Ανακοίνωση του Γιάννη Μυλωνάκη για τα τροφεία των Παιδικών Σταθμών

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Αγαπητέ γονέα,
Είναι καθήκον μου να σε ενημερώσω για τα όσα τραγικά διαδραματίστηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο των Παιδικών Σταθμών το οποίο έλαβε χώρα την Τρίτη 18/3/2014, και όπου δυστυχώς, πέρα από την κατάφορη κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας, το θύμα για άλλη μία φορά ήσουν εσύ και η τσέπη σου.
Πιο αναλυτικά:
Το Δ.Σ. των παιδικών σταθμών συνεκλήθη με κύριο θέμα ημερήσιας διάταξης την έγκριση της πρότασης της διοίκησης για μείωση των τροφείων έως και 50%. Αν και πολύ καυτηρίασαν την πρόταση αυτή ως απλή «προεκλογική κίνηση», εγώ την χαιρέτησα από την πρώτη στιγμή μιας και ανεξαρτήτως παραταξιακών διαφορών ή/και από την περίοδο που κατατέθηκε ήταν κατ’ εμέ μία κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, την ελάφρυνση δηλαδή των οικογενειακών σου βαρών.
Με αφορμή μάλιστα την πρόταση αυτή, κι ύστερα από ενδελεχή μελέτη του προϋπολογισμού, κατέθεσα μία πλήρως κοστολογημένη αντιπρόταση η οποία κινείτο στην ίδια κατεύθυνση με τη μόνη διαφορά ότι οι συνολικές μειώσεις ήταν μεγαλύτερες, φτάνοντας έως και το 66%.
Φυσικά, όπως καταλαβαίνεις, στο πνεύμα της συνεργασίας για το κοινό συμφέρον, περίμενα ότι αυτή η αντιπρόταση θα γίνει δεκτή με χαρά από την Πρόεδρο κα. Καψοκεφάλου και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.
Ωστόσο, πλανόμουν «πλάνην οικτράν»….

milonakis
Σε μία πλήρη εφαρμογή του δόγματος “αποφασίζουμε και διατάσσουμε”, ο κ. Βασίλης Ζορμπάς (ο οποίος όφειλε να είναι ο θεματοφύλακας των δημοκρατικών διαδικασιών όπως ορίζει το αξίωμα του Δημάρχου) και η Πρόεδρος κα. Καψοκεφάλου, αρνήθηκαν να βάλουν σε ψηφοφορία την πρόταση μου μόνο και μόνο επειδή όριζε μεγαλύτερες μειώσεις απ’ ότι η δική τους! Επέμειναν μάλιστα ότι στην ψηφοφορία θα μπει μόνο η δική τους πρόταση λέγοντάς μου αυτολεξεί το ανήκουστο: «αν έχεις πρόβλημα να πας να καταθέσεις ένσταση»! Γίνεται προφανές, ότι δεν ήθελαν τη μείωση για το δικό σου καλό αλλά μόνο και μόνο για να την καπηλευτούν και να την «πουλήσουν» ως δική τους απόφαση…
Δεν τίθεται θέμα ότι εβρισκόμενος μπροστά σε ένα «δημοκρατικό πραξικόπημα» δεν είχα άλλη επιλογή από το να υπερψηφίσω την μικρότερη έστω αυτή μείωση (μιας και σου προανέφερα ότι εξ αρχής τη θεώρησα ως ένα πολύ θετικό βήμα, αλλά σίγουρα όχι το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε ως ΠΑΙΣΔΑΠ) και εν συνεχεία –φυσικά- να αποχωρήσω.
Ίσως με γνωρίζεις από το έργο μου ως Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης, όταν και τότε προσπάθησα για ανάπτυξη του σχολικού αλλά και του μαζικού αθλητισμού, έχοντας πάντα στο κέντρο της φιλοσοφίας μου τα νιάτα της πόλης μας δίχως μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για εσένα. Ίσως πάλι όχι. Πραγματικά μικρή σημασία έχει. Αυτό που όμως έχει τεράστια σημασία είναι να γνωρίζεις το ήθος και των πνεύμα αυτών που αποφασίζουν για εσένα.
Απολογούμαι σε περίπτωση που «έκλεψα» λίγο από το χρόνο σου αλλά θεώρησα δημοκρατικό σου δικαίωμα να γνωρίζεις τι συνέβη. Γιατί, εντέλει κανείς δεν μπορεί να σε εμπαίζει και μάλιστα πίσω από την «ασφάλεια» που του παρέχουν τα αξιώματα και οι κλειστές πόρτες…

Με εκτίμηση,
Γιάννης Μυλωνάκης
Μέλος ΔΣ ΠΑΙΣΔΑΠ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook