Ομηρία στην Αγία Παρασκευή – Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έκαναν τους αναρριχητές!

Αναγκάστηκαν να κάνουν τους… αναρριχητές προκειμένου να σώσουν τη ζωή δύο ανθρώπων που ήταν σε άμεσο κίνδυνο. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ κλήθηκαν να διαχειριστούν ένα περιστατικό ομηρίας στην Αγία Παρασκευή. Μάλιστα, η αρχική πληροφορία που τους είχε μεταφερθεί από τους γονείς του νεαρού, έκανε λόγο για «ένα άτομο με διαταραγμένη προσωπικότητα το οποίο κρατούσε μέσα στο σπίτι όμηρο και την φίλη του!»

Όλα ξεκίνησαν όταν οι γονείς του 35χρονου πήγαν σχεδόν απελπισμένοι και σίγουρα ανήσυχοι και είπαν στον αξιωματικό υπηρεσίας ότι «ο γιος τους που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, έχει κλειδώσει μέσα στο σπίτι την Ουκρανή φίλη του και απειλεί τη ζωή της». Αμέσως σήμανε συναγερμός καθώς κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τις αντιδράσεις του νεαρού μέσα στο διαμέρισμα της οδού Ασκληπιού. Η ώρα ήταν περίπου 6 και μισή το απόγευμα και από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, κρίθηκε σκόπιμο να πάει στο σημείο μια ομάδα ΟΠΚΕ καθώς ήταν πιθανό, ανάλογα με την εξέλιξη που θα είχε το περιστατικό, να γίνει επέμβαση ώστε να μην κινδυνεύσει η ζωή του 35χρονου αλλά ούτε και της φίλης του. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκε ανώτερος αξιωματικός της ΓΑΔΑ και στο σημείο ζητήθηκε να πάει και ειδικός διαπραγματευτής.  

Με πολύ προσεκτικές κινήσεις οι δυνάμεις της Αστυνομίας πλησίασαν καθώς οτιδήποτε θα μπορούσε να διαταράξει την ψυχική κατάσταση του 35χρονου για τον οποίο δεν υπήρχε σαφής πληροφόρηση, για την ψυχολογία του. Οι αστυνομικοί, ενώ ο διαπραγματευτής προσπαθούσε να βρει σημείο επαφής και επικοινωνίας με τον νεαρό, αναζητούσαν τρόπο ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου καθώς κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει αν θα υπήρχε κάποια απρόσμενη εξέλιξη. Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, δεν έχασαν χρόνο και έγιναν… αναρριχητές! Ανέβηκε ο ένας στην πλάτη του άλλου και με αυτόν τον τρόπο έφτασαν μέχρι το μπαλκόνι του διαμερίσματος. Καλύφθηκαν και πήραν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας ενώ ήταν έτοιμοι να επέμβουν μόλις θα έπαιρναν το «πράσινο φως» από τον ειδικό διαπραγματευτή. Κάποια στιγμή και ενώ η ώρα κόντευε μεσάνυχτα, ο 35χρονος βγήκε στο μπαλκόνι και πριν προλάβει να αντιδράσει, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες ώστε να μην μπορεί να βλάψει τον εαυτό του. Όμως, δεν περίμεναν την έκπληξη με την οποία θα έρχονταν αντιμέτωποι στο εσωτερικό του διαμερίσματος. Όταν έψαξαν στα δωμάτια του σπιτιού, ώστε να βρουν την Ουκρανή φίλη του και να διαπιστώσουν αν ήταν καλά στην υγεία της, την είδαν ξαφνικά μπροστά τους να… τους ρωτά «τι κάνουν μέσα στο σπίτι και… ποιοι ήταν!». Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ αρχικά σάστισαν αλλά ακολουθώντας τις εντολές του επικεφαλής και του Κέντρου Επιχειρήσεων μετέφεραν τη νεαρή εκτός του διαμερίσματος και ενημέρωσαν ότι «όλοι ήταν καλά στην υγεία τους και παρελήφθησαν από τους ειδικούς».   

Πηγή: zougla.gr

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων