Εκδήλωση της Συμμαχίας Ευθύνης για την Ημέρα της Γυναίκας

Με μια εκδήλωση – συζήτηση για τη γυναίκα, στο Flocafe της Αγίας Παρασκευής και με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 300 γυναικών της πόλης, τίμησε την Ημέρα της Γυναίκας, η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση ‘Συμμαχία Ευθύνης’.

Ο επικεφαλής της ‘Συμμαχίας Ευθύνης’, υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Γιαννακόπουλος που άνοιξε την συζήτηση, υπογράμμισε ότι ‘όλο το χρόνο, κάθε ημέρα, πρέπει να δρούμε έτσι ώστε η γυναίκα στην Αγία Παρασκευή να μην είναι άνεργη, να μην υποβαθμίζεται, να νιώθει και να βιώνει τη στήριξη του Δήμου, στον πολλαπλό ρόλο της’.

Ο Δημήτρης Αλεφαντής, στην παρέμβασή του ανακοίνωσε την πρόθεση της ‘Συμμαχίας Ευθύνης’ να δημιουργήσει μια ειδική θέση στις δομές της διοίκησης του Δήμου για τη γυναίκα, πρόταση που οι παρευρισκόμενοι αποδέχτηκαν ιδιαίτερα θετικά.

Η κα.Κουνέλη, κάνοντας μια αναδρομή στη δημιουργία της Ημέρας της Γυναίκας, στάθηκε στον ιδιαίτερο συμβολισμό της, τονίζοντας ότι, ‘αυτή ημέρα είναι μια αφορμή, όχι μόνο για να θυμηθούμε τους αγώνες του φεμινιστικού κινήματος, αλλά κυρίως για να τιμήσουμε τους αγώνες συνηθισμένων γυναικών, που με το θάρρος και την αποφασιστικότητα τους έγραψαν ιστορία’.

Στην τοποθέτησή της η κα. κα Θεοδώρου-Χλύκα μίλησε για την καθημερινότητα της γυναίκας στην κρίση ενώ η κα. Κουτσουρά, σημείωσε ότι ‘χρειάζεται ένας χώρος αναφοράς στα προβλήματα της γυναίκας που θα δημιουργήσουμε στην Αγία Παρασκευή’

Την εκδήλωση παρουσίασε η κα Πολέτα Πολίτη, επαγγελματίας της Αγ.Ιωάννου ενώ μίλησαν επίσης η Φαίη Δασκαλοπούλου, καταστηματάρχης της πόλης καθώς και η Τόνια Παπαντωνίου, τ.Διευθύντρια του Κέντρου Παιδιού.

Η εκδήλωση της ‘Συμμαχίας Ευθύνης’ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών με πολίτες και φορείς της Αγίας Παρασκευής, για την κατάρτιση της τελικής αυτοδιοικητικής πρότασης της παράταξης. Επόμενες συναντήσεις θα διεξαχθούν με φορείς και κατοίκους από τις γειτονιές της Αγίας Παρασκευής.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook