Ανακοίνωση της Συμμαχίας Ευθύνης για το 6ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ logo

Η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση Αγίας Παρασκευής «Συμμαχία Ευθύνης» καταδικάζει απερίφραστα τον παράλογο καταιγισμό καταγγελιών και ΕΔΕ που αντιμετωπίζουν, σχεδόν από την αρχή αυτής της σχολικής χρονιάς, οι εκπαιδευτικοί του 6ου Δημοτικού Αγίας Παρασκευής.

Δυστυχώς, ένα περιστατικό ήσσονος σημασίας, από αυτά που μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή μέσα σε ένα σχολικό περιβάλλον και τα οποία οι εκπαιδευτικοί, με τους κατάλληλους παιδαγωγικούς χειρισμούς, αξιοποιούν  για να μετασχηματίζουν την όποια αποκλίνουσα συμπεριφορά των μαθητών, σε ανάπτυξη υγιών ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, στάθηκε ικανό να «πληγώσει» το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού του σχολείου!

Μήνες τώρα οι εκπαιδευτικοί του  6ου Δημοτικού Αγίας Παρασκευής αγωνίζονται να αποκαταστήσουν το διασαλευμένο παιδαγωγικό κλίμα του σχολείου τους απέναντι στην αδυναμία διαχείρισης των προβλημάτων από τις εμπλεκόμενες εκπαιδευτικές διοικητικές δομές.

Μήνες τώρα οι εκπαιδευτικοί του  6ου Δημοτικού Αγίας Παρασκευής αγωνίζονται να προστατεύσουν τους μαθητές του σχολείου τους από τις όποιες δυσλειτουργίες συνεπάγεται η παρέμβαση ορισμένων γονέων ή μιας απρόσωπης διοικητικής αρχής που απέχει από την καθημερινή πραγματικότητα ενός σχολείου…

Μήνες τώρα οι εκπαιδευτικοί του  6ου Δημοτικού Αγίας Παρασκευής αγωνίζονται να διατηρήσουν το παιδαγωγικό και διδακτικό τους έργο και την ομαλή λειτουργία του σχολείου τους  στο ύψος που τους αρμόζει. Αγωνίζονται, εν τέλει, να διαχειριστούν, στις συμπεριφορές των μικρών μαθητών τους, τον αντικατοπτρισμό των συμπεριφορών μιας ολόκληρης κοινωνίας που, μέρα με την ημέρα, φθίνει σε αξίες, συναισθανόμενοι ότι σ’ αυτή τη φθίνουσα πορεία των αξιών είμαστε όλοι οι ενήλικες συνυπεύθυνοι…

Με αίσθημα ευθύνης, με τη βεβαιότητα ότι εκφράζουμε όλους τους ενεργούς πολίτες και όλους τους σκεπτόμενους γονείς, η διαμαρτυρία των οποίων έχει ήδη επίσημα εκφραστεί μέσα από τις ανακοινώσεις της Ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής, που χρόνια τώρα συνεπικουρεί το εκπαιδευτικό έργο με τους καθημερινούς της αγώνες, προς όφελος ολόκληρης της μαθητικής κοινότητας, ο επικεφαλής και τα μέλη της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Συμμαχία Ευθύνης» συμμετέχουν και συμπαρίστανται στον αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Παρασκευής, υπερασπιζόμενοι όχι μόνο την προσωπική και επαγγελματική τους ταυτότητα και αξιοπρέπεια, αλλά και την απρόσκοπτη λειτουργία του ελληνικού δημόσιου σχολείου!

Τη συμπαράσταση αυτή δηλώσαμε εμπράκτως, σήμερα το πρωί, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ΠΕΡΙΚΛΗΣ» στο 6ο Δημοτικό.

 

Βασίλης Γιαννακόπουλος

υπ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Συμμαχία Ευθύνης»

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook