Έγκριση επιχορήγησης των Αθλητικών Σωματείων & της Εκκλησίας από το Δ.Σ.

athlitikoi sullogoi

Κατά την 31η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 2/10/2013 και κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου κ. Βασίλη Ζορμπά προτάθηκε ως 6ο θέμα η “Επιχορήγηση Συλλόγων”.

Η επιχορήγηση αφορά μόνο τα αθλητικά σωματεία & την Εκκλησία και ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 55.000€, τα οποία θα προέρθουν από τον προϋπολογισμό τουΔήμου Οικονομικού Έτους 2013 στον οποίο έχουν προβλεφθεί.

Το θέμα ψηφίστηκε από την πλειοψηφία, εκτός του κ. Γκιζιώτη που ψήφισε λευκό.

Τα ποσά κατανέμονται ως εξής:

— Εκκλησία                                      14.000€

— Τέννις                                              4.500€

— Ποδόσφαιρο Σάλας                     6.000€

— Μπάσκετ (γυναικείο)                    5.000€

–Ποδόσφαιρο SANTA                      8.000€

— Βόλλεϋ                                            9.000€

— ΚΑΠ                                                 8.500€

 

Να σημειώσουμε ότι η επιχορήγηση προς την Εκκλησία αφορά τον Ι.Ν. του πρ. Ηλία ώστε να βοηθηθεί στις δόσεις του χρηματικού δανείου που έχει λάβει και σύμφωνα με το Δήμαρχο για το έργο που προσφέρει στο πνευματικό κέντρο πλησίον του Ναού.

Σημαντικό είναι επίσης ότι για πρώτη φορά χρηματοδοτούνται το Ποδόσφαιρο Σάλας & το Τέννις.

Ενώ το μόνο αθλητικό σωματείο που δεν θα λάβει επιχορήγηση είναι ο ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ, ο οποίος άργησε να προσκομίσει στοιχεία και δεν πρόλαβε τις ημερομηνίες. Από πληροφορίες που έχουμε αυτό συνέβη γιατί ο ΠΗΓΑΣΟΣ μόλις πρόσφατα αποφάσισε να συμμετέχει στις αιτήσεις για επιχορήγηση.

Εντύπωση μας έκανε η ενημέρωση από τον κ. Γκιζιώτη, ότι επί δύο συνεχόμενα έτη ζητά γραπτώς από την ΑΕΑΠ (βόλλεϋ) τον ισολογισμό χωρίς να λάβει καμία απάντηση.