ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ! Ο Δήμαρχος της 5ετούς θητείας – Το πλήθος των έργων του (VD)

Προεκλογική ομιλία

O Ιωάννης Ευστ. Σταθόπουλος γεννήθηκε στην Αρκαδία (Μυγδαλιά – Βαλτεσινίκο Γορτυνίας) από γονείς δασκάλους. Η μητέρα του, υπήρξε η πρώτη Διευθύντρια του 5ου (Χέλμειου) Δημ. Σχολείου Αγ. Παρασκευής και ο πατέρας του, Διευθυντής του 1ου Δημ. Σχολείου Αγ. Παρασκευής το 1971 και Επιθεωρητής Δημ. Σχολείων.

Υπότροφος και πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απέκτησε την ειδικότητα του Μαιευτήρα – Χειρουργού – Γυναικολόγου το 1985. Υπηρέτησε στο Υγειονομικό Στρατού Ξηράς τα έτη 1979-1981. Μετεκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Προγεννητικού Ελέγχου και Εμβρυομητρικής Ιατρικής του Νοσοκομείου King’s College στο Λονδίνο, με διευθυντή τον φημισμένο Ελληνοκύπριο καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη, και είναι επιστημονικός συνεργάτης του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε Ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά, υπήρξε ομιλητής σε Διεθνή και Ελληνικά συνέδρια-σεμινάρια, είναι μέλος Ιατρικών εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και του Συλλόγου Επιστημόνων Αγ. Παρασκευής.

Η μεταπολίτευση τον βρίσκει ενεργό στο νεολαιίστικο κίνημα της Αγίας Παρασκευής και από τότε προκύπτει η σχέση του με μια ολόκληρη γενιά.

Το 1997 ιδρύει με άλλους συμπολίτες την Εταιρεία Μελέτης και Προβολής Προβλημάτων Αγ. Παρασκευής και γίνεται ο πρώτος Πρόεδρός της. Η Εταιρεία εκδίδει, μέχρι το 2008, το τοπικό περιοδικό γνώμης και έκφρασης «Εν Αγία Παρασκευή – Παράθυρο στην πόλη».

Την περίοδο 1996-1997 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Πολιτιστικής Επιχείρησης Αγ. Παρασκευής (ΔΗΠΕΑΠ).

Θητείες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στις Δημοτικές Εκλογές του 1998, επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Συνεργασία Πολιτών Αγίας Παρασκευής», εκλέγεται μαζί με τον φαρμακοποιό Γεράσιμο Βλάχο, Δημοτικός Σύμβουλος. Από τότε αρχίζει μια μεγάλη δημόσια παρουσία της Κίνησης στην πολιτική και στην πολιτιστική ζωή της Αγ. Παρασκευής.

Ήταν μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΤΕΔΚΝΑ) και διετέλεσε μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου τα έτη 2003-2006. Έχει μετάσχει σε πολλά Συνέδρια για την Αυτοδιοίκηση, την Τοπική Ανάπτυξη και το Περιβάλλον και έχει αναπτύξει πλούσια αρθρογραφία και δραστηριότητα για την ανάδειξη των τοπικών προβλημάτων.

Σήμερα είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας-ΚΕΔΕ, μέλος της Επιτροπής Υγείας της Ένωσης και μέλος του ΕΣΔΝΑ.

Δημοτικές εκλογές Αγίας Παρασκευής

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές το 1998 η Δημοτική Κίνηση «Συνεργασία Πολιτών Αγίας Παρασκευής» του Γ. Σταθόπουλου λαμβάνει 10,3% και βγάζει 2 έδρες. Στη συνέχεια το 2002, έλαβε 14% (2 έδρες) και στις δημοτικές εκλογές το 2006 έλαβε 17% (2 έδρες). Τον Σεπτέμβριο του 2010 η «Συνεργασία Πολιτών» διευρύνεται σημαντικά, ο συνδυασμός ονομάζεται  Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή» και στις δημοτικές εκλογές του 2010 λαμβάνει 25% εκλέγοντας 4 Δημοτικούς Συμβούλους: Γιάννης Σταθόπουλος, Γεράσιμος Βλάχος, Γιάννης Σιδέρης και Ζωή Φωτεινού.

Το 2014 εκλέγεται Δήμαρχος

Το 2014 είναι πλέον η χρονιά του Γιάννη Σταθόπουλου και στην εκλογική αναμέτρηση, ως υποψήφιος Δήμαρχος επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης, λαμβάνει τη Β΄ Κυριακή ποσοστό 50,82% και εκλέγεται Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής με 20 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ο πρώτος δήμαρχος με 5ετή θητεία.

2014-ΨΗΦΟΔΟΣΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ -Νίκη των Πολιτών-

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση και οι αλλαγές στην εικόνα της πόλης κατά την πενταετή θητεία του Γιάννη Σταθόπουλου

Ο ίδιος μας δήλωσε: «Είμαστε Δημοτική Κίνηση ανεξάρτητη από κομματικούς ή άλλους φορείς και προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς και ιδεολογικούς χώρους. Μας ενώνει το γεγονός ότι θέλουμε να είμαστε ενεργοί πολίτες, και κοινός μας τόπος είναι η ακλόνητη πεποίθηση ότι ο δημοκρατικός έλεγχος, η διαφάνεια και η λογοδοσία αποτελούν θεμελιακές προϋποθέσεις για μια δημοκρατική πολιτεία. Μας συνδέει και μας κινητοποιεί η αγωνία για την κατάσταση της πόλης μας της Αγίας Παρασκευής, σήμερα. Στην κατεύθυνση αυτή, επιθυμούμε την συμμετοχή και συμβολή καθενός και καθεμιάς που συμμερίζεται τις αγωνίες μας»

Όπως, επίσης, έχει αναφέρει παλαιότερα σκοπός της δημοτικής του Αρχής ήταν η επιδίωξη και κατοχύρωση της Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης στην Αγία Παρασκευή με το πλήθος των εξωστρεφών δραστηριοτήτων που έγιναν στην πενταετία, με ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο των εργαζομένων του Δήμου όλων των Υπηρεσιών.

Σε συνέντευξη Τύπου τον Αύγουστο του 2019 ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε ολοκληρώσει πολλά έργα, έχουμε ξεκινήσει αρκετά και αφήνουμε μεγάλη παρακαταθήκη έργων, δημοπρατημένων και δρομολογημένων που θα αλλάξουν συνολικά την εικόνα του Δήμου μας με χρηματοδοτήσεις άνω των 45 εκατομμυρίων ευρώ».

Έργα της Δημαρχίας Σταθόπουλου

Με κορυφαία τα έργα:

  1. Δημοπράτησης του Δημαρχείου.
  2. Πεζοδρόμησης-ανακατασκευής οδών στην Κεντρική Πλατεία.
  3. Απόκτησης κτήματος και βίλας «ΙΟΛΑ»
  4. Ανάπλασης της οδού Αιγαίου Πελάγους.
  5. Ολοκλήρωσης του Επαγγελματικού Λυκείου – ΕΠΑΛ (πρ. Μπαρμπίκα) στον Τσακό.
  6. Δημοπράτησης του 14ου νηπιαγωγείου στα Πευκάκια και
  7. Ολοκλήρωσης πολλών αντιπλημμυρικών έργων ομβρίων, ασφαλτοστρώσεων σε όλες τις περιοχές κ.α.

η θητεία της δημοτικής Αρχής Γιάννη Σταθόπουλου υπήρξε από τις πλέον παραγωγικές στο Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Συνέντευξη Τύπου στον Ιόλα, 27-9-2018. Στην κορυφή του κακοποιημένου από τη φθορά μαρμάρινου τραπεζιού ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, δίπλα του η Ξανθίππη Χόιπελ, η Θούλη Μισιρλόγλου και η Μάρω Λάγια από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης  (kathimerini.gr)

Η αγορά του κτήματος και της βίλας «ΙΟΛΑ»

Έπειτα από τα χρόνια που η δημοτική Αρχή παρακολουθούσε ως παρατηρητής το χώρο που έζησε ο μεγάλος συλλέκτης Αλέξανδρος Ιόλας (1907-1987) να παρακμάζει και να αποσυντίθεται, όπως και έπειτα από προσπάθειες του Δήμου και του Συλλόγου Κοντοπεύκου για την απόκτησή του, ήρθε η μεγάλη ημέρα.

Την Τρίτη 18 Ιουλίου 2017 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ψήφιση από τις παρατάξεις «ΝΙΚΗ των Πολιτών», «Συμμαχία Ευθύνης» και «Φυσάει κόντρα»), αποφασίζεται η αγορά του κτήματος των 7 στρεμμάτων και της βίλας 1650τ.μ. έναντι του ποσού των 3 εκ. ευρώ σε 6 ετήσιες δόσεις, με επιπλέον χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την ανάπλαση τους.

Αποτέλεσμα: ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα αποκτήσει τα επόμενα χρόνια ένα πολιτιστικό κόσμημα.

ΕΠΑΛ, 16-1-18 (thessi.gr)

 Κυριότερα έργα υποδομής που ολοκληρωθήκαν στην 5ετία:

  • ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ όμβριων σε πολλές οδούς της πόλης μας, στον Άι Γιάννη, τον Τσακό, το Κοντόπευκο και τα Πευκάκια ύψους 7 εκατ. ευρώ, με ασφαλτοστρώσεις όλων των οδών.
  • Ολοκλήρωση και λειτουργία ενός εξαιρετικού σχολείου, του Επαγγελματικού ΛΥΚΕΙΟΥ –ΕΠΑΛ (πρώην ΜΠΑΡΜΠΙΚΑ) ύψους 5 εκατ. ευρώ που ήταν επί 7 χρόνια εγκαταλειμμένο.
  • Έργα και εργασίες ύψους άνω των 3 εκατ. ευρώ στα ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ – ΔΗΜΟΤΙΚΑ – ΓΥΜΝΑΣΙΑ – ΛΥΚΕΙΑ της Αγ. Παρασκευής με αναπλάσεις ΟΛΩΝ των προαυλίων.
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ από τον Πολιτιστικό – Αθλητικό Οργανισμό, την Βιβλιοθήκη και τον Δήμο που δεν είχαν προηγούμενο (Summertime με την ΕΡΤ στον κήπο του Ραδιομεγάρου, εκδηλώσεις στον κήπο του Ιόλα, καθιέρωση καρναβαλιού την Αποκριά, αναβάθμιση του Μαθητικού Φεστιβάλ και των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με ιδιαίτερο στολισμό της πόλης, πολλές επετειακές εκδηλώσεις κ.α).
  • Έργο ανακατασκευής – ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ σε πολλά σημεία της πόλης. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ γύρω από τον Παιδικό σταθμό της οδού Αισώπου στα Πευκάκια, όπως και στις οδούς Ιερολοχιτών και Ελευθερίας στον Αι Γιάννη.
  • Εγκατάσταση 11 διπλών συστημάτων ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ, δημιουργία 30 ΓΩΝΙΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ, όλα πρωτοποριακά στην πόλη.
  • Ανάπλαση και πιστοποίηση ΔΥΟ φορές όλων των παιδικών χαρών του Δήμου.
  • Έργα ανακατασκευής δαπέδων και στα δύο ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ της πόλης, δύο ανοικτών γηπέδων ΜΠΑΣΚΕΤ (στα Πευκάκια και όπισθεν Κεντρικής Πλατείας) και δύο ΓΗΠΕΔΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5 στο 7ο και 9ο Δημοτικά Σχολεία.
  • Τοποθέτηση υπαίθριων ΟΡΓΑΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ σε δύο πάρκα (στον Αι Γιάννη και το Κοντόπευκο).
  • Μεταφορά του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ “ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ” στο Πάρκο «ΣΤ. ΚΩΤΣΗΣ» (πρώην ΣΠΥΡΟΥΔΗ) με πολύ μεγάλη συμμετοχή θεατών στις θερινές προβολές.
  • Το 70% του έργου «Βιοκλιματική ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΩΝ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ» με ρυμοτομήσεις οδών μήκους 2,7 χιλιομέτρων.
  • Χρηματοδότηση με 500.000€ μέσω ΕΣΠΑ, των Κοινωνικών Δομών του Δήμου (Μαγειρείο – Παντοπωλείο – Φαρμακείο) και δημιουργία νέας δομής, του Κέντρου Κοινότητας.
  • Έργα ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΩΝ – ΔΙΑΝΟΙΞΕΩΝ οδών στα Πευκάκια, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.
  • ΝΕΑ παιδική χαρά στα Πευκάκια (μετά από πολλά χρόνια).
  • Έργο ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ συνολικού μήκους 24 περίπου χλμ., σε περισσότερες από τριάντα (30) οδούς.
  • Ενοικίαση του κληροδοτήματος ΓΙΑΒΑΣΗ στην οδό Ερμού με έσοδα για τον Δήμο 20.000€ τον μήνα.
  • Μετατροπή σκοπού του κληροδοτήματος ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ που ήδη το εκμεταλλεύθηκε ο Δήμος.
  • Ρύθμιση του κληροδοτήματος ΠΡΙΓΓΟΥΡΗ με μεγάλο όφελος προοπτικά για τον Δήμο.
Με τον (επί θητείας Σταθόπουλου) Αντιδήμαρχο Γιάννη Σιδέρη

Έργα που δημοπρατήθηκαν ή χρηματοδοτήθηκαν:

  1. Το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ Αγίας Παρασκευής: Κορυφαίο έργο για την πόλη μας που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και δημοπρατήθηκε επί Σταθόπουλου στις 3/8/18 (ξεκίνησε).
  2. Το κορυφαίο, επίσης, έργο ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ-ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗΣ της οδού Γιαβάση στην Κεντρική Πλατεία και η ανακατασκευή όλων των πεζοδρομίων των οδών πέριξ της πλατείας (ολοκληρώθηκε). Σήμερα οι κάτοικοι χαίρονται την πεζοδρομημένη Πλατεία.
  3. Η ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ πάρκου «ΣΤ. ΚΩΤΣΗΣ»: Ταρτάν στίβου για πρώτη φορά στην πόλη μας, νέος χλοοτάπητας ποδοσφαίρου, αντικατάσταση φωτισμού με led,νέοι χώροι υγιεινής, νέα περίφραξη, ανακατασκευή γηπέδου μπάσκετ κ.α.(ολοκληρώθηκε μετά δημοπράτηση από την σημερινή Αρχή).
  4. Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Ξεκίνησε με δημοπράτηση από την σημερινή Δημοτική αρχή.
  5. Η Ανάπλαση της Πλατείας Αι Γιάννη. Το έργο δημοπρατήθηκε, αλλά ο επόμενος δήμαρχος Β. Ζορμπάς το ακύρωσε.
  6. Η Ολοκλήρωση της μελέτης – άδειας νέου διώροφου Παιδικού Σταθμού στα Πευκάκια με χρηματοδότηση 1,4 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια (ξεκίνησε πρόσφατα).
  7. Οι διαδικασίες αγοράς δυο μεγάλων οικοπέδων για Σχολεία (υπεγράφη το ένα από την σημερινή Δημοτική αρχή) και εκκρεμεί υπογραφή για άλλο ένα.
  8. Οι διαδικασίες παραχώρησης κτιρίου από τον ΟΑΕΔ στο Δήμο που ολοκληρώθηκαν το 2020.
2012Δενδροφύτευση με μέλη του Συλλόγου Κοντοπεύκου-Παραδείσου-Πευκακίων

 Βήματα ανάπτυξης στη Διοίκηση του Δήμου

– Το ΚΕΠ Αγίας Παρασκευής είναι στα 5 πρώτα ΚΕΠ στον Βόρειο Τομέα σε διεκπεραίωση ηλεκτρονικών αιτήσεων. Κάθε χρόνο εξυπηρετεί περίπου 50.000 άτομα. Παράλληλα γίνεται έκδοση και διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου σχετικά με τις υποθέσεις που μπορούν να διεκπεραιωθούν, με στόχο την μείωση των επισκέψεων στις δημόσιες υπηρεσίες.

– Στο Δημοτολόγιο διεκπεραιώνονται γύρω στις 11.000 κινήσεις κάθε χρόνο, παρά την υποστελέχωση της Υπηρεσίας. Ακολουθούνται από τις αρχές του 2019 οι τακτικές που επιτάσσει το πρόγραμμα «Μητρώο Πολιτών», που έχει ως στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας, την διαλειτουργικότητα και τη μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης των πολιτών.

– Λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2018 το καινούργιο πρόγραμμα μηχανοργάνωσης που εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες τόσο του Τμήματος Διοίκησης όσο και της Οικονομικής Υπηρεσίας. Πλέον τηρείται ηλεκτρονικά το μητρώο όλων των υπαλλήλων.

– Ξεκίνησε η διαδικασία ώστε να εδραιωθεί επίσημα η Αγία Παρασκευή ως Πολιούχος της Πόλης και αναμένεται η έκδοση του Προεδρικού διατάγματος.

– Έγιναν προσλήψεις υπαλλήλων (περίπου 50) από τον Διαγωνισμό του 2008 και από την 3Κ με προσωρινούς πίνακες.

– Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του ψηφιακού οργανογράμματος, όπου αποτυπώνεται ψηφιακά η διάρθρωση και η στελέχωση του Δήμου. Σε αυτό περιλαμβάνονται όλες οι οργανικές μονάδες του Δήμου, καθώς επίσης και όλοι οι υπηρετούντες σε κάθε οργανική μονάδα.

– Ξεκίνησε η διαδικασία για τη σύνταξη περιγραμμάτων θέσεων.

Έντονη δραστηριότητα υπήρξε και στα Νομικά Πρόσωπα ΠΑΟΔΑΠ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Αρκετά έργα και δράσεις υλοποιήθηκαν στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, δηλαδή των Παιδικών Σταθμών – ΠΑΙΣΔΑΠ (κορυφαίο η μονιμοποίηση πολλών υπαλλήλων), του ΠΑΟΔΑΠ και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης-Μουσείο Αλέκος Κοντόπουλος, σε επίπεδο αποφάσεων με κοινωνικό πρόσημο και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

1999 – Στην αδελφοποιημένη πόλη Γεροσκήπου

Οι εκλογές του 2019

 Το 2019 ο Γιάννης Σταθόπουλος στις Δημοτικές εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ των πολιτών Αγίας Παρασκευής», έχασε το Δημαρχιακό θώκο από τον Βασίλη Ζορμπά (44,7% την Β΄ Κυριακή).

Παρότι κατά τη Δημαρχιακή θητεία του κ. Σταθόπουλου η δράση ήταν έντονη και ποικίλη, το πολιτικό κυρίως κλίμα ήταν το βασικό αίτιο της μη επανεκλογής του. Η απόκτηση του κτήματος Ιόλα, το νέο Δημαρχείο, η πεζοδρόμηση της Κεντρικής Πλατειας, η ανάπλαση της οδού Αιγαίου Πελάγους, το νέο Νηπιαγωγείο στα Πευκάκια και αλλά έργα που δημοπρατήθηκαν από την Δημαρχία Σταθόπουλου ξεκίνησαν να υλοποιούνται από τον επόμενο δήμαρχο.

Η επόμενη μερα….

Ο κ. Σταθόπουλος, όπως έχει δηλώσει, θα είναι υποψήφιος για Δήμαρχος στις προσεχείς εκλογές σε ένα περίπου χρόνο, το Οκτώβριο του 2023, οπότε έχει μία ακόμη ευκαιρία.

1999 – Μπιλμπάο. Μαζί με τον κ. Σταθόπουλο (δεξιά), ο πρώην Δήμαρχος Β. Γιαννακόπουλος, ο δημ. σύμβουλος Γ. Αργυρός και οι αείμνηστοι Δήμαρχοι Στ. Κώτσης (Αγ. Παρασκευής) και Μ. Παυλίδης (Γεροσκήπου).

Ορκωμοσία Δημάρχου Ιωάννη Σταθόπουλου 30-8-14

Ευχαριστίες

Σημαντική ήταν η βοήθεια που είχαμε από τον ίδιο τον πρώην Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταθόπουλο για την συγκέντρωση των ανωτέρω στοιχείων και ορισμένων φωτογραφιών.

Αρκετές πληροφορίες, όσον αφορά τις Δημοτικές εκλογές και τις λίστες των υποψηφίων της Δημοτικής Κίνησης «Νίκη των πολιτών Αγίας Παρασκευής», αναζητήσαμε στις έντυπες εκδόσεις της τοπικής εφημερίδας «Ο Σχολιαστής». Χρησιμοποιήθηκαν επίσης μία φωτογραφία από την εφημερίδα «Καθημερινή» και μια από το site thessi.gr.

Το υπόλοιπο υλικό προέρχεται από το αρχείο της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr.

Σχετικά άρθρα:

Υ.Γ. Το υλικό που δημοσιεύεται αποτελεί αυστηρά ιδιοκτησία του aparaskevi-images.gr. Σε περίπτωση που κάποιος/οι επιθυμούν να αναδημοσιεύσουν ολόκληρο ή τμήμα του είναι υποχρεωμένος/οι να αναφέρουν ευανάγνωστα την πηγή. Σε περίπτωση χρήσης του υλικού με οικονομικό όφελος θα πρέπει να ζητηθεί η έγγραφη άδεια της εταιρείας SmartiT, ιδιοκτήτριας του aparaskevi-images.grΣε διαφορετική περίπτωση θα κινηθούν άμεσα νομικές διαδικασίες.