ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ! Ο ευπατρίδης εκδότης και ακέραιος Δήμαρχος

Ο Αντώνης Σιδέρης γεννήθηκε το 1938 στην Αγία Παρασκευή στο σπίτι που βλέπετε στη φωτογραφία. Είναι η γωνία Αγίου Ιωάννου και Νεαπόλεως, σημερινή Τασοπούλου 3, δεξιά είναι η σημερινή πλατεία Αγίου Ιωάννου.

Αγ. Ιωάννου & Νεαπόλεως (νυν Τασοπούλου), η κατοικία της οικογένειας Σιδέρη

Αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και στη συνέχεια σπούδασε Οικονομικές και Εμπορικές Επιστήμες στην Ανωτάτη Εμπορική (ΑΣΟΕΕ). Από το 1961 διευθύνει τον γνωστό Εκδοτικό Οίκο «Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ» που ιδρύθηκε το 1891.

Πολιτικοποιημένος από τα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη κομματική και συνδικαλιστική δράση, τόσο στον επιστημονικό, όσο και στον επαγγελματικό χώρο. Έχει διατελέσει πρόεδρος του συλλόγου Εκδοτών-Βιβλιοπωλών Αθηνών και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκδοτών-Βιβλιοπωλών Ελλάδας. Έχει εκπροσωπήσει ενεργά, με ομιλίες και εργασίες, τον εκδοτικό κόσμο της χώρας μας σε πλήθος συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στην Αγία Παρασκευή, το ενδιαφέρον του για τα κοινά υπήρξε πάντα αμείωτο και για πολλά χρόνια εκλέγονταν Γ. Γραμματέας του εξωραϊστικού συλλόγου «Άγιος Ιωάννης».

Πρωτοασχολήθηκε με τα Δημοτικά το 1975 με τον συνδυασμό του Σωτήρη Κουβόπουλου, οπότε εξελέγη δημοτικός σύμβουλος και διετέλεσε αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπηρέτησε τον Δήμο 16 χρόνια ως Δημοτικός Σύμβουλος και 4 χρόνια ως Δήμαρχος (2003-2006). Είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του, ότι με την εκλογή του «ήταν η πρώτη φορά μετά την επάνοδο της Δημοκρατίας που ο Δήμος μας απέκτησε Δήμαρχο με φιλελεύθερη σκέψη και κοινωνική ευαισθησία».

Συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του 2002 με τον συνδυασμό «Πόλη για τους Πολίτες» και εκλέχθηκε Δήμαρχος με ποσοστό 53,40%.

…. Επίσημα εκλογικά αποτελέσματα 2002 – Νίκη συνδυασμού Αντώνη Σιδέρη
Η ορκωμοσία της Διοίκησης Αντώνη Σιδέρη

Η Δημοτική Αρχή του Αντώνη Σιδέρη στράφηκε στα μεγάλα προβλήματα που είχε η πόλη, με πρώτο τη δημιουργία Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Πόλεως, διότι αλλιώς θα ήταν αδύνατη η πολεοδομική ανάπτυξη. Το Πολεοδομικό Σχέδιο εγκρίθηκε το Μάρτιο του 2005 και ισχύει μέχρι σήμερα, χωρίς να έχουν γίνει, από τις μετέπειτα Διοικήσεις, οι απαραίτητες και αναγκαίες εκ της χρήσεως αλλαγές.

Αμέσως μόλις η Διοίκηση Σιδέρη εγκαταστάθηκε στο Δημαρχείο, για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών, έγινε επέκταση του Δημαρχιακού Μεγάρου με τη μίσθωση του διπλανού κτιρίου.

Η Δημοτική Αρχή ιεράρχησε τότε τα μεγάλα προβλήματα της πόλης που έπρεπε άμεσα να λυθούν.

Ο Αντώνης Σιδέρης και τα στελέχη του συνδυασμού του

 

Ο Αντώνης Σιδέρης σφράγισε την ένταξη των Πευκακίων στο σχέδιο πόλης του Δήμου

Δηλαδή την Πράξη Εφαρμογής της Πολεοδομικής Ενότητας ΠΕΥΚΑΚΙΑ, καθώς και το Κτηματολόγιο, που, μετά από 18 χρόνια καθυστερήσεων, υπεγράφησαν, η μεν ένταξη στο πολεοδομικό σχέδιο στις 7 Ιουνίου 2005 και το Κτηματολόγιο στις 11 Απριλίου 2005. Εδώ να σημειώσουμε ότι ο πρώην Δήμαρχος, στη συζήτηση που είχαμε, κάνει μία υπενθύμιση προς τον νυν Δήμαρχο και τους αρμοδίους, ότι το 2019 λήγει η προθεσμία διορθώσεων και μεταβολών, διαφόρων προβλημάτων και εκκρεμοτήτων του Κτηματολογίου, με κίνδυνο να χαθούν αρκετές ορφανές εκτάσεις για την περιοχή των Πευκακίων.

Τότε άρχισαν η κατασκευή 2 πλατειών στα Πευκάκια, οι ασφαλτοστρώσεις, η ανέγερση του Ιερού Ναού με παραχώρηση επιπλέον γηπέδου από το Δήμο, η αποπεράτωση του παραπετάσματος στην οδό Παναγούλη, η φύτευση πρασίνου καθώς και οι νόμιμες αποχετεύσεις.

Αντώνης Σιδέρης, Γιάννης Σγουρός υπογράφουν την ένταξη των Πευκακίων στο πολεοδομικό σχέδιο

Το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής ήταν οι καταλήψεις, από τους Ρομά, διαφόρων οικοπέδων δημοτών με διάρκεια πλέον των 20 ετών. Αν και είχε αγοραστεί από την προηγούμενη Διοίκηση του κ. Γιαννακόπουλου οικόπεδο στα Σπάτα για τη μεταφορά τους, αυτό δεν προσέφερε λύση, γιατί το οικόπεδο άμεσα μετατράπηκε από τον Δήμο Σπάτων σε χωματερή και έτσι δεν μπορούσε να γίνει η μεταφορά των Ρομά εκεί. Το οικόπεδο παραμένει ακόμα εκεί ως χωματερή, χάθηκαν όμως αρκετά χρήματα. Τελικά το πρόβλημα της μετεγκατάστασης των Ρομά λύθηκε από τη Διοίκηση Σιδέρη με τον πλέον κοινωνικό και ευαίσθητο τρόπο. Αγοράσθηκαν από το Δήμο 6 οικόπεδα σε διάφορες περιοχές της Ερέτριας, οι οποίες παραδόθηκαν στις 6 οικογένειες, ενώ για τις 3 που είχαν παιδιά εγκαταστάθηκαν τροχόσπιτα-κατοικίες που παραχώρησε στον Δήμο το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Δυστυχώς δεν λύθηκε το πρόβλημα χώρου στάθμευσης των οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, αφού η έκταση των 10 στρεμμάτων που προβλέπονταν στο αρχικό σχέδιο, όπως μας εκμυστηρεύθηκε ο κ. Σιδέρης, μυστηριωδώς εξαφανίστηκε.

Μετεγκατάσταση των Ρομά σε οικόπεδα στην Ερέτρια

 

Δήμαρχος δημοκράτης

Δείχνοντας τη δημοκρατική του αντίληψη, συμπεριελήφθησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, για πρώτη φορά, οι αρχηγοί των δύο δημοτικών συνδυασμών που δεν εξελέγησαν, με δικαίωμα λόγου φυσικά, όχι ψήφου.

 

Δήμαρχος νοικοκύρης

Το διπλογραφικό λογιστικό σύστημα ήταν η επόμενη μέριμνα. Ο Δήμος έπρεπε να λειτουργεί νόμιμα. Παρόλο που είχαν πληρωθεί εταιρείες για την εγκατάσταση νέου διπλογραφικού λογιστικού συστήματος, αυτό δεν υπήρχε στο Δήμο. Ανέλαβαν τότε και ολοκλήρωσαν τη δύσκολη αυτή αποστολή.

 

Δούλεψε με ρεαλισμό και υπευθυνότητα για την ανάπτυξη της πόλης

Η εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος έδωσε στη Δημοτική Αρχή τη δυνατότητα να έχει πλήρες λογιστικό σύστημα ο Δήμος, ώστε να μπορεί να εκπονήσει μελέτες για έργα κυρίως αγωγούς ομβρίων, ενδεικτικά αναφέρουμε στις οδούς Κλεισθένους, Δερβενακίων, Χίου, Ψαρών, Ηπείρου κ.ά. Επίσης, κατασκευάστηκαν δρόμοι νέας αισθητικής και νέου φωτισμού, παιδικές χαρές και πλατείες.

Ανακαινίστηκαν τα σχολεία και φτιάχτηκαν δύο νέοι παιδικοί σταθμοί, ένα νηπιαγωγείο και νέος βρεφονηπιακός σταθμός. Τοποθετήθηκαν σχολικοί φύλακες σε όλα τα σχολεία και σχολικοί τροχονόμοι σε επτά Δημοτικά που βρίσκονται πλησίον δρόμων υψηλού κινδύνου.

Δημιουργήθηκαν δύο νέες πλατείες στις οδούς Μακεδονίας & Ειρήνης και Ελ. Βενιζέλου & Ν. Ζέρβα.

Ασφαλτοστρώθηκε μία σειρά οδών και διανοίχτηκαν νέοι δρόμοι, όπως Γραβιάς και Δωριαίων (διάνοιξη), Πελοποννήσου, Αγ. Τριάδας και Αγελάου (διάνοιξη), Δερβενακίων, κ.ά. Παράλληλα, αναπλάστηκε το κομμάτι της Αγίου Ιωάννου από την πλατεία Αγίου Ιωάννου έως την οδό Γραβιάς.

Υλοποιήθηκε ανάπλαση και διεύρυνση πεζοδρομίων με αντιολισθητικές έγχρωμες πλάκες και κυβόλιθους.

Αναβαθμίστηκε ο φωτισμός σε πολλούς δρόμους της πόλης και τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά σώματα δίνοντας νέα όψη στην Αγία Παρασκευή για έναν ευχάριστο βραδινό περίπατο.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Αντώνη Σιδέρη εμπλουτίστηκε ο «στόλος» της Καθαριότητας με σάρωθρο, 2 απορριμματοφόρα, 1 πλυντήριο κάδων, bobcat, φορτηγό γερανοφόρο, 3 μικρά σάρωθρα και ένα μικρό πούλμαν μεταφοράς προσωπικού. Δημιουργήθηκε «πεζοπόρο τμήμα» οδοκαθαριστών.

Μετά την υπογραφή σύμβασης με την «Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης» ξεκίνησε η ανακύκλωση για χαρτί, γυαλί, πλαστικό και αλουμίνιο (μπλε κάδοι), πρόγραμμα ανακύκλωσης για ηλεκτρικές συσκευές, μπαταρίες κ.ά.

Έργα κατά τη διάρκεια της Δημαρχίας του Αντώνη Σιδέρη

 

Απλός, προσιτός και ευγενής πάντα με το χαμόγελο στα χείλη

Η Διοίκηση Σιδέρη προχώρησε στην επισκευή όλων των παλαιών στρατιωτικών εγκαταστάσεων του πρώην στρατοπέδου Σπυρούδη, όπου λειτουργούσαν τα Εργαστήρια Τέχνης και η αίθουσα προγραμμάτων της Παιγνιοθήκης για τα ΑΜΕΑ μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αντώνη Σιδέρη έγινε συλλογή 150 αναπηρικών αμαξιδίων προς ενίσχυση των παιδιών με ειδικές ανάγκες της χώρας Μπενίν τα οποία εστάλησαν αεροπορικώς στην κεντρική Αφρική.

Παράδοση 150 αναπηρικών αμαξιδίων στα παιδιά με ειδικές ανάγκες της χώρας Μπενίν

Για την εξυπηρέτηση των πολιτών ετέθησαν σε κυκλοφορία οι λεωφορειακές γραμμές 406, 407 και Β5, οι οποίες, ακόμη και σήμερα, εξυπηρετούν τους πολίτες διασυνδέοντας την Αγία Παρασκευή με τον σταθμό του μετρό «Νομισματοκοπείο». Να υπογραμμιστεί ότι ακόμη δεν υπάρχει σύνδεση του σταθμού του μετρό «Αγία Παρασκευή» με την πόλη μας.

 

Πως χάσαμε την ευκαιρία να αποκτήσει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής τη δωρεά του «Κτήματος Σιστοβάρη» 21 χρόνια νωρίτερα

Ο Δήμαρχος Αντώνης Σιδέρης είχε έλθει σε συμφωνία με τον κληρονόμο Αθανάσιο Σιστοβάρη, ώστε να παραχωρήσει στον Δήμο το κληρονομικό του δικαίωμα επί του οικοπέδου σε ένα ποσό ευκαιρίας Στο ποσό θα συμπεριλαμβανόταν και η αποζημίωση του μισθωτού της οικίας ως νηπιαγωγείου. Το μισθωτήριο αυτό έληγε το 2025. Η πρόταση πήρε θετική ψήφο από τη Διοίκηση και την παράταξη του κ. Βασίλη Γιαννακόπουλου και η απόφαση εστάλη στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση. Δυστυχώς, ένα παιδαριώδες νομικό λάθος της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, ανάγκασε το Ελεγκτικό Συνέδριο να επιστρέψει προς διόρθωση την εν λόγω απόφαση.

Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο ήρθε προς έγκριση και ψήφιση η νέα διορθωμένη πρόταση, ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος, πιεζόμενος από γνωστούς παράγοντες της πόλης, έθεσε ως όρο για τη θετική του ψήφο, την αποκλειστική αξιοποίηση του Κτήματος ως παιδική χαρά, σύμφωνα με τον κ. Σιδέρη. Την πρόταση αυτή ασπάστηκε και ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος. «Ως Δήμαρχος δεν θα μπορούσα ποτέ να αποδεχτώ μια τέτοια κληρονομιά να γίνει αποκλειστικά παιδική χαρά», μας ομολόγησε ο κ. Σιδέρης και συνέχισε πως «Πρότασή μου ήταν να γίνει Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, χιλίων τετραγωνικών μέτρων (1.000 τ.μ.) και το υπόλοιπο, περίπου άλλα 1.500 τ.μ., να παραμείνει ελεύθερος χώρος πρασίνου και να έχει ευρύτερη λειτουργική χρήση, φιλική στο περιβάλλον».

Η πρόταση του κ. Σιδέρη δεν έγινε αποδεκτή. Εφόσον με την άρνηση των δύο παρατάξεων Γιαννακόπουλου και Σταθόπουλου δεν υπήρχε αυξημένη πλειοψηφία, ως ορίζει ο Νόμος, ο Δήμαρχος απέσυρε το θέμα, μη δεχόμενος να δεσμεύσει αυτόν τον υπέροχο χώρο για παιδική χαρά και έτσι χάθηκε η ευκαιρία να αποκτήσει ο Δήμος το «Κτήμα Σιστοβάρη» 21 χρόνια νωρίτερα. Παρ’ όλα αυτά, για να κατοχυρωθεί το δικαίωμα του Δήμου επί του ακινήτου, επιτεύχθηκε δικαστική απόφαση που ορίζει ότι το 2025 να αποδοθεί το «Κτήμα Σιστοβάρη» στον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

 

Ως Δήμαρχο η πόλη τον τιμά και τον υπολήπτεται για όλο το εύρος των δράσεών του

ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ

Πρόβλημα που εκκρεμούσε από το 1943 επιλύθηκε επί Δημαρχίας Αντώνη Σιδέρη. Από τις 3 Αυγούστου 2005, με την υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη και του Υφυπουργού κ. Πέτρου Δούκα, εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η δωρεάν παραχώρηση 9 στρεμμάτων, του εμπρός και πλάγια Κοιμητηρίου χώρου στο Δήμο μας. Σήμερα ο Δήμος μπορεί να προβεί σε εργασίες ανοικοδόμησης Ιερού Ναού, κυλικείου, γραφείων κ.ά.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στην προσπάθεια για απόκτηση όσο το δυνατόν ελεύθερων χώρων, ο Δήμος τότε αγόρασε, με απευθείας συμφωνία με τους ιδιοκτήτες, τον γωνιακό χώρο Ιθώμης και Μακεδονίας για τη δημιουργία μικρού πάρκου, καθώς και τον χώρο στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Κανάρη για τη δημιουργία ανάλογων ελεύθερων χώρων πρασίνου.

Ο κ. Σιδέρης πίστευε πάντα στη συνεργασία στον Δήμο για το καλό των κατοίκων της πόλης μας. Αυτό τήρησε και ως Αντιπολίτευση, όταν προσέτρεξε στη σύσκεψη της Περιφέρειας με τον κ. Γιάννη Σγουρό, όταν του το ζήτησε ο κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, και μαζί κατάφεραν να εγκριθεί το ποσό των 9 εκατ. ευρώ για την αναμόρφωση του Κοντοπεύκου, αφού κατάφερε να μετατραπεί η αρνητική ψήφος της μειοψηφίας, σε θετική και να εγκριθεί η απόφαση της Περιφέρειας.

Προστατεύοντας το πράσινο, κατεδαφίστηκε επί Σιδέρη κτίριο από μπετόν που είχε κατασκευαστεί από τη μονάδα Ναυτικού στην κορυφή του Υμηττού και απετράπη, με δικαστική απόφαση, η μεταφορά της τσιμεντένιας περίφραξης στο Κολλέγιο Αγίας Παρασκευής, από την είσοδο μέχρι τέλους της οδού Γραβιάς προς τα κάτω.

Επίσης κάθε χρόνο πραγματοποιούνταν ραντισμός των πεύκων για την καταπολέμηση της βαμβακίασης.

Είναι γεγονός ότι επί Δημαρχίας Αντώνη Σιδέρη λειτουργούσαν όλα τα σιντριβάνια της πόλης μας καθημερινά.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θέλοντας να φέρει έναν αξιακό Πολιτισμό στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής, ο Αντώνης Σιδέρης κάλεσε στην πόλη ότι καλύτερο υπήρχε στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Ποιος μπορεί να λησμονήσει όλες αυτές τις εκδηλώσεις που έδωσαν χρώμα στην πόλη μας;

Το αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι με την Ορχήστρα των Χρωμάτων.

Το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τη Μαρία Φαραντούρη και τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Το ρεσιτάλ ερμηνείας έργων του Σταύρου Ξαρχάκου με τον Μανώλη Μητσιά, τη Μαρία Φαραντούρη και τον Πέτρο Πανδή και με δική του Διεύθυνση της ορχήστρας.

Την Ημέρα της Γυναίκας με τη Γλυκερία και με την ορχήστρα της και τη βράβευση της Ολυμπιονίκου Αιμιλίας Τσουλφά.

Τις εκδηλώσεις για τα Κούλουμα στο πάρκο της οδού Γραβιάς.

Τους εορτασμούς των Εθνικών μας επετείων με την αειθαλή Άννα Καλουτά και τον εκλεκτό φιλόλογο Σαράντο Καργάκο.

