Δελτίο τύπου της παράταξης “Μαζί για την Αγία Παρασκευή” για το 4ο Νηπιαγωγείο & η εισήγηση στον ΟΣΚ

Αθήνα, 4 Απριλίου 2012

Το θέμα των επισκευών του 4ου Νηπιαγωγείου για μια ακόμη φορά  επανήλθε με ευθύνη του ίδιου του Δημάρχου, ο οποίος όφειλε να «ποιήσει την νήσσα» αφού επέλεξε πριν ένα περίπου χρόνο να καταγγείλει την ΄Ενωση Γονέων και να απαξιώσει τους τέσσερις συνδημότες μας  πολιτικούς μηχανικούς εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας , οι οποίοι «τόλμησαν» να καταθέσουν εγγράφως και ενυπογράφως την επιστημονική τους άποψη, ότι δηλαδή το 4ο Νηπιαγωγείο δεν είναι ούτε επικίνδυνο ούτε άχρηστο. Ο μελετητής που η ίδια η δημοτική αρχή επέλεξε , επιβεβαίωσε  όπως ήταν αναμενόμενο, την άποψη και της ΄Ενωσης Γονέων και βεβαίως των τεχνικών της συμβούλων .

Αισθανόμαστε την ανάγκη να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά την απαράδεκτη και απαξιωτική συμπεριφορά του Δημάρχου κ. Ζορμπά προς όλες τι συλλογικότητες της πόλης μας αλλά και προς ενεργούς πολίτες, δηλαδή αυτούς τους οποίους όλοι ανεξαιρέτως οφείλουμε να τιμούμε για την ανιδιοτελή προσφορά τους στα κοινά και να θεωρούμε ότι είναι όχι μόνο φυσικοί σύμμαχοι του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και επίσημοι συνεργάτες του.

Να σημειωθεί ότι η δημοτική μας παράταξη είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΚ Ηρακλή Δρούλια με αντικείμενο την επισκευή του 4ου Νηπιαγωγείου. Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος δέχθηκε την εισήγηση της δημοτικής μας παράταξης για κάλυψη των εξόδων που απαιτούνται για την επισκευή του Νηπιαγωγείου από τον ίδιο τον ΟΣΚ.  Στη συνέχεια σε σχετικό δημοτικό συμβούλιο θέσαμε το θέμα και ενημερώσαμε και τον ίδιο τον Δήμαρχο, ο οποίος, όμως, αρνείται την κάλυψη της επισκευής του Νηπιαγωγείου από τον ΟΣΚ και επιμένει στην κάλυψη των εξόδων από τους ίδιους πόρους του Δήμου. Στάση, βεβαίως, ακατανόητη και ανεξήγητη!