Κτήμα Σιστοβάρη, ανακεφαλαιώνοντας μια μακρά ιστορία με γκρίζο τέλος

Αυτός ο Δήμος δεν το ‘χει με τα κληροδοτήματα.

Η ιστορία του κτήματος Σιστοβάρη στην οδό Αγίου Ιωάννου, την κεντρικότερη της πόλης, φτάνει βαθιά μέσα στο παρελθόν της Αγίας Παρασκευής. Την έχουμε αναλύσει πάμπολλες φορές  και προφανώς δεν θα υπήρχε άλλος λόγος για να την επαναφέρουμε πέρα από το να δώσουμε ένα προσωρινό τέλος. Προσωρινό, γιατί οι πηγές του aparaskevi-images.gr λένε ότι θα υπάρξει συνέχεια, μόνο που αυτή θα πάρει χρόνο.

Μόλις πρόσφατα, μέσα από μια συζήτηση με τον πρώην Δήμαρχο Αντώνη Σιδέρη για το αφιέρωμα που κάναμε στην θητεία του στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ανακαλύψαμε ότι θα μπορούσε ο Δήμος να έχει αποκτήσει το χώρο αυτό 21 χρόνια πριν, πληρώνοντας ένα σχετικά μικρό ποσό. Κάποιοι για μια ακόμα φορά στάθηκαν εμπόδιο στο να λυθεί ένα σοβαρό ζήτημα επ’ ωφελείας του Δήμου.

Αντ’ αυτού ξεκίνησε μια δικαστική διαμάχη μεταξύ του Δήμου και του επιχειρηματία του καταστήματος Da Vinci που ανεγέρθηκε στο οικόπεδο, η οποία τελικά έληξε με το κλείσιμο του καταστήματος, το οποίο δεν άντεξε οικονομικά τις νομικές διαδικασίες μέσα σε εποχή οικονομικής ύφεσης, έπειτα από τις τελευταίες προσπάθειες του νυν ΣΥΡΙΖΑίου Δημάρχου κ. Γιάννη Σταθόπουλου να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας. Όμως ο μεγάλος χαμένος της υπόθεσης αποδεικνύεται ο Δήμος Αγίας Παρασκευής που απέκτησε πλέον ένα κτίριο φάντασμα στον πιο εμπορικό του δρόμο, μερικές ακόμα οικογένειες άνεργες, απορριπτικές αποφάσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Επιτροπή του Άρθρου 152 και πιθανόν μια αγωγή από τον καταστηματάρχη.

Ανακεφαλαιώνοντας σήμερα παραθέτουμε ορισμένα σημαντικά έγγραφα σχετικά με την πορεία της δικαστικής διαμάχης, καθώς και τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι μπορούσε ο Δήμος να το έχει ήδη υπό την πλήρη ιδιοκτησία του και να μην περιμένει το 2025. Το aparaskeviimages.gr έχει πληροφορίες για επακόλουθες εξελίξεις, όμως θα προβεί σε ανάλογη ενημέρωση στον δέοντα χρόνο.

 

Το 1ο έγγραφο του Αθανάσιου Σιστοβάρη προς τον τότε Δήμαρχο Αντώνη Σιδέρη

Το 2ο έγγραφο του Αθανάσιου Σιστοβάρη προς τον τότε Δήμαρχο Αντώνη Σιδέρη ένα μήνα μετά, όπου συμπεριλαμβάνονται όλα τα βάρη.

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ Κ. ΜΠΑΚΑ 7-12-2015

ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Da Vinci 3-4-2017

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 152 — 2-5-2017 Μερος 1

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 152 — 2-5-2017 Μερος 2

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΘΡΟΥ 152 3-7-2018