Δημοτικό Συμβούλιο στον απόηχο των πρωινών γεγονότων στον Τσακό

 

Πρώτο θέμα στα προ ημερησίας διατάξεως στο δημοτικό συμβούλιο της 27ης Δεκεμβρίου 2012 ήταν το κοιμητήριο και η άρνηση του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά να ενταφιαστεί σε αυτό κάτοικος της Στέγης Γερόντων. Το γεγονός αυτό έγινε αφορμή να παραιτηθεί η αντιπρόεδρος της επιτροπής αδελφοποίησης κ. Ι. Παπαδοπούλου, σύμφωνα με επιστολή της που αναγνώστηκε στην αρχή της συνεδρίασης και στην οποία μιλούσε για ανάμιξη της αντιδημάρχου κ. Ε. Παπαδοπούλου.

Σε απάντηση ο Δήμαρχος είπε ότι η διαχείριση του Κοιμητηρίου γίνεται σύμφωνα με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις για να “εξυπηρετηθεί” κάποιος. Ανέφερε ότι υπάρχει ήδη δυσκολία στο κοιμητήριο, πως σέβεται και εφαρμόζει την απόφαση που προϋπήρχε και πως δεν είχε κανείς άλλος ανάμιξη στην συγκεκριμένη  απόφαση παρά μόνο αυτός.

Η κ. Ελ. Παπαδοπούλου διευκρίνισε ότι δεν είχε καμία επικοινωνία για το θέμα αυτό με την κ. Ι. Παπαδοπούλου και μιλώντας για την βοήθεια που προσφέρει η Στέγη στο Δήμο προσφέροντας φαγητό είπε ότι όταν ζητήθηκε από τη Στέγη Γερόντων να φιλοξενήσει δύο αστέγους εκείνοι αρνήθηκαν πράγμα που έγινε αποδεκτό από το Δήμο.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος υπενθυμίζοντας ορισμένες σοβαρές ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, αλλά και νέες που αφορούσαν τα εξής θέματα:

  • Γιαβάσειο (τι αφορούσε η μελέτη που υπήρχε στο φάκελο)
  • ΟΤ 118 ( σε ποιό στάδιο βρίσκεται)
  • Στολισμός της πόλης (υπενθύμισε την περσινή δέσμευση του Δημάρχου για στολισμό με υλικό της ίδιας της πόλης)
  • Διαθεσιμότητα και τι γίνεται με τους 12 εργαζόμενους
  • Αν για την κοπή των δέντρων χρειάζεται άδεια από την Πολεοδομία
  • Ταφή κατοίκου της Στέγης Γερόντων (όπου τόνισε ότι διαφωνεί με την απόφαση αλλά και τις εκφράσεις του Δημάρχου)

Ο κ. Τσιμπουκάκης διαμαρτυρήθηκε για την μη ενημέρωση στο θέμα των 12 εργαζομένων λέγοντας ότι οι άλλες παρατάξεις είχαν ενημέρωση από το Δήμαρχο εκτός από τη Λαϊκή Συσπείρωση (το αντέκρουσε ο Δήμαρχος). Αναφέρθηκε επίσης σε “γραφικό συνάδερφο” όπως είπε ο οποίος με e-mail προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους ζητούσε να γίνει έκτακτο Δ.Σ. για το θέμα το οποίο δεν έγινε ποτέ.

 

Οι απαντήσεις του Δημάρχου:

1) Έχουν σταλεί οι φάκελοι των συγκεκριμένων εργαζόμενων προς εξέταση, όμως οι ίδιοι με εντολή Δημάρχου εξακολουθούν να εργάζονται έως ότου το θέμα λήξει. Σύμφωνα με τον νομικό των υπαλλήλων πιθανόν να υπάρξουν ευνοϊκά αποτελέσματα.

2) Για το Γιαβάσειο υπάρχουν τέσσερεις (4) μελέτες από το 1998 ( 2 επί Κώτση, 1 επι Γιαννακόπουλου και 1 επί Ζορμπά. Συμπέρασμα αυτών ήταν πως το κτίριο πρέπει να δοθεί σε κάποιον, να το επισκευάσει και να το νοικιάσει. Η μελέτη η οποία βρέθηκε στο φάκελο είχε ζητηθεί από κάποιον ενδιαφερόμενο από τεχνικό γραφείο ώστε να κοστολογηθεί η επισκευή του κτιρίου.

3)Για το  Ο.Τ 118 υπήρξε απόφαση του δικαστηρίου η οποία ακυρώνει την απαλλοτρίωση. Υπάρχει ένα τμήμα του οικοπέδου που ανήκει στο Δήμο και το υπόλοιπο περιέρχεται στον ιδιοκτήτη.

4) Υπάρχουν κάποια στολίδια σε αποθήκες του Δήμου τα οποία πρέπει να επισκευαστούν αλλά η διαδικασία είναι χρονοβόρα και αναφέρθηκε σε παλιό διαπληκτισμό με τον κ. Βλάχο (Νίκη για την Αγία Παρασκευή).  Ο κ. Βλάχος είπε ότι δεν θα ακολουθήσει το παραλήρημα του Δημάρχου και τόνισε πως η Αγία Παρασκευή δεν είναι κάποιο χωριό αλλά μια μεγάλη πόλη προς τα Μεσόγεια και τη σημασία του στολισμού εν όψη Χριστουγέννων.

Το λόγο πήρε ο κ. Τσιαμπάς για να απαντήσει για το πρωινό επεισόδιο της κοπής του δέντρου στον Τσακό. Ενημέρωσε ότι ερεύνησε το ζήτημα της Πολεοδομίας εξονυχιστικά, ρώτησε και στην Πολεοδομία και του απάντησαν πως το πεζοδρόμιο είναι κοινόχρηστος χώρος του Δήμου άρα υπεύθυνη είναι η τεχνική υπηρεσία του Δήμου και όχι η Πολεοδομία. Αύριο θα διευκρινιστεί νομικά το θέμα.

Για το θέμα αυτό υπάρχει σχετική ανάρτηση  στην ιστοσελίδα μας όπου αναφέρουμε πως έγινε το περιστατικό έπειτα από επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο. Επειδή όμως  η αλήθεια ενοχλεί, κάποιοι επιστράτευσαν “συγγενείς και φίλους” για να αποδείξουν ότι όσα διέδιδαν είναι αλήθεια. Η δική μας αξιοπιστία έγκειται στην μέχρι σήμερα αξιόπιστη και ειλικρινή πορεία μας και στην αντικειμενική πληροφόρηση που παρέχουμε.