Κώστας Κρητικίδης: τεράστιες ανακρίβειες από τον Μάκη Χάρχαρο στο προηγούμενο Δ.Σ. (VD)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Με δήλωσή του προ ολίγου στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Κώστας Κρητικίδης διαψεύδει τα λεγόμενα του Γενικού Γραμματέα κ. Μάκη Χάρχαρου σχετικά με δωρεά χώρου για την εγκατάσταση του αμαξοστασίου του Δήμου.

Για να θυμηθούμε ο κ. Χάρχαρος είχε δηλώσει ότι, όταν επί Δημαρχίας Γιαννακόπουλου είχε έρθει το θέμα του αμαξοστασίου με χρηματοδότηση 5.000.000€ από την Εθνική Τράπεζα και με δωρεάν το οικόπεδο εκεί μπροστά στο σημερινό αμαξοστάσιο που είναι η πλατεία, αυτός ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης το στήριξε και το ψήφισε, ενώ το καταψήφισε η Διοίκηση του κ. Γιαννακόπουλου. Και αυτό γιατί είχε έρθει τότε ο αείμνηστος Μιχαηλίδης και κράδαινε 200 ψήφους.

Σύμφωνα με τον κ. Κρητικίδη πρόκειται για τεράστιες ανακρίβειες, δεν υπήρξε ποτέ δωρεά από την Εθνική Τράπεζα, ούτε χρηματοδότηση των 5.000.000€ για τη διαμόρφωσή του.

Όπως ενημέρωσε και τόνισε, «δεν είναι έτσι τα πράγματα. Είχε γίνει μια πρόταση από τη Διοίκηση Γιαννακόπουλου το 2002 για τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου των Πευκακίων, για τη δέσμευση ενός χώρου περίπου 4,5 στρ. στη γωνία Κλεισθένους & Σόλωνος. Τη δέσμευση αυτού του χώρου που ήταν εντός σχεδίου και φερόμενη ιδιοκτήτρια ήταν η Εθνική Τράπεζα για να κάνουμε εκεί το αμαξοστάσιο. Αφού έγινε η ψήφιση του θέματος στο Δ.Σ. και το είχε ψηφίσει ο κ. Χάρχαρος σαν επικεφαλής τότε της παράταξης, συγκεντρώθηκαν πάρα πολλές ενστάσεις από τους κατοίκους των Πευκακίων, από τους συλλόγους και συλλογικότητες και προσωπικότητες ότι τα Πευκάκια δεν είναι η σκουπιδιάρα της Αγίας Παρασκευής ώστε όλες οι χρήσεις να μαζευτούν εκεί και κάναμε δεκτές τις ενστάσεις και δεν προχώρησε η τροποποίηση. Αυτό και τίποτε άλλο».

Στο Δ.Σ. στις 15/3/23, όπως είχαμε τονίσει και σε προηγούμενο άρθρο, ο νέος Γενικός Γραμματέας κ. Χάρχαρος ξέφυγε του θεσμικού του ρόλου επιρρίπτοντας ευθύνες στην Διοίκηση Γιαννακόπουλου για το διαχρονικό πρόβλημα του αμαξοστασίου. Έφερε δε ως μάρτυρα των λεγόμενων του τον απόντα σε εκείνη τη συνεδρίαση, Κώστα Κρητικίδη. Όμως πέτυχε μόνο να εκτεθεί. Γιατί η αλήθεια του κ. Κρητικίδη όπως ακούσαμε είναι σημαντικά διαφορετική. Το θεμιτό λοιπόν θα ήταν ο κ. Γ.Γ. να περιοριστεί στις ανάγκες και υποχρεώσεις του νέου του ρόλου, εάν φυσικά μπορεί να τον διαχωρίσει από την προηγούμενη αυτοδιοικητική του ιδιότητα. Διαφορετικά προβλέπεται εκείνος να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα και εμείς να έχουμε μια ενδιαφέρουσα συνέχεια.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων