Να είστε προσεκτικός όταν αναφέρεστε στη λέξη ήθος κ. Μυλωνάκη

apipolimasΌπως συνηθίζεται  λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές,  στελέχη και μέλη δημοτικών παρατάξεων που δεν τιμήθηκαν από την ψήφο των συνδημοτών τους στις περασμένες  εκλογές, προσπαθούν με τη μέθοδο εκτόξευσης πυροτεχνημάτων να επανεμφανισθούν στο πολιτικό προσκήνιο,  με στόχο να υφαρπάξουν με μεγάλα και ηρωικά λόγια την ψήφο των συνδημοτών τους.

Σ’ αυτή την κατηγορία βρίσκεται και ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης,  μέλος του Δ.Σ. ΠΑΙΣΔΑΠ, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και τ.  Πρόεδρος του π. Οργανισμού Άθλησης  (νυν ΠΑΟΔΑΠ).

Ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης απέστειλε πρόσφατα προς τους γονείς μία ανοιχτή  επιστολή, με την οποία καταγγέλλει το ήθος και το πνεύμα αυτών που διοικούν σήμερα το Δήμο της Αγίας Παρασκευής.

Ως αφορμή για την πολιτική του αυτή επίθεση,  στάθηκε η απόφαση του δημάρχου Βασίλη Ζορμπά ο οποίος,  μαζί με την πρόεδρο των παιδικών σταθμών κ. Έφη Καψοκεφάλου και  μετά από ενδελεχή μελέτη των οικονομικών στοιχείων της δημοτικής αυτής επιχείρησης, εισηγήθηκαν  να μειωθούν  κατά 50% τα  τροφεία, τα οποία καταβάλουν σήμερα οι γονείς για τα παιδιά τους.

Θα ήταν απόλυτα  ανεκτό από εμάς αν  ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης ως μέλος μιας παράταξης που στοχεύει να διοικήσει το Δήμο, ασκούσε κριτική επί των πράξεων και των αποφάσεων της διοίκησης  και το ίδιο θα ίσχυε ακόμη κι αν πρότεινε, για λόγους εντυπωσιασμού,  την δωρεάν παροχή των συγκεκριμένων υπηρεσιών προς τους εργαζόμενους συμπολίτες μας, άσχετα αν την πρότασή του αυτή ο πνευματικός του πατέρας και πρώην δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος δεν θα την εφάρμοζε ποτέ. Να θυμίσουμε ότι η παράταξη της οποίας  είναι μέλος ο κ. Μυλωνάκης, μόνο αύξηση έκανε στα τροφεία των Παιδικών Σταθμών, όπως και στα Δημοτικά Τέλη.

Θα ήταν επίσης ανεκτό από την παράταξή μας το γεγονός ότι ο κ. Μυλωνάκης εμφανίζει ως προεκλογική παροχή την μείωση των τροφείων που εισηγήθηκε ο δήμαρχος και η διοίκηση του ΠΑΙΣΔΑΠ,  αγνοώντας εσκεμμένα την σημερινή οικονομική συγκυρία (παρά την κατάσταση της χώρας) ,η οποία είναι σαφώς καλύτερη και αφήνει περισσότερα περιθώρια για λογικές παροχές προς τους συνδημότες μας, από την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία  άφησε τα οικονομικά του Δήμου η παράταξή του. Να σημειωθεί ότι η πρόταση της Διοίκησης βασιζόταν σε πραγματικά στοιχεία και δεδομένα και όχι σε εικασίες.

 Αυτό όμως το οποίο δεν μπορούμε να επιτρέψουμε είναι η επίθεση του κ. Μυλωνάκη στο ήθος και το πνεύμα των ανθρώπων της παράταξής μας, οι οποίοι έχουν επωμιστεί την ευθύνη για να ξαναφέρουν την πόλη εκεί που της αξίζει, πολύ ψηλότερα δηλαδή από το χάλι που εκείνος, ο δήμαρχος και η παράταξή του άφησαν το 2010 ως παρακαταθήκη σε εμάς.

Είναι αδιανόητο να συνεχίζει και σήμερα  να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφερόταν ως στέλεχος της διοίκησης του Βασίλη Γιαννακόπουλου και να επιμένει αντιδημοκρατικά και «ετσιθελικά» να επιβάλλει τις απόψεις του κι όταν  αυτές δεν γίνονται δεκτές να προχωρά σε θεατρικές αποχωρήσεις. Επειδή έχει διατελέσει Πρόεδρος Οργανισμού, δεν μπορεί να μην ξέρει ότι όταν υπάρχει εισήγηση από τη Διοίκηση και αντιπρόταση από την αντιπολίτευση, πρώτη ψηφίζεται η εισήγηση. Και αν αυτή καταψηφιστεί, τότε τίθεται σε ψηφοφορία η αντιπρόταση. Αφού υπερψηφίστηκε (και από τον ίδιο) λοιπόν η εισήγηση της διοίκησης, πώς θα συζητούσαν μετά, την δική του αντιπρόταση;

Την ευθύνη της διοίκησης της πόλης ο λαός της Αγίας Παρασκευής εμπιστεύτηκε στην παράταξή μας, στα στελέχη και το δήμαρχο μας Βασίλη Ζορμπά και έδωσε την εντολή να διοικήσουμε προς την κατεύθυνση του κοινού καλού.

Στις δημοκρατικές κοινωνίες οι αιρετοί, δηλαδή ο κ. Βασίλης Ζορμπάς και η κ. Έφη Καψοκεφάλου δεν είναι κάποιοι δικτάτορες που αποφασίζουν και διατάζουν, αλλά αιρετοί εκλεγμένοι από το λαό της Αγίας Παρασκευής και όπως έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, διακατέχονται από ήθος και συνέπεια και αποφασίζουν υπεύθυνα με γνώμονα τις εισηγήσεις των διοικητικών υπαλλήλων για την εύρυθμη λειτουργία τόσο του Δήμου όσο και των δημοτικών επιχειρήσεων.

Δεν επιτρέπουμε στον κ. Μυλωνάκη να βάλλει κατά του ήθους στελεχών της παράταξής μας, τα οποία ουδέποτε στη μακρόχρονη παρουσία τους στα πολιτικά δρώμενα και από τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησαν το λαό της Αγίας Παρασκευής, δεν έδωσαν ποτέ το δικαίωμα για αμφισβήτησή του.

Ειδικά ο κ. Μυλωνάκης  έχει αρκετούς λόγους που επιβάλουν να είναι πολύ προσεκτικός όταν κατηγορεί άλλους για ήθος.

Ας μην ξεχνά ότι ο πνευματικός του πολιτικός πατέρας Βασίλης Γιαννακόπουλος, του είχε εμπιστευθεί ένα Νομικό Πρόσωπο του Δήμου κι ότι στην τετραετία 2006 – 2010 διαχειρίστηκαν ένα ποσό ύψους 5.000.000 περίπου ευρώ, δηλαδή «ένα κολυμβητήριο» ή ένα «μισό δημαρχείο» και το μόνο έργο που άφησε πίσω του, ήταν γήπεδα χωρίς αδειοδότηση, άκρως επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών (για τα οποία κόπτεται δήθεν σήμερα)  και χρέη προς τρίτους ύψους περίπου 600.000 ευρώ.

Δεν πρέπει να  ξεχνά ο κ. Μυλωνάκης ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη έννοια της λέξεως ήθος είναι αυτός ο οποίος τον οδήγησε στο εκλογοδικείο, σε μια προσπάθεια να ακυρώσει την εκλογή της κ. Μαργαρίτας Καβρουδάκη – Δημητρίου και να καταλάβει τη θέση της στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης θα πρέπει τέλος να είναι περισσότερο προσεκτικός , όταν στέλνει ανοιχτές επιστολές προς τους συνδημότες του και οι «λαγοί» που προσπαθεί να βγάλει από το προεκλογικό του καπέλο να μην άπτονται της εκτόξευσης λάσπης προς ανθρώπους οι οποίοι ουδέποτε έδωσαν το δικαίωμα για οποιαδήποτε φήμη ή κατηγορία.          

Το Γραφείο Τύπου της  Δημοτικής Παράταξης,

«Αγία Παρασκευή η πόλη μας»

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook