Διονύσιος Λέκκας : Αλλαγή τοποθέτησης –ψηφοφορίας για το θέμα της Πλατείας Κοραή

Δια της παρούσης θα ήθελα να αναφερθώ σε όσα περίεργα συνέβησαν στις 31/5/2016 στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής. Συγκεκριμένα στο θέμα Νο 10 της συνεδριάσεως 16/ 2016 συζητήσαμε το θέμα “Παραχώρηση χρήσης κοινόχρηστου χώρου για  την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον Κ. Ρωμανάκη επί της πλατείας Κοραής του Δήμου Αγίας Παρασκευής” το οποίο παραπέμφθηκε από το Διοικητικό  Συμβούλιο Επιτροπής Ποιότητα Ζωής. Αφού ακούσαμε την εισήγηση της Αντιδημάρχου και Προέδρου της επιτροπής Π. Ζ. κας Πετσατώδη υπήρξε διαφωνία ( θεμιτό σε μία παράταξη) και διχογνωμία μεταξύ της ιδίας και του Δημάρχου ως προς την παραχώρηση μέρους της πλατείας Κοραή (που αιτείται ο επιχειρηματίας και το Διοικητικό Συμβούλιο επιτροπής Π.Ζ. εγκρίνει ή όχι). Ο Δήμαρχος εν συνεχεία αφού, ας μου επιτραπεί η έκφραση, “άδειασε” την Αντιδήμαρχο του και παραδεχόμενος την “ανυπακοή”  ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων επιτροπής Π.Ζ. και Δημοτικού Συμβουλίου προηγούμενων ετών του συγκεκριμένου επιχειρηματία, πρότεινε την παραχώρηση μέρους της πλατείας προς χρήση. Εδώ να τονίσω ότι το εν λόγω θέμα, το οποίο ψηφίζεται κάθε χρόνο, ψηφίστηκε στην επιτροπή Π.Ζ. και από εμένα με την επισήμανση και όρο να τηρήσει ο επιχειρηματίας τα συμφωνηθέντα.

Την θέση μου αυτή την ανακοίνωσα στην δημοτική μου ομάδα, την οποία εκπροσωπώ στην επιτροπή Π. Ζ. και συμφωνήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίσουμε θετικά. Όμως κατά την ψηφοφορία η εισηγήτρια του θέματος κ. Πετσατώδη αποχώρησε επιδεικτικά (δικαιολογημένα ;; -κατά την άποψή μου πιθανότατα-). Αμέσως μετά, αφού δεν λάβαμε περαιτέρω εξηγήσεις για την στάση της αυτή, η δημοτική μας ομάδα αποφάσισε να αλλάξει την απόφαση της σε Λευκό, το οποίο εξήγησε αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας η κα Καψοκεφάλου με δήλωση της.

 

 

Μετά τιμής

ΛΕΚΚΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Δημοτικός Σύμβουλος  “ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ”

Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Πρ. Αντιπρόεδρος ΠΑΙΣΔΑΠ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter