Ο Γιώργος Οικονόμου ξεκαθαρίζει το τοπίο σε σχέση με το aparaskevi-images.gr

Γράφει η Λένα Μαρκή

Στα τέλη Φεβρουαρίου 2022 ένα άρθρο του aparaskeviimages.gr δημιούργησε ένταση μεταξύ της ιστοσελίδας μας και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» και δημοτικού συμβούλου, κ. Γιώργου Οικονόμου. Παρότι το άρθρο ανακλήθηκε και έγινε επανόρθωση, κάποιες ανακοινώσεις εκ μέρους του κ. Οικονόμου θεωρήσαμε ότι έθιγαν τους εργαζόμενους του  «images». Για το λόγο αυτό κρίναμε σωστό να διευκρινίσουμε τα γεγονότα και να μην αφήνουμε σκιές που είναι εις βάρος της πληροφόρησης – ενημέρωσης των δημοτών.

Επικοινωνήσαμε λοιπόν με τον κ. Οικονόμου και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Κε Οικονόμου είχατε μία “διένεξη” με το aparaskevi-images.gr  για κάποιο δημοσίευμα που τελικά έγινε επανόρθωση και αποσύρθηκε. Διατυπώνετε μάλιστα δημόσια κάποιους χαρακτηρισμούς για τα τοπικά μέσα. Τι έχετε να πείτε;

Γ. Οικονόμου: Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κανένα θέμα με τους εργαζόμενους στο images, αλλά και το περιστατικό είναι ένα γεγονός που πλέον το θεωρώ λήξαν. Για τους χαρακτηρισμούς ποτέ δεν αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα ειδησεογραφικά μέσα.

Συμβαίνει πολλές φορές στην δημοσιογραφία να  διακινούνται πληροφορίες χωρίς να υπάρχει το χρονικό περιθώριο και η δυνατότητα για ενδελεχή έλεγχο και διασταύρωση.

Το ότι έγινε επανόρθωση όμως κάτι σημαίνει.

Γ. Οικονόμου: Προφανώς. Και αυτό δείχνει ότι δεν υπήρχε κακή πρόθεση εκ μέρους σας ή  τέλος πάντων κάποια κατάσταση που έχει να κάνει με κατευθυνόμενη δημοσιογραφία.

Τι γνώμη έχετε για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στην ενημέρωση των δημοτών;

Γ. Οικονόμου: Αυτό που κάνετε με συνέπεια τα τελευταία χρόνια που σας παρακολουθώ, συμβάλλει στην ελεύθερη έκφραση,  στην επικοινωνία και στην ενημέρωση των δημοτών. Θεωρώ, χωρίς να σας κολακεύω, ότι βελτιώνεστε συνεχώς και παρέχετε καλύτερες υπηρεσίες ενημέρωσης και προβολής των θεμάτων. Να συνεχίσετε να δίνετε βήμα σε όλες τις φωνές, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, ώστε οι πολίτες να γίνονται κοινωνοί όλων των απόψεων,  υπηρετώντας την ελεύθερη δημοσιογραφία και ειδησεογραφία. Χαίρομαι που το κάνετε και η σημερινή μας επικοινωνία,  μας δίνει την ευκαιρία να αποκαταστήσουμε και να διατηρήσουμε αυτή την σχέση και την συνεργασία που είχαμε και προσωπικά και ως δημοτική παράταξη.

Περιμένω να με καλέσετε για να συζητήσουμε και για τα πολλά και κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας και της πόλης μας.

——

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων