Έλαμψε δια της απουσίας της η Αγία Παρασκευή από τα Best City Awards για μια ακόμη χρονιά!

ο

Γράφει η Λένα Μαρκή

Στις 17 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τελετή βραβεύσεων των “Best City Awards 2023” στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Tα Best City Awards 2023, για μια ακόμα συνεχή χρονιά, ανέδειξαν και επιβράβευσαν νέα έργα και καλές πρακτικές που έχουν υλοποιηθεί από Περιφέρειες, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) και επιχειρήσεις, προκειμένου οι πόλεις στην Ελλάδα να είναι ευφυείς, αειφόρες, και οικονομικά βιώσιμες διατηρώντας την «κοινωνική τους συνοχή.

Η Περιφέρεια Αττικής έλαβε βραβείο “Silver” για δράσεις στον τομέα της πολιτικής προστασίας, για το πρόγραμμα «Εκτίμηση Κινδύνων Σεισμού, Πυρκαγιάς & Πλημμυρών στην Περιφέρεια Αττικής» σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Επίσης αρκετοί Δήμοι του Βορείου Τομέα (αναφέρονται ενδεικτικά στη συνέχεια) βραβεύτηκαν σε πάνω από μία κατηγορίες. Δυστυχώς ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δεν εμφανίζεται πουθενά. Και αυτό συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Επί Δημαρχίας Γιάννη Σταθόπουλου, με Αντιδήμαρχο τον Γιάννη Σιδέρη, ο Δήμος είχε τιμηθεί στα Best City Awards για τρεις χρονιές 2016, 2017 και 2019 για δράσεις στον τομέα της ανακύκλωσης-καθαριότητας. Οι βραβεύσεις αυτές προσφέραν μεν ικανοποίηση και δικαίωση στη δημοτική Αρχή που υλοποίησε τις δράσεις, αλλά αποτέλεσαν έμπρακτη συνεισφορά προς τους κατοίκους της πόλης.

Το γιατί σταμάτησε η συμμετοχή του δήμου θα πρέπει να το απαντήσουν οι αρμόδιοι της δημοτικής Αρχής. Οι κατηγορίες βράβευσης είναι πάρα πολλές και για πολλούς τομείς, όπως Smart City of the Year, ΤΠΕ & Διακυβέρνηση, Ασφάλεια και Πολιτική Προστασία, Υγεία, Πολιτισμός & Τουρισμός, Υποδομές & Αστική ανάπλαση, κλπ.

Αλήθεια πουθενά δεν χωρούσε η Αγία Παρασκευή; Σε κανέναν τομέα δεν μπορούσε να δραστηριοποιηθεί και να παράξει πρωτοποριακό έργο που θα βοηθούσε στην ανάπτυξη της πόλης;

Είναι λυπηρό ένας τόσο μεγάλος δήμος να δείχνει εικόνα στασιμότητας. Καλά είναι τα μεγάλα έργα, όμως δεν φτάνουν. Η καθημερινότητα κρατάει τα σκήπτρα σε κάθε δήμο, γιατί προάγει την διαβίωση και τη βιωσιμότητα των πολιτών του. Πολλές φορές η διαφορά κρίνεται στη λεπτομέρεια.

Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς, ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσουν δράσεις, να εφαρμοστούν νέες ιδέες και τεχνικές και στις επόμενες βραβεύσεις ο Δήμος Αγίας Παρασκευής να δώσει δυναμικό παρόν.

Τίποτα δεν είναι δύσκολο όταν υπάρχει θέληση, συνεργασία και ομαδικότητα. Δικαιούμαστε ως δημότες, κάτοικοι και πολίτες να νοιώσουμε ικανοποίηση για την πόλη που ζούμε, αντί να ζηλεύουμε τους γείτονες …

Ενδεικτικά τα βραβεία Δήμων του Βόρειου Τομέα:

  • Δήμος Βριλησσίων: Διάκριση για την πλατφόρμα #GreenVrilissia στην κατηγορία #Sustainable Leadership.
  • Το “Gold” βραβείο στην κατηγορία δράσεων κοινωνικής πολιτικής απέσπασε ο Δήμος Ηρακλείου Αττική για την πρωτοβουλία της χορήγησης του επιδόματος των 1.000 ευρώ για τη γέννηση του πρώτου παιδιού σε οικογένειες κατοίκων της πόλης με εισοδηματικά κριτήρια.
  • Τριπλή βράβευση για το Δήμο Κηφισιάς, χρυσό, ασημένιο και αργυρό.
  • Σημαντική διάκριση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. “Gold” βραβείο για το ΝΕΟ κτίριο Πολυϊατρείων, ΚΑΠΗ και ΚΕΠ Υγείας.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.