Μια σημαντική ημερίδα για την “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο” από το Σύλλογο Επιστημόνων

stats

6/11/2013

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ημερίδα του Συλλόγου Επιστημόνων Αγ. Παρασκευής με θέμα την “Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο” με ομιλητή τον Διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχο Εμμανουήλ Σφακιανάκη.

IsaiasΑνοίγοντας την ημερίδα ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Σωτήρης Ησαΐας, αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο κ. Ζορμπά για την επιχορήγηση που πρόσφερε στο σύλλογο παρόλο που υπήρξαν εμπόδια από το Ελεγκτικό Συνέδριο,  αναφέρθηκε στο σκοπό της ημερίδας “να αναδείξει τους κινδύνους που εγκυμονεί η αλόγιστη χρήση του διαδικτύου χωρίς τις απαραίτητες τεχνολογικές προφυλάξεις, ιδιαίτερα στις ευαίσθητες ηλικίες των παιδιών και μαθητών της πόλης μας”. Και συμπλήρωσε “ευελπιστώ με το πέρας αυτής της επιστημονικής ημερίδας, οι γονείς και οι μαθητές της πόλης μας να αποκτήσουν μια ευρύτερη και πιο συγκεκριμένη αντίληψη για τους κινδύνους που εγκυμωνεί η χωρίς προστασία πλοήγηση στο διαδίκτυο και μια εμπλουτισμένη ενημέρωση για διαφόρους τεχνολογικούς χειρισμούς για την κατά δυνατόν ορθότερη χρήση του”.

IMG_0708 copyΟ Ταξίαρχος κ. Σφακιανάκης μίλησε για την μεγαλύτερη κοινωνία και συγχρόνως τη μεγαλύτερη εφεύρεση όλων των εποχών το διαδίκτυο. Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, έδωσε ορισμένα στατιστικά στοιχεία όπως:

  •  οι χρήστες του διαδικτύου ξεπερνούν τα 2.5 δις εκατομμύρια στον κόσμο
  • 1 στους 3 παγκοσμίως είναι χρήστης του διαδικτύου
  • στην Ευρώπη το ποσοστό είναι 63.5%
  • η αύξηση των χρηστών σε μια 10ετία ξεπερνά το 550%

 

Θετικά του Διαδικτύου:

–  γνώση, εκπαίδευση, πληροφορίες, επικοινωνία, ενημέρωση, ψυχαγωγία, διασκέδαση, αγορές, ταξίδια.

Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο:

– παιδική πορνογραφία, cyber bullying, εθισμός, προσωπικά δεδομένα, απάτες μέσω διαδικτύου, αυτοκτονίες.

Τόνισε επίσης πως η συκοφαντική δυσφήμιση μέσω διαδικτύου αποτελεί έγκλημα.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (Cyber Crime Unit)πραγματοποιεί ημερίδες σε σχολεία και μέσω λογισμικού  πραγματοποιούνται on-line μαθήματα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Διακρίθηκε και Τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από το FBI (3 φορές για την προσφορά της στην καταπολέμηση του cyber crime και της παιδικής πορνογραφίας), από τον Υπουργό Παιδείας και τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας.

Υπάρχει επίσης η ιστοσελίδα της Δίωξης για τους γονείς και τα παιδιά Cyberkids με πολύ χρήσιμες πληροφορίες που αξίζει να επισκεφθείτε. Και σύντομα θα υπάρχει και στην αρχική σελίδα μας για εξυπηρέτησή σας.

Παρόντες στην ημερίδα εκτός του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά ήταν ο πρ. Δήμαρχος κ. Σιδέρης, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Βουτσινάς, οι αντιδήμαρχοι κκ Τσιαμπάς και Κωστόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ Κωνσταντακόπουλος, Παύλου, Καζάκος, Γαβράς, Ι. Σιδέρης, Μουστόγιαννης,  το μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ κ. Παπασπύρος, ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου που φιλοξένησε την ημερίδα κ. Αναστασίου, από το Σύλλογο Τσακού ο πρόεδρος κ. Σαββίδης και τα μέλη κ. Μπεθάνης & κ. Σουσούδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πευκακίων κ. Μπακογιάννης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων κ. Λογοθέτης, από το Σύλλογο Εφέδρων Αξιωματικών ο κ. Μπριάνης, ο Πρόεδρος των Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος και η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων κ. Μπασακίδου-Καράμπελα.

Zorbas..

IMG_0714 copy

IMG_0716 copy