ΕΚΤΑΚΤΟ: Δήμος – Μιλόρα (Γιαβάσειο)1-0, έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο

.

Όπως είναι γνωστό, το “ΓΙΑΒΑΣΕΙΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ” (Ερμού 76, Μοναστηράκι), το οποίο ανήκει στην ιδιωτική περιουσία του Δήμου και η αξιοποίηση του ανατέθηκε στην “ΜΙΛΟΡΑ ΑΕ” βάσει της σύμβασης του Αυγούστου 2019, έχει ακινητοποιηθεί οριστικά.

Από τον Σεπτέμβριο 2022 (αρ.πρ.26001/23.9.2022) έως τον Οκτώβριο 2023 (αρ.πρ.10158/4.10.2023), η μισθώτρια εταιρεία αξιοποίησης του (ΜΙΛΟΡΑ Α.Ε.) απηύθυνε στον Δήμο εννέα (9) σχετικές επιστολές – οχλήσεις και τελικά, λόγω της αδιαφορίας, την 1 Νοεμβρίου 2023 κατέθεσε εναντίον του Δήμου την με αρ.πρ.31667/9.11.2023 Αγωγή, με την οποία ζητούσε να παύσει η καταβολή μισθωμάτων και να επιστραφούν τα ήδη καταβληθέντα.

Την Δευτέρα 15η Απριλίου ενώπιον του Προέδρου Πρωτοδικών του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (ασφαλιστικά μέτρα) εκδικάσθηκε το αίτημα της εταιρείας για καταβολή συμβολικού μισθώματος 1.000 ευρώ μηνιαίως. Οι θέσεις του Δήμου, όπως αναπτύχθηκαν από τους κκ. Παπαμιχαήλ Σ., Αντιδήμαρχο και Λαζουρά Γ., Δικηγόρο, έγιναν δεκτές και οδήγησαν σε απόρριψη του αιτήματος.

Συνεπώς, η εταιρεία θα καταβάλλει μίσθωμα 10.000 ευρώ μηνιαίως έως την δίκη της 3ης Σεπτεμβρίου 2024.

Η εταιρεία επικαλέστηκε λόγους που έχουμε δημοσιεύσει…. και έχουν να κάνουν με καθυστερήσεις, κυρίως λόγω αρχαιολογίας και νέων πολεοδομικών δεδομένων. Το μίσθωμα επομένως παραμένει προσωρινά στις 10.000 ευρώ όπως πληρωνε έως τον Σεπτέμβριο του 2023.

Τα συγχαρητήρια στον δήμαρχο Γιάννη Μυλωνάκη, στο Νομικό Τμήμα και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο της ακίνητης περιουσίας Σωτήρη Παπαμιχαήλ. Εκτεθειμένες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης Νίκη των Πολιτών (Γιάννης Σταθόπουλος), Αγία Παρασκευή η Πόλη μας (Βασίλης Σαρκούλας-Βασίλης Ζορμπάς) που επέμεναν για συμβολικό μίσθωμα και αποδοχή των αιτημάτων της εταιρείας.

Δικαιωμένος ο Γιώργος Οικονόμου που στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, στην συζήτηση για την 1η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, απέδειξε κάνοντας χρήση των συμβατικών όρων, πόσο ισχυρά είναι τα νομικά όπλα του Δήμου έναντι της εταιρείας, η οποία όπως είπε δεν έχει κανένα σοβαρό επιχείρημα, παρά μόνο (και αυτό αδύναμο) ότι επί ενάμιση χρόνο οι Ζορμπάς-Σάρκουλας δεν απαντούσαν στις αιτήσεις της.

Ταυτοχρόνως, η νέα δημοτική Αρχή ασχολείται εντατικά με σκοπό την απεμπλοκή και αυτού του έργου. Έτσι

1. Την 7η Φεβρουαρίου 2024 ο Δήμαρχος Ι. Ν. Μυλωνάκης, επικεφαλής κλιμακίου, επισκέφθηκε επί τόπου το έργο και ενημερώθηκε in situ.

2. Την 14η Φεβρουαρίου 2024 ανασυστάθηκε η Επιτροπή παρακολούθησης του έργου (ΑΔΣ.41/2024)

3. Στις 16 και 22 Φεβρουαρίου και στις 14 και 22 Μαρτίου η Επιτροπή συναντήθηκε με την εταιρεία, διαπραγματεύτηκε και συζήτησε την εξέλιξη του θέματος.

4. Την 11.3.2024 ολοκλήρωσε και κατέθεσε τον εκκρεμή Φάκελο αναγνώρισης της παρόδου οδού Αγίας Ειρήνης.

5. Απαίτησε και εγινε δεκτό από την ΜΙΛΟΡΑ  Α.Ε. την προσκόμιση μελετών, που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της, οι οποίες βεβαίως θα αξιολογηθούν από τον Δήμο.      

Στο πλαίσιο αυτό, η νέα δημοτική Αρχή έχει πλήρως αποσαφηνίσει ότι θα πράξει ο,τι τυχόν απαιτείται για να συνεχισθεί το έργο, αλλά όχι σε βάρος του δημοτικού συμφέροντος, όπως αυτό εκάστοτε προσδιορίζεται και οριοθετείται από τα αρμόδια δημοτικά όργανα.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.