Β.Γιανακόπουλο, και τον πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΠ κ. Βασίλη Σάρκουλα, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο της βραδιάς, το παρόν έδωσαν οι αντιδήμαρχοι κ. Μουχτούρη & κ. Κωστόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κωνσταντακόπουλος & κ. Παναγόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ κ. Παύλου και το μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ κ. Παπασπύρος. Από το σύλλογο Πευκακίων παραβρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Μπακογιάννης και ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου κ. Μιχαηλίδης.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στις 22, 24 και 31 Δεκεμβρίου με Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικη μουσική σε όλη την πόλη.

Σημείωση & απορία:

Την φετινή φάτνη κατασκεύασαν και επιμελήθηκαν τα Εργαστήρια Τέχνης (καθηγητές και σπουδαστές) και το κόστος αυτής έφτασε τα 850€.

Το 2008 η φάτνη που τοποθετήθηκε  στην πλατεία, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που είχαμε τότε αλλά και που επαναεπιβεβαιώσαμε φέτος κόστισε για ενοικίαση  40.000€! Το ποσό αυτό αφορά ΜΟΝΟ την φάτνη γιατί το συνολικό ποσό στολισμού(!) της πόλης ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο.

Ερχόμαστε λοιπόν και στην απορία: από τι ήταν φτιαγμένη η φάτνη του 2008;