Και πριν αλέκτορα φωνήσαι, μόνος του αυτοαναιρέθηκε μέσα σε 16 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα …. (VD)

Φωτογραφία αρχείου

Γράφει η Λένα Μαρκή

Ο λόγος για τον νέο Γενικό Γραμματέα του Δήμου τον κ. Γεράσιμο (Μάκη) Χάρχαρο που προσήλθε με περγαμηνές και μπόλικη αυτοδιοικητική εμπειρία να αναλάβει τη θέση μόλις λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.  Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο (15/3/23) ήταν η πρώτη δημόσια επαφή από τη νέα του θέση και πραγματικά άφησε μια περίεργη αύρα.

Ξεκίνησε παρουσιάζοντας την πορεία του στα δημοτικά έδρανα, στα κοινά και στην πολιτική, όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που δημοσιεύεται. Καθώς και τις επιτυχημένες δράσεις του στην ΕΘΕΛ και στα ΕΛΤΑ. Όπως δήλωσε δεν συμμερίζεται την άποψη ότι η θέση του Γ.Γ. είναι πολιτική θέση. Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ανακατευτεί πολιτικά, θα είναι ουδέτερος, αμερόληπτος και ίσος προς όλους. Θα προσπαθήσει να κλείσει την ενασχόλησή του με τα κοινά με αυτή  την τιμητική θέση και να φανεί αντάξιος τόσο της εμπιστοσύνης του Δημάρχου, αλλά πολύ περισσότερο των τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων που τον εμπιστεύθηκαν πριν από ένα χρόνο καθ’ υπέρβαση των πολιτικών ισορροπιών και τον πρότειναν για Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης.

Δήλωσε ότι είναι εργασιομανής και ότι όπου ασχολείται «λιώνει παπούτσια». Έχει παρατήσει τις δουλειές του, που δεν είναι και λίγες, για να προσφέρει για το κοινό καλό της πόλης. Είναι δέκα μέρες στο Δήμο και βλέπει ότι είναι τόσες πολλές οι απαιτήσεις της θέσης για να λυθούν χρόνια αλλά και καθημερινά προβλήματα της πόλης που θα ήθελε να είχε άλλα οκτώ χέρια και οκτώ πόδια για να τρέξει να προλάβει να λύσει όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα. Κλείνοντας είπε πως «για να καταλάβετε το μέγεθος της ευθύνης ο Δήμαρχος μου έχει αναθέσει σε τρεις σελίδες όλες τις αρμοδιότητες του δήμου και υπογραφές και στο τέλος αναφέρει: σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Γ.Γ. τις αρμοδιότητες ασκεί ο Δήμαρχος».

16 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα αργότερα η ουδετερότητα, η αμεροληψία και η ισότητα προς όλους πήγαν περίπατο…

Όταν ερωτηθείς για το πρόβλημα του αμαξοστασίου του δήμου ένθερμα στράφηκε εναντίον του πρώην δημάρχου Βασίλη Γιαννακόπουλου, εμπλέκοντας και τον αείμνηστο τότε πρόεδρο του Συλλόγου Πευκακίων Μιχάλη Μιχαηλίδη. Ο ουδέτερος (!) λοιπόν κ. Χάρχαρος είπε ότι όταν επί Δημαρχίας Γιαννακόπουλου είχε έρθει το θέμα του αμαξοστασίου με χρηματοδότηση 5.000.000 από την Εθνική Τράπεζα με δωρεάν το οικόπεδο που είναι η πλατεία μπροστά, αυτός σαν επικεφαλής της αντιπολίτευσης το στήριξε και το ψήφισε, ενώ το καταψήφισε η Διοίκηση του κ. Γιαννακόπουλου. Και αυτό γιατί είχε έρθει τότε ο αείμνηστος Μιχαηλίδης και κράδαινε 200 ψήφους.

