Αθλητικό Γυμναστήριο Νότου ή η “Κόπρος του Αυγεία”;

IMG_0232Ακριβώς μπροστά στην είσοδο – η πρώτη εικόνα του επισκέπτη!

Γράφει η Λένα Μαρκή

Η σωστή διαχείριση βασικών χώρων δεν απαιτεί την πλήρη επιστημονική κατάρτηση επί του θέματος. Για παράδειγμα για να λειτουργεί σωστά το σπίτι μας δεν σπουδάζουμε οικονομολόγοι ή διοίκηση επιχειρήσεων, αρκεί μια στοιχειώδης λογική για να γνωρίζουμε ότι πρέπει να μαγειρεύουμε για να τρώμε, να σκουπίζουμε και να αερίζουμε το σπίτι για να μην υπάρχουν μικρόβια, να πληρώνουμε τους λογαριασμούς κλπ.

Αυτά τα βασικά μπορούμε να τα εφαρμόσουμε και εκτός της οικείας μας, για παράδειγμα στο χώρο εργασίας μας.

Όμως η απλή λογική για κάποιους είναι κάτι πολύ μακρινό! Και αν η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, τείνουμε να μην έχουμε ούτε αυτή.

Ο λόγος για τους αθλητικούς χώρους της πόλης μας, οι οποίοι είναι σε άθλια κατάσταση και φαντάζομαι ότι οι υπεύθυνοι περιμένουν κάθε φορά να τους υποδείξει το images τι πρέπει να κάνουν. Σε προηγούμενο άρθρο φωνάξαμε για σπασμένα και επικίνδυνα καθίσματα και έσπευσαν να τα μαζέψουν. Φωνάξαμε για σπασμένα τζάμια και τα αντικατέστησαν. Οφείλουμε να τους συγχαρούμε για την άμεση ανταπόκριση.

Δεν γίνεται όμως να περιμένει το ΔΣ να κάνουμε εμείς τη δική τους δουλειά! Οι ίδιοι θα πρέπει να ελέγχουν επισταμένα τους χώρους που διαχειρίζονται.

Σε προηγούμενο άρθρο μετά από μήνυμα συνδημότη μας μιλήσαμε για την καθαριότητα στους αθλητικούς χώρους και ιδίως στο γυμναστήριο κάτω από τις κερκίδες του γηπέδου. Αυτή τη φορά θα πάμε δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο της οδού Νότου. Στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται βλέπετε την κατάσταση που επικρατεί στο ζήτημα της καθαριότητας.

Σκόνες μηνών που έχουν σχηματίσει μάζα, η σκούπα απαιτεί η ίδια καθάρισμα και ένα καλό σφουγγάρισμα δεν θα έβλαπτε!

IMG_0228

Αυτή την εικόνα αντικρίζουν οι γονείς, οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι που πληρώνουν τα δημοτικά τέλη.

Αν κάποιος σκεφτεί να ελέγξει για μικρόβια το χώρο, θα βρει ολόκληρο βασίλειο. Φαντάζεστε το σκάνδαλο αν περάσει Υγιειονομικός έλεγχος; Μέσα σ’ αυτό το χώρο λοιπόν αθλούνται τα παιδιά μας. Παιδιά μικρής και ευαίσθητης ηλικίας, αλλά και μεγαλύτερα που ο οργανισμός τους βρίσκεται σε ανάπτυξη και αντλεί ότι υπάρχει στο περιβάλλον γύρω του.

Τι γίνεται άραγε με την καθαριότητα στους χώρους του ΠΑΟΔΑΠ; Ασχολείται κανείς;

IMG_0229

Στο τελευταίο ΔΣ ο πρόεδρος ζήτησε και επέμενε στην πρόσληψη ενός αθλητικού manager που σημαίνει ότι λεφτά υπάρχουν … όταν θέλουμε, αλλά δεν υπάρχουν όταν πρέπει …

Είναι τόσο δύσκολο για το ΔΣ να προσλάβει ένα συνεργείο καθαρισμού για τους αθλητικούς χώρους; Τόσες απευθείας αναθέσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα μία παραπάνω δεν θα ενοχλήσει και εφόσον αφορά την υγιεινή των χώρων και την υγεία των παιδιών μας που αθλούνται σε αυτούς, σίγουρα δεν θα αντιδράσει κανείς.

Για να εξηγούμαι και να μην παρεξηγηθώ, δεν ρίχνω την ευθύνη αποκλειστικά στον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού γιατί δεν διοικεί μόνος του. Υπάρχουν και τα μέλη του ΔΣ τα οποία δεν βρίσκονται εκεί για διακοσμητικό ρόλο.

Επιτέλους επιβάλεται, για να πούμε και τα πράγματα με το όνομά τους, να ελέγξουν άμεσα, να καθαρίσουν και να επισκευάσουν, όπου απαιτείται, όλους τους αθλητικούς χώρους.

Εικόνες σαν αυτές είναι ΝΤΡΟΠΗ για για το Δήμο μας.

ΥΓ: Επί τη ευκαιρία με τις αράχνες στα κλιματιστικά τι θα γίνει;

IMG_0231

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.