Τις διάφορες θεατρικές παραστάσεις.

Πολιτιστική εκδήλωση με την παρουσία του Μανώλη Μητσιά

Πρωτοποριακή υπήρξε η κίνηση της επιτυχούς διοργάνωσης του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής του Δήμου μας, όπου 11 καλλιτέχνες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, με κέφι και μεράκι, αποτυπώνοντας στο μάρμαρο και το μέταλλο την εικαστική τους παρέμβαση. Το ενδιαφέρον αυτής της διοργάνωσης ήταν ότι η όλη εργασία των γλυπτών πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου μέσα στην πόλη μας. Έτσι, τα σχολεία και οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το ελεύθερο εργαστήρι των δημιουργών. Η όλη κίνηση χρηματοδοτήθηκε από τη Δημοτική και Πολιτιστική Επιχείρηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής και έγινε επ’ ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Σήμερα τα αγάλματα κοσμούν τις πλατείες του Δήμου μας.

1ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Δήμο Αγ. Παρασκευής, Δήμαρχος Αντ. Σιδέρης και καλλιτέχνες
Μερικά από τα έργα -αποτελέσματα του Συμποσίου Γλυπτικής- που τοποθετήθηκαν στις πλατείες της Αγίας Παρασκευής

Με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων, αναμορφώθηκε το κλειστό γήπεδο μπάσκετ και βρέθηκε η ευκαιρία να φιλοξενηθούν ο Δήμαρχος και 20 μέλη από την αδελφοποιημένη πόλη του Saint Brieuc (Γαλλία), όπως επίσης ο Δήμαρχος και 20 μέλη από την αδελφοποιημένη πόλη της Ιεροσκήπου (Κύπρος).

Εκτός από τη ριζική ανάπλαση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων στο γυμναστήριο Κοντοπεύκου, ανακαινίστηκε το γυμναστήριο της οδού Νότου και προμηθεύτηκαν νέα σύγχρονα μηχανήματα για τη συντήρηση του χορτοτάπητα του γηπέδου.

2004 – Ο Δήμαρχος Α. Σιδέρης πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου από τη Santa

Η Διοίκηση Σιδέρη είχε καταλήξει στην ανάπλαση της οδού Αγίου Ιωάννου. Η δημοπράτηση έγινε στις 9/3/2006 και ανακηρύχθηκε ο εργολάβος, με προϋπολογισμό του έργου στο ποσό του 1.700.000€. Τα χρήματα ήταν εξασφαλισμένα και υπήρχαν στο ταμείο του Δήμου. Η πολιτική όμως ευαισθησία του κ. Σιδέρη δεν επέτρεπε να αρχίσει το έργο, αφού σε τέσσερεις μήνες θα γίνονταν οι δημοτικές εκλογές.

 

Αντώνης Σιδέρης: «Αναλαμβάνω προσωπικά την πολιτική ευθύνη για την ήττα των εκλογών του 2006»

Ο Δήμαρχος Αντώνης Σιδέρης με τον συνδυασμό του συμμετέχει στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006. Αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη Δημαρχιακή έδρα της Αγίας Παρασκευής την 2η Κυριακή (την 1η Κυριακή ήρθε πρώτος σε ψήφους) από τον κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο.

Ο ίδιος τοποθετήθηκε σχετικά ως εξής:

«Όσον αφορά τις εκλογές του 2006, θα ήθελα να δηλώσω ότι αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη της ήττας. Η προσωπική πλατφόρμα αξιών δεν μου επέτρεψε να δεχτώ εκβιασμούς. Δεν υπέκυψα σε εκβιαστές. Βεβαίως, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν πίστευα ότι το έργο μας δεν είχε γίνει αντιληπτό και δεν είχε εκτιμηθεί επαρκώς από τους πολίτες του Δήμου μας.

