CINE ΣΧΟΛΕΙΟ “Θανάσης Βέγγος”: ΚΛΕΙΣΤΟΝ λόγω … Της Λένας Μαρκή

cine-σχολείο

Της Λένας Μαρκή

Κι εκεί που είπαμε πέρασαν οι εκλογές και ηρεμήσαμε, να που βρήκαμε πάλι θέμα να ασχοληθούμε και να φάμε τα μουστάκια μας!

imagesCAH7BM2PΑρχίζω να σκέφτομαι ότι δώσαμε ταιριαστό όνομα στον κινηματογράφο μας. «Θανάσης Βέγγος» … είναι σα να βλέπω τον αγαπημένο Θανάση να τρέχει πανικόβλητος και πάλι και να μην μπορεί να ησυχάσει. Όσο δραστήριος ήταν εκείνος, άλλο τόσο θορυβώδης μας προέκυψε και ο δημοτικός κινηματογράφος.

Την Πέμπτη το βράδυ στην τελετή αποφοίτησης στο 2ο Γυμνάσιο, έγινα αποδέκτης της λύπης πολλών γονιών και φίλων για τη μη λειτουργία του cine σχολείου. Όλοι είχαν αναμνήσεις από το χώρο αυτό. Είχαν συνδέσει καλοκαιρινές βραδιές στο προαύλιο του γυμνασίου, δίπλα στα δέντρα, με μια καλή ταινία, άλλοτε με παρέα ενηλίκων και άλλοτε παρακολουθώντας παιδικές ταινίες με την οικογένεια. Είχαν συνδυάσει αυτό το σχολείο με το δημοτικό κινηματογράφο. Είχαν συνδυάσει τη χαμηλή τιμή του εισιτηρίου, με την οικονομική τους κατάσταση.

Συμπέρασμα; Τις κοκορομαχίες των αιρετών τις πληρώνουν οι δημότες!

Οι αντιπάθειες, οι αντιπαλότητες και τα πολιτικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το «καλό της πόλης», έχουν αποδέκτη το ίδιο το καλό της πόλης.

Για τη μη λειτουργία του δημοτικού κινηματογράφου, κατά την άποψή μου, φταίνε όλοι όσοι κατέχουν θεσμική θέση και εμπλέκονται στο θέμα και πολύ περισσότερο όσοι αναλώνονται με λόγια μέσα από το διαδίκτυο, και  προσπαθούν να αποτινάξουν από πάνω τους τη σκιά. Ακόμα και τώρα που τελείωσαν οι εκλογές συνεχίζουν την μικροπολιτική τακτική τους.

Ποιός κερδίζει από τη λειτουργία του cine σχολείου;

Όλοι!

Γιατί:

–Το σχολείο δεν θα μείνει έρμαιο όλο το καλοκαίρι σε εξωσχολικά στοιχεία που μπορούν να το καταπατήσουν και να προκαλέσουν ζημιές, όταν κάθε βράδυ θα είναι γεμάτο κόσμο. Στα 3 χρόνια που είμαι γονιός μαθητή του 2ου Γυμνασίου, αντιλήφθηκα ότι πιο πολλές ζημιές έγιναν από την φθορά του χρόνου και από εξωσχολικά άτομα, παρά από τη λειτουργία του κινηματογράφου. Εξάλλου θα μπορούσε να τεθεί απαράβατος όρος η αποκατάσταση οποιασδήποτε ζημιάς, από το Δήμο.

–Οι δημότες σε κοντινή τους απόσταση έχουν θερινό κινηματογράφο, με χαμηλή τιμή εισιτηρίου, με πολύ καλές ταινίες και σε περιβάλλον πρασίνου και καθαρού αέρα.

–Ο Δήμος γιατί έχει ικανοποιημένους δημότες και εισπράττει ένα σεβαστό ποσό. Αν φυσικά ο επόμενος Δήμαρχος μπορεί να λειτουργήσει με ευνοϊκότερους όρους τον κινηματογράφο θα είναι προς όφελος της πόλης.

Οι δημότες πλέον περιμένουμε από τους αιρετούς να συμπεριφερθούν ως ενήλικες και για μια αρχική – και πιστεύω να ακολουθήσουν κι άλλες – φορά να φροντίσουν πραγματικά για το καλό της πόλης. Ποτέ δεν είναι αργά όταν επιδιώκεις  το καλό.

*Αν όπως λένε, τα κτήρια μεγαλώνουν και ζουν μαζί με τους ανθρώπους, ας μην αφήσουμε ένα όμορφο σχολείο όπως το 2ο Γυμνάσιο να ρημάξει.

*Ας μην διώξουμε τους κατοίκους στους όμορους Δήμους.

*Μπορούμε όλοι μαζί να απολαύσουμε μερικές καλές ταινίες. Στο φινάλε δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, η πόλη ανήκει σε όλους.

Γιατί η πόλη είμαστε εμείς.

Και εμείς θέλουμε το cine σχολείο. Θέλουμε το «Θανάση Βέγγο» μας.

 

lena1

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook