Στέλιος Ταβουλάρης ο άνθρωπος που αγάπησε πολύ την Αγία Παρασκευή

Ο Στέλιος Ταβουλάρης ήρθε ως μόνιμος κάτοικος της Αγίας Παρασκευής το 1952, σε ηλικία 15 χρόνων. Οι πρώτοι άνθρωποι που γνώρισε ήταν ο Κ. Βουδικλάρης, με τον οποίο ήταν και συμμαθητές στη Λεόντειο σχολή, ο Χαλιώτης και ο Μπερτς Τσακιριάν.

Εκείνη την εποχή, έπαιζε στην εφηβική ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Ξεκίνησε στον Παναθηναϊκό σε ηλικία μόλις 11 ετών. Το 1954, σε ηλικία 17 χρόνων, έπαιζε στην πρώτη ομάδα και ήταν ο πρωταγωνιστής στην κατάκτηση του πρωταθλήματος του ’54. Με τον Φαίδωνα Ματθαίου, τον Νίκο Μήλα, τον Παν. Κουκόπουλο κ.α. ήταν μέχρι το 1965 ο βασικότερος παίκτης του Παναθηναϊκού.

Έπαιξε με τρεις γενιές παικτών, από τον Ματθαίου μέχρι τον Γιώργο Κολοκυθά και τον Κώστα Πολίτη. Τον φώναζαν “Βραζιλιάνο” γιατί πάντα πρόσφερε θέαμα.

Ήδη, από το 1954, με την προτροπή του Βουδικλάρη και του Τσακιριάν, αρχίχει να γυμνάζει την ομάδα της Αγίας Παρασκευής στο χωμάτινο γήπεδο πίσω από τον κινηματογράφο Αμαρρυλίς. Ο Θ. Βουδικλάρης, ο Γ. Ορφανόπουλος, ο Φ. Μπακόπουλος, ο Γ. Κουκουλομάτης, ο Αξιώτης κ.α. ήταν οι πρώτοι παίκτες. Στη συνέχεια, άρχισε να προπονεί παιδιά από 12 χρόνων, όπως τους Κωνσταντίνου, Ντουσόπουλο, Κορτέση, Σαραντόπουλο, Κατσάρα, Λαούδη, αλλά και αργότερα τους Ν. Χριστοδούλου, Μανσούρη, και πολλούς άλλους.

Ο Στέλιος Ταβουλάρης προπονεί αφιλοκερδώς την ομάδα μπάσκετ της Αγίας Παρασκευής έως το 1980. Είναι η περίοδος που η ομάδα έγραψε ιστορία. Κάθε αγώνας ήταν γιορτή για την πόλη και η προσέλευση των φιλάθλων ήταν τεράστια.

Για τη μεγάλη προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ έχει τιμηθεί από την Πολιτεία, από τον Παναθηναϊκό, από την Ομοσπονδία Μπάσκετ και από τον Δήμο Αθηναίων.

Ωστόσο, η Αγία Παρασκευή, που στην ομάδα της έχει αφιλοκερδώς προσφέρει τα περισσότερα, δεν έχει μέχρι σήμερα τιμήσει την συνεισφορά του. Όπως λέει με παράπονο ο ίδιος: “Σήμερα τιμούν ξένους προς την Αγία Παρασκευή και εγώ που είμαι ο μοναδικός διεθνής παίκτης από το προάστειο, ούτε που με γνωρίζουν οι παράγοντες”.

ΠΗΓΗ: Εν Αγία Παρασκευή

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.