Εξάλλου, στην οικονομία, λέγεται ότι το κακό χρήμα εκδιώκει το καλό.

Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω καταρχάς τους εργαζόμενους στο Δήμο. Η αλήθεια είναι ότι λίγοι με υποδέχθηκαν, αλλά στο τέλος πολλοί με ευχαρίστησαν για τη συνεργασία που οικοδομήσαμε αυτά τα είκοσι χρόνια που πέρασα στα Δημοτικά Συμβούλια.

Τις μεγάλες ευχαριστίες οφείλω στη Δημοτική μας ομάδα. Σε αυτούς που ήταν πάντα παρόντες, που μου συμπαραστάθηκαν με τις ιδέες τους, την εργατικότητά τους και την αγάπη τους, και με βοήθησαν σε αυτό το έργο των τεσσάρων ετών. Δεν μπορώ, μάλιστα, να μην εξάρω την ανιδιοτέλεια τους και τους κόπους που κατέβαλαν για να ευοδωθεί η προσπάθειά μας, πάντα σύμφωνα με τον κώδικα αξιών που προσωπικά με καθορίζει και διαχρονικά κυριαρχεί στη συμπεριφορά και τη δράση μου.

Τέλος παρεδόθη στην επόμενη Διοίκηση ένας λειτουργικός Δήμος και με ταμείο 4.400.000 €».

Ο Αντώνης Σιδέρης με τον αείμνηστο πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο
Ο Αντώνης Σιδέρης με τον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή

Σ.Σ. Οι συναντήσεις που είχαμε με τον πρώην Δήμαρχο Αντώνη Σιδέρη μας έδωσαν όλα τα στοιχεία για να γνωρίσουμε την πόλη της Αγίας Παρασκευής στα νεότερα χρόνια. Συναντήσαμε έναν άνθρωπο σοβαρό, μετρημένο και με αξιοπρέπεια. Τα χρόνια μετά τη λήξη της θητείας του εξακολουθεί να κατοικεί στην Αγία Παρασκευή, να παρακολουθεί πάντα τα γεγονότα και τη ζωή της πόλης και να επεμβαίνει μόνο όταν το κρίνει απολύτως απαραίτητο.

Η οικογένεια Σιδέρη έδωσε στην πρώτη Κοινότητα της Αγίας Παρασκευής τον Ανδρέα Α. Σιδέρη στη σύσταση της το 1932, τον Δήμαρχο Αντώνη Α. Σιδέρη το 1993 και τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Α. Σιδέρη το 2014.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε τον πρώην Δήμαρχο για τον πολύτιμο χρόνο που μας διέθεσε, κατά τον οποίο μοιράστηκε μαζί μας όλες αυτές τις πληροφορίες. Επίσης αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για το φωτογραφικό υλικό που μας παραχώρησε.

Ευχαριστούμε επίσης τον γιατρό και επί σειρά ετών αυτοδιοικητικό, κ. Γιάννη Αργυρό, για την πολύτιμη βοήθειά του στην έρευνά μας και το φωτογραφικό υλικό που μας διέθεσε.

(Πατήστε την εικόνα για μεγέθυνση)
Στο μνημείο Πεσόντων στην Κύπρο

 

Σχετικά άρθρα:

 

Υ.Γ. Το υλικό που δημοσιεύεται αποτελεί αυστηρά ιδιοκτησία του aparaskevi-images.gr. Σε περίπτωση που κάποιος/οι επιθυμούν να αναδημοσιεύσουν ολόκληρο ή τμήμα του είναι υποχρεωμένος/οι να αναφέρουν ευανάγνωστα την πηγή. Σε περίπτωση χρήσης του υλικού με οικονομικό όφελος θα πρέπει να ζητηθεί η έγγραφη άδεια της εταιρείας SmartiT, ιδιοκτήτριας του aparaskevi-images.gr. Σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθούν άμεσα νομικές διαδικασίες.