Αναμένεται παραίτηση Αντιδημάρχου; Τι λένε οι πηγές

49_foteinouΜετά από ένα χρόνο διοίκησης άρχισαν να διαφαίνονται οι πρώτες αλλαγές στη σύνθεση της Δημοτικής Αρχής της «ΝΙΚΗΣ». Δεν πρόκειται για ανασχηματισμό γιατί ίσως είναι νωρίς ακόμα, αλλά για αποχωρήσεις τόσο οριστικές, όσο και επί μέρους.

Την αρχή έκανε ο πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Γιάννης Ρήγος επικαλούμενος πολιτικούς λόγους, δίνοντας την παραίτησή του με ένα μακροσκελές κείμενο.

Όπως μαθαίνουμε από καλά πληροφορημένα άτομα, ετοιμάζεται δεύτερη παραίτηση, όχι όμως από τη θέση του αιρετού, αλλά από τη θέση αντιδημαρχίας.

Ο λόγος, πάντα με κάθε επιφύλαξη, για την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ζωή Φωτεινού, η οποία σύμφωνα με τις πηγές μας εξαιτίας φόρτου εργασίας ετοιμάζεται να αφήσει την αντιδημαρχία σε άλλα χέρια, παραμένοντας όμως δημοτική σύμβουλος. Απ’ ότι φαίνεται η κ. Φωτεινού ασκώντας παράλληλα το επάγγελμα του ιατρού, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει χρονικά στις απαιτήσεις της θέσης που ανέλαβε. Μην ξεχνάμε ότι είναι αναπληρώτρια Δήμαρχος και ως αντιδήμαρχος είναι επιφορτισμένη με τις αρμοδιότητες:

Εποπτεία, ευθύνη, παρακολούθηση, συντονισμό καλής λειτουργίας  και έλεγχο του τμήματος Κοινωνικής Υπηρεσίας και Αλληλεγγύης (πλην του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου και το θεσμό του Εθελοντισμού) και του τμήματος Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας (πλην της αρμοδιότητας που αφορά σε αδέσποτα ζώα) της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, οι αρμοδιότητες των οποίων προσδιορίζονται στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, καθώς και του τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Αρωγής, Εποπτεία του Ανταλλακτηρίου Ρούχων του Δήμου, Το Μουσικοκινητικό εργαστήριο ΑμεΑ στο Δήμο μας, Όλων των θεμάτων που αφορούν στην Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων.

Αναμένουμε λοιπόν τις εξελίξεις εντός των επόμενων ημερών.

Επί τη ευκαιρία να πούμε ότι ακούγεται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, ότι κι άλλος αιρετός της «ΝΙΚΗΣ» δυσκολεύεται να ακολουθήσει τους ρυθμούς που απαιτεί η διοίκηση ενός Δήμου, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ίσως θα έπρεπε να πάρουν σοβαρά την παρατήρηση του κ. Αντρέα Γκιζιώτη για τις απουσίες στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και να γίνεται σχετική ενημέρωση για το ποιος πρέπει να «κοπεί από απουσίες» και ποιος και πόσες φορές είναι δικαιολογημένος.

 

 

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter