Μεταναστευτικό: Θα πάρει θέση η Δημοτική αρχή; Της Λένας Μαρκή

11130598_10204333301632554_419860163_n

Γράφει η Λένα Μαρκή

Μετά την αύξηση της προσέλευσης μεταναστών στη χώρα μας και τα τραγικά γεγονότα που όλοι παρακολουθήσαμε στους δέκτες των τηλεοράσεων μας, έρχεται η κυβέρνηση να δείξει τη φιλευσπλαχνία της δια στόματος της αναπληρώτριας υπουργού για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου.
Η κ. Χριστοδουλοπούλου στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για το μεταναστευτικό, απεύθυνε έκκληση προς τους δήμους να υποδείξουν χώρους προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, αλλά και χώρους για τη δημιουργία μόνιμων κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας. Παράλληλα ζήτησε από τους δήμους να συμβάλλουν με δικούς τους πόρους και προσωπικό, ώστε να λειτουργήσουν αρχικά οι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας. Κάποιοι δήμαρχοι αντέδρασαν έντονα, άλλοι συμφώνησαν σιωπηρά και άλλοι το σκέφτονται.
Αυτή τη φορά το μεταναστευτικό δεν αφορά μόνο τις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές της χώρας, αλλά σαφέστατα και τη δική μας. Η πρόταση της κυβέρνησης για φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων από τους Δήμους, δεν αφήνει αμέτοχο το Δήμο Αγίας Παρασκευής.
Αντιδράσεις, συζητήσεις και κυρίως φήμες οργιάζουν ήδη στην πόλη μας από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το ζήτημα. Μάλιστα έχουν «σηματοδοτηθεί» από πολλούς και οι πιθανές τοποθεσίες εγκατάστασής τους. Ακούστηκε το παλιό κτίριο του ΙΚΑ στη Μεσογείων, τα 23 στρέμματα στα Πευκάκια, το κτίριο των πρώην εκπαιδευτηρίων Μακρή, αλλά ως επικρατέστερο φαντάζει το πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη. Στα πηγαδάκια, μάλιστα, ακούγεται ότι ένα μεγάλο τμήμα του «Σπυρούδη», αρκετών δεκάδων στρεμμάτων, θα παραχωρηθεί για την εγκατάστασή τους και συζητείται ο τρόπος διαμόρφωσής του!
Και ενώ οι συζητήσεις των πολιτών δίνουν και παίρνουν επί του θέματος και ενώ οι περισσότερες παρατάξεις έχουν τοποθετηθεί δημοσίως επί του θέματος, από τη μεριά του Δημαρχιακού Μεγάρου επικρατεί … σιγή ασυρμάτου!
Ο Δήμαρχός μας κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ο οποίος οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι είναι από τους λίγους Δημάρχους που πληροφορούν άμεσα τους δημότες τους για το παραμικρό που συμβαίνει εντός των δημοτικών ορίων, ενώ μας έχει συνηθίσει στην άμεση ιντερνετική πληροφόρηση, επί του θέματος τηρεί σιγήν ιχθύος.
Η στάση του αυτή μας δημιουργεί αγωνία και ανησυχία, όταν δεν παίρνει σαφή θέση και δεν διασκεδάζει τις φήμες που κυκλοφορούν, αλλά τις αφήνει να πλανώνται.
Πέρα από την ιδεολογική αντιμετώπιση της εγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων σε μια κατοικημένη περιοχή πρέπει να δούμε και τη ρεαλιστική πλευρά. Ιδεολογικά σαφώς θα πρέπει να συντρέξουμε τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, αλλά ρεαλιστικά είμαστε έτοιμοι να τους αναλάβουμε;


Άραγε ποια είναι η θέση της Δημοτικής Αρχής;
Αντέχει η πόλη να επωμιστεί τις ανάγκες αυτών των ανθρώπων;
Γιατί μέχρι στιγμής κανείς εκ της Δημοτικής Αρχής δεν παίρνει θέση;
Υπάρχει συμφωνία για το πρ. στρατόπεδο «Σπυρούδη» ή όχι;


Θεωρώ ότι ως πολίτες της Αγίας Παρασκευής έχουμε δικαίωμα να γνωρίζουμε. Θεωρώ ότι αποτελεί υποχρέωση του Δημάρχου κ. Σταθόπουλου να κάνει σαφή τη θέση του τουλάχιστον απέναντι στους ανθρώπους που τον ψήφισαν και τον όρισαν διαχειριστή των ζητημάτων της πόλης.

 

lena1

 

—–

Το aparaskevi-images.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.