Τοποθέτηση που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κ. Σταθόπουλου ο οποίος του επισήμανε ότι δεν είναι γι’ αυτό εκεί, επαναλαμβάνοντας την επισήμανση αρκετές φορές μιας και ο κ. Χάρχαρος συνέχιζε και ζητώντας του «να μας πείτε τώρα τι θα γίνει» με το αμαξοστάσιο. Προκάλεσε επίσης και την αντίδραση του κ. Μυλωνάκη που ακούστηκε να λέει «πολύ τεχνοκρατική απάντηση».

Ειλικρινά τι να πρωτοσχολιάσει κανείς από αυτή την ολιγόλεπτη πρώτη παρουσία του νέου Γενικού Γραμματέα.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι η σεμνότητα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και η πορεία του καθενός που ασχολείται με τα κοινά είναι λίγο έως πολύ γνωστή σε όλους. Εξάλλου όταν ανακοινώθηκε ο ορισμός του στη συγκεκριμένη θέση άμεσα κυκλοφόρησε και το βιογραφικό του. Επίσης είναι ο τρίτος σε σειρά Γενικός Γραμματέας που αναλαμβάνει στο Δήμο, οπότε υπάρχει πλέον μέτρο σύγκρισης. Από την αρχή της θέσπισης της θέσης ήταν γνωστό το βάρος που δεχόταν κάθε φορά όποιος την αναλάμβανε. Δεν ακούσαμε ποτέ τον κ. Κασαπίδη ή τον κ. Κύρκο να προβληματίζονται για το πως θα τα βγάλουν πέρα με τις πολλές αρμοδιότητες που αναλάμβαναν. Ο κ. Χάρχαρος αντίθετα αφήνει την εντύπωση ότι θα πρέπει οι πολίτες της Αγίας Παρασκευής να του χρωστάνε χάρη που παράτησε τις πάμπολλες δουλειές του για να αναλάβει μία καλά αμειβόμενη δημόσια θέση!!!

Ας έρθουμε στο πιο σημαντικό σκέλος.

Πριν ένα χρόνο τέσσερεις παρατάξεις, μεταξύ αυτών και του κ. Μυλωνάκη, τον είχαν προτείνει για Συμπαραστάτη του Δημότη δείχνοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Τότε που εκείνος ήταν απέναντι στον κ. Ζορμπά, αφού είχε στηρίξει την παράταξη Οικονόμου στις εκλογές του 2019 και μάλιστα διαχώρισε τη θέση του με μια καυστική ανακοίνωση όταν την δεύτερη Κυριακή ο κ. Οικονόμου, κομματικά ορμώμενος, στήριξε την υποψηφιότητα Ζορμπά. Σε αυτές τις παρατάξεις υποσχέθηκε «ότι δεν πρόκειται να ανακατευτεί πολιτικά, θα είναι ουδέτερος, αμερόληπτος και ίσος προς όλους». Στη συνέχεια όμως αναιρεί τις δικές του ρήσεις και πολιτικολογεί ξεκάθαρα κατά μιας Διοίκησης όπου μέλος ήταν και ο κ. Μυλωνάκης (ναι αυτός που τον πρότεινε για Συμπαραστάτη)! Από Γ.Γ. λοιπόν μεταβάλλεται άμεσα σε κριτή δημοτικών παρατάξεων.

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να «περπατήσει» αυτή η επιλογή του κ. Ζορμπά, όταν με το «καλημέρα σας» φέρνει απέναντι την αντιπολίτευση, δεν είναι σταθερός σε αυτά που δηλώνει και από την άλλη είναι ευρέως γνωστό ότι ορισμένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη της παράταξης δεν θέλουν να περνά ούτε την πόρτα τους. Ούτε πως θα είναι η συνεργασία του με το λοιπό προσωπικό του Δήμου, μιας και στο παρελθόν αναφέρονταν αρκετά συννεφάκια. Πιθανά να είναι ευνοϊκό το μικρό χρονικό διάστημα που απομένει και να μην προλάβουν να φανούν οι παθογένειες. Το σίγουρο είναι ότι οι επόμενοι μήνες θα έχουν αρκετό ενδιαφέρον …

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων