Θέμα συνεργασίας των παρατάξεων τέθηκε στο Δ. Σ. της Αγ. Παρασκευής

 11-6-2012

Θέμα συνεργασίας όλων των παρατάξεων στην κοινωνική πολιτική  τέθηκε στο αποψινό ΔΣ, με τον κο Γιαννακόπουλο να κατηγορεί την διοικούσα αρχή ότι κινείται μονομερώς αποκλείοντας τις υπόλοιπες παρατάξεις. Με αφετηρία την κίνηση του Δημάρχου, να επισκεφτεί τα super market της πόλης, η συζήτηση περιέλαβε και το κοινωνικό παντοπωλείο φτάνοντας σε αντιπαράθεση μεταξύ Δημάρχου κου Ζορμπά και κου Γαβρά ο οποίος ανέφερε ότι στα κοινωνικά, όλες οι παρατάξεις πρέπει να είναι μαζί και ότι πρέπει να υπάρχει διαπαραταξιακή συμμετοχή και όχι αυτόβουλη προσπάθεια στο κοινωνικό παντοπωλείο  και τον Δήμαρχο να αναφέρεται στις προσλήψεις γιατρών στα δημοτικά ιατρεία επί διοίκησης Γαβρά.

Σε ερώτηση του κ. Γιαννακόπουλου για το πάρκιν της νεφροπαθούς συμπολίτισσάς μας, ο κ. Ζορμπάς ανέφερε ότι η ίδια δεν έχει αυτοκίνητο, αλλά η κυρία που την βοηθάει, οπότε δεν δικαιούται θέση. Παρόλα αυτά τους ζήτησε έγγραφο για τις ημέρες και ώρες της αιμοκάθαρσης ώστε να διασφαλιστεί η θέση με κάποια πινακίδα για τις ώρες/ημέρες αυτές, όμως εδώ και 15 μέρες δεν έχει λάβει απάντηση.

Μετά από ερώτηση του κ. Σταθόπουλου επιβεβαιώθηκε η κλοπή της εξέδρας, όπως σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο (http://www.aparaskevi-images.gr/?p=5871) και παράλληλα αναφέρθηκε ότι επειδή και το ίδιο το Δημαρχείο δεν φυλάσσεται, θα τοποθετηθούν κάμερες παρακολούθησης περιμετρικά και στις εισόδους του κτηρίου.

Για την πυροπροστασία του Υμηττού επιδίωξη είναι να προσληφθούν 12 άτομα με 2μηνίες για την κάλυψη των αναγκών.

Ο κ. Γκιζιώτης μίλησε για το νταμάρι του Χολαργού όπου είναι πάρκιν και επισκευαστήριο των οχημάτων του Δήμου Χολαργού (αν και ανήκει στην Αγ. Παρασκευή) και σε κάποιο σημείο προς την πλευρά της οδού Λάδωνος υπάρχει ένα βουνό από ξερά κλαδιά , πλαστικά μπουκάλια και σκουπίδια, τα οποία αποτελούν κίνδυνο πυρκαγιάς για την περιοχή του Τσακού. Εδώ μας βρίσκει αντίθετους η πρόταση του κ. Γκιζιώτη για μεταφορά του δικού μας πάρκιν εκεί. Το μέγιστο αυτή τη στιγμή είναι να απομακρυνθούν τα σκουπίδια και όχι να αλλάξουν με τα σκουπίδια του δικού μας Δήμου.

Έντονη αντιπαράθεση υπήρξε μεταξύ κ. Γκιζιώτη και κ. Αλεξόπουλου για το γνωστό θέμα των χουντικών και του κάδρου του δημάρχου Παπαγιάννη, το οποίο ο κ. Γκιζιώτης συσχέτισε με την δράση της Χρυσής Αυγής στην Αγ. Παρασκευή και τον κ. Αλεξόπουλο να αντεπιτίθεται, να ανεβαίνουν οι τόνοι και τον πρόεδρο του ΔΣ να τονίζει ότι είναι η τελευταία φορά που αναφέρεται αυτό το θέμα στο ΔΣ.

Αναφορά έγινε και στον αριθμό των παιδιών στα σχολεία, την άνιση κατανομή τους, με τον κ. Κωνσταντακόπουλο να ενημερώνει ότι έγινε συνάντηση ώστε να ορισθεί η κατανομή των παιδιών ανάλογα με τα όρια των περιοχών που έχουν τεθεί. Δεν μπορεί να υπάρξει ακριβής  κατανομή στα νηπιαγωγεία γιατί δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό των παιδιών που θα προσέλθουν τον Σεπτέμβριο, αλλά κι εκεί γίνεται προσπάθεια.

Παράπονο από την κα Δάβαρη  γιατί από τις εκδηλώσεις της ημέρας περιβάλλοντος απουσίασαν όλα τα μέλη του ΔΣ εκτός της κας Γάκη.

Ευτυχής κατάληξη ήταν η ανακοίνωση του κου Δημάρχου ότι ο ΟΣΚ ανέθεσε την εργολαβία για το 4ο Δημοτικό σχολείο και θα φτιαχτεί η αίθουσα που είχε το γνωστό πρόβλημα, ώστε το Σεπτέμβριο να χρησιμοποιηθεί κανονικά.