Κε Γυφτέα, ντροπή!!!

ντροπή σου

Γράφει η Λένα Μαρκή

Με έκπληξη διάβασα σε φύλλο τοπικής εφημερίδας τα όσα είπε ο κ. Δημήτρης Γυφτέας στη συνέντευξη που έδωσε και αναφερόνταν στο γραφείο ενημέρωσης ανέργων και ανασφάλιστων του Δήμου, όπου προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του.

Μα πιο πολύ με θύμωσε μια φράση. Είπε λοιπόν ο κ. Γυφτέας θέλοντας προφανώς να διατρανώσει το δικό του έργο: «Υπήρχε και παλιά συνεργασία με τις λαϊκές αγορές που είχε ατονήσει όπως και ένα κοινωνικό παντοπωλείο απ’ ότι ξέρω με τον περασμένο δήμαρχο, το οποίο δεν είχε την έντονη εμφάνιση που έχει σήμερα.»

Μάλλον ο κ. Γυφτέας την εποχή του … «περασμένου» Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά κατοικούσε σε άλλο Δήμο ή δεν ασχολούνταν με τα κοινά της Αγίας Παρασκευής και τον έπιασε ο καημός τώρα, γι’ αυτό παρουσιάζεται απληροφόρητος.

Γιατί διαφορετικά ο κ. Γυφτέας θα γνώριζε ότι οι Κοινωνικές Δομές, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Μαγειρείο και Ανταλλακτήριο Ρούχων ιδρύθηκαν και οργανώθηκαν επί Δημαρχίας Βασίλη Ζορμπά με τη βοήθεια αξιόλογων υπαλλήλων του Δήμου, που τώρα αυτός προσπαθεί να μηδενίσει το έργο, τον κόπο και τις ώρες που ασχολήθηκαν και ασχολούνται ακόμα, με σκοπό να προβάλλει τον εαυτό του.

Γιατί διαφορετικά ο κ. Γυφτέας δεν θα απαξίωνε έτσι έναν πρώην αντιδήμαρχο, τον κ. Τίμο Κωστόπουλο, που έδωσε την ψυχή του στο Κοινωνικό Παντοπωλείο από τη στιγμή που έγιναν τα εγκαίνια στις 4/4/2012 (http://www.aparaskevi-images.gr/?p=3143) έως τη μέρα που παρέδωσε την Αντιδημαρχία.

Γιατί διαφορετικά ο κ. Γυφτέας δεν θα παραμέριζε τόσο εύκολα τους εθελοντές που πρόσφεραν στην καταγραφή, στη μεταφορά και τη διανομή των αγαθών και παρέμειναν στην αφάνεια από επιλογή.

Και επειδή τότε, κατά τα λεγόμενά του, το κοινωνικό παντοπωλείο «δεν είχε την έντονη εμφάνιση» ας του θυμίσουμε (ή ας του γνωρίσουμε)τα εξής:

  • Την έμπρακτη συμπαράσταση της αδελφοποιημένης πόλης της Κύπρου, Γεροσκήπου στις 22 Μαρτίου 2012 (http://www.aparaskevi-images.gr/?p=2563).
  • Τους 2 τόνους τροφίμων από τους κκ Α. Χανδρή και Δ. Κακογιάννη στις 23 Μαρτίου 2012 (http://www.aparaskevi-images.gr/?p=2635).
  • Τους 3 τόνους τροφίμων που εστάλησαν από τον κ. Α. Χανδρή στις 11 Οκτωβρίου 2012 (http://www.aparaskevi-images.gr/?p=10079).
  • Στη Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική συναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος στις 11 Δεκεμβρίου 2013 στο Αμερικάνικο Κολλέγιο, το αυτοκίνητο του Δήμου έκανε 6 δρομολόγια για να μεταφέρει στο Δήμο τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν (http://www.aparaskevi-images.gr/?p=35048).
  • Τους 10 τόνους τροφίμων που διανεμήθηκαν τις μέρες των Χριστουγέννων 2013 στις 172 άπορες οικογένειες της Αγίας Παρασκευής (http://www.aparaskevi-images.gr/?p=35823).
  • Τις 4.000€ που πρόσφερε η EUROBANK το Δεκέμβριο του 2013 (http://www.aparaskevi-images.gr/?p=35760).
  • Τις πάμπολλες εξορμήσεις στα Super market της πόλης (ήταν μόνιμοι χορηγοί) για συλλογή τροφίμων, όπως αυτές στις 6 και 23 Ιουνίου 2012, στις 29 Σεπτεμβρίου 2012 από το Δήμαρχο κ. Ζορμπά, εθελοντές και προσκόπους (http://www.aparaskevi-images.gr/?p=6231) (http://www.aparaskevi-images.gr/?p=35118) και στις 6 Δεκεμβρίου 2013 (http://www.aparaskevi-images.gr/?p=34863).
  • Τις προσφορές τροφίμων από τα δημόσια σχολεία, το Αμερικάνικο και το Γαλλικό Κολλέγιο, τους τοπικούς, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και τους προσκόπους της περιοχής.
  • Τον 1 τόνο τρόφιμα από τους κκ Α. Χανδρή και Δ. Κακογιάννη στις 26 Σεπτεμβρίου 2013 (http://www.aparaskevi-images.gr/?p=30890).
  • Τα 500 κιλά τρόφιμα από την εφοπλιστική οικογένεια Κολλάκη τα Χριστούγεννα του 2013 (http://www.aparaskevi-images.gr/?p=35118).
  • Τους 2 τόνους τρόφιμα που συγκέντρωσαν οι εθελοντές εργαζόμενοι και το ΔΡΑΣ.Ε στις 15 Μαρτίου 2014 (http://www.aparaskevi-images.gr/?p=40199).
  • Τα 199 κιβώτια της Proctor & Gamble τον Ιούνιο του 2014.
  • Επίσης στις 25 Ιουλίου 2014 συγκεντρώθηκαν 750 κιλά τρόφιμα με συνεργασία ΔΡΑΣ.Ε και DEREE (http://www.aparaskevi-images.gr/?p=47523).

 

Αν τα παραπάνω δεν παρουσιάζουν ένα έντονα ενεργητικό κοινωνικό παντοπωλείο, τότε τι δείχνουν; Αλήθεια, ποια έντονη εμφάνιση έχει τώρα το Κοινωνικό Παντοπωλείο;

Όσον αφορά το Κοινωνικό Μαγειρείο ας μάθει, ότι σε εκδήλωση που έγινε εκεί το Μάιο του 2014, βραβεύτηκαν από τον τότε Δήμαρχο κ. Ζορμπά 98 χορηγοί (δείτε αναλυτικά στο link http://www.aparaskevi-images.gr/?p=43918), γεγονός που σίγουρα το θυμάται και ο νυν Δήμαρχος που ήταν παρών. Να του θυμίσουμε επίσης, ότι τα εγκαίνια του Κοινωνικού Μαγειρείου και του Ανταλλακτηρίου Ρούχων έγιναν στις 18/12/ 2012 (http://www.aparaskevi-images.gr/?p=13849).

Να του θυμίσουμε ότι το γραφείο Διαμεσολάβησης για ανέργους ιδρύθηκε επί αντιδημαρχίας Νίκου Κωβαίου στο τέλος του 2013 σε συνεργασία με τον αείμνηστο Τάσο Ρεϊζόπουλο, άσχετα αν η σημερινή Δημοτική Αρχή, κατά την προσφιλή της τακτική, αλλάζει τις ονομασίες και παρουσιάζει τις όποιες δομές ως φρεσκότατες και ως δικά της δημιουργήματα.

Με τις λαϊκές αγορές, όπως αναφέρει και ο ίδιος, υπήρχε από τότε συνεργασία και μάλιστα κανονικότατη και δραστήρια.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο κ. Γυφτέας εργάζεται και προσφέρει στο γραφείο ενημέρωσης ανέργων και ανασφάλιστων, αυτό όμως δεν του δίνει το δικαίωμα να υποτιμά τους προκατόχους του. Το ότι είπε μια κουβέντα στους γνωστούς του στις λαϊκές αγορές δεν είναι δα και κανένα τρομερό κατόρθωμα. Άλλωστε εθελοντισμός σημαίνει, να βοηθά αφιλοκερδώς όπου μπορεί ο καθένας, χωρίς όμως να το χρησιμοποιεί για αυτοπροβολή.

Καλώ λοιπόν τον κ. Δημήτρη Γυφτέα υπάλληλο του ΟΑΕΔ, υποψήφιο με την παράταξη του κ. Σταθόπουλου στις εκλογές του Μαΐου 2014, εθελοντή απασχολούμενο στο γραφείο ενημέρωσης ανέργων και διαμεσολαβητή μεταξύ Δήμου και λαϊκών αγορών, ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ από όλους αυτούς που υποτιμά και απαξιώνει μέσα από τη συνέντευξή του, τους υπαλλήλους του Δήμου, τους εθελοντές και τα μέλη του ΔΡΑΣ.Ε., που πέρα από παραταξιακές χροιές, ανεξάρτητα, όλα τα προηγούμενα χρόνια ανέστησαν και λειτούργησαν και συνεχίζουν να λειτουργούν επάξια τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

 

 

 


Υποσημείωση: Υπάρχει πλούσιο αρχείο για τη δραστηριότητα όλων των κοινωνικών δομών της Αγίας Παρασκευής, των προηγούμενων ετών, ώστε να μην αμφισβητήσει κανείς την αξία τους και την προσφορά τους.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter