“Τρίζουν τα θεμέλια” της απόφασης του Δ.Σ. για την αγορά της βίλας Ιόλα

vila iola broke

Γράφει η Λένα Μαρκή

Μετά από όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο στη μαραθώνια συζήτηση για την αγορά της βίλας Ιόλα και μετά τις δύο ψηφοφορίες περιμέναμε με αγωνία την ανάρτηση της σχετικής απόφασης στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι ψηφίστηκε η έγκριση αγοράς σε 5+1 δόσεις με προσθήκη των όσων αναφέρονταν στην πρόταση που κατέθεσαν τότε από κοινού οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ελισάβετ Πετσατώδη και Γιάννης Σιδέρης. Πράγματι η κεντρική ιδέα παρέμεινε, όμως διαβάζοντας προσεκτικότερα ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν κάποιες σημαίνουσες … διαφορές να τις πω; Ελλείψεις να τις πω;

Το σημαντικό είναι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το aparaskevi-images.gr, ότι την ίδια άποψη έχουν τόσο η κ. Πετσατώδη όσο και ο κ. Σιδέρης. Ποιες είναι αυτές οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά θα ήταν προτιμότερο να αναφερθούν από τους ίδιους που έκαναν την πρόταση. Πιστεύω ότι θα βρουν το θάρρος, αν και για την κ. Πετσατώδη δεν αμφιβάλω σύμφωνα με την εως τώρα στάση της, όμως για τον κ. Σιδέρη δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος έπειτα από την ανάλαφρη και γενικευμένη ανακοίνωση που δημοσίευσε σχετικά με το θέμα Ιόλα και την καθαίρεση της συναδέλφου του και πρώην Αντιδημάρχου κ. Πετσατώδη. Κάποτε έρχεται η στιγμή που όλοι πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και να τιμάμε την υπογραφή μας. Στο κάτω κάτω η επιτυχία έρχεται όταν κάνουμε αυτό που πραγματικά επιθυμούμε και όχι όταν καταπιεζόμαστε ή γινόμαστε δέσμιοι μιας καρέκλας.

Το ζήτημα βέβαια έχει τεράστιες διαστάσεις. Δεν είναι δυνατόν, ούτε είναι σύννομο άλλη εισήγηση να υπερψηφίζεται στο δημοτικό συμβούλιο και να ανεβαίνει μια απόφαση ελλιπής σε έναν επίσημο δημόσιο ιστό όπως είναι η ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Εδώ καλώ τις δημοτικές παρατάξεις τις αντιπολίτευσης να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να πράξουν τα δέοντα όσο είναι ακόμα καιρός. Καλούνται να πράξουν αυτό που επιβάλει ο ρόλος τους μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, δηλαδή να ελέγξουν τη Διοίκηση για το καλό της πόλης.

Επίσης εφιστώ την προσοχή της Νομικής Υπηρεσίας, εάν βέβαια συνέταξε αυτή το έγγραφο (; ),  γιατί με τον τρόπο αυτό δημιουργεί σοβαρότατο νομικό πρόβλημα στο Δήμο και ειδικότερα στο Δήμαρχο.

Σύντομα θα σας έχουμε περισσότερα στοιχεία σχετικά με το σοβαρότατο αυτό θέμα που προέκυψε. Ήδη στην πόλη επικρατεί μια αναστάτωση ανάμεσα σε όσους ασχολούνται με τα δημοτικά και αναμένονται εξελίξεις.

Για μια ακόμα φορά η Διοίκηση του Δήμου παρουσιάζεται απρόσεκτη, θέτοντας έτσι σε δύσκολη θέση το Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο, ο οποίος είτε δεν γνωρίζει, είτε δείχνει υπερβολική εμπιστοσύνη σε ορισμένα άτομα που του δίνουν λάθος συμβουλές με αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις να εκτίθεται. Βέβαια αυτό είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα και της κυβερνητικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που διακαώς ακολουθεί ο κ. Σταθόπουλος.

Ακολούθως δημοσιεύουμε ξανά την πρόταση των κ.κ. Πετσατώδη και Ι. Σιδέρη καθώς και την απόφαση που αναρτήθηκε από το Δήμο Αγίας Παρασκευής στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

1

2

ο

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΙΟΛΑ -ΔΙΑΥΓΕΙΑ 28-7-17

—–
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter