Θοδωρής Μπριάνης: πρόεδρος του ΣΕΑΝ, μαραθωνοδρόμος, μα πάνω απ’ όλα λάτρης του Υμηττού

Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών…

Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Αγ. Παρασκευής…

Μαραθωνοδρόμος…

Είναι ο  ίδιος άνθρωπος, ο συνδημότης μας, ο λάτρης του Υμηττού, ο Θοδωρής Μπριάνης.

Σε δύο σημερινά άρθρα μας, στην επίσκεψη του ΣΕΑΝ στους Δημάρχους Αγ. Παρασκευής και Παπάγου-Χολαργού και στην επίσκεψη του Συλλόγου Επιστημόνων στο Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής συναντήσαμε τον κ. Μπριάνη. Έναν δημότη που γνωρίζουμε προσωπικά και εκτιμάμε. Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι είναι μια ευκαιρία να σας τον συστήσουμε, έτσι δημοσιεύουμε το βιογραφικό του.

Βέβαια τον Θοδωρή δεν τον επιλέξαμε για τους τίτλους του, αλλά γιατί είναι ένας αξιόλογος επιστήμονας και άνθρωπος και αγαπάει την Αγία Παρασκευή εμπράκτως.

***

Μπριάνης Θοδωρής

Ο Θοδωρής Κων. Μπριάνης γεννήθηκε και κατοικεί στον Τσακό της Αγ. Παρασκευής. Η καταγωγή του είναι από την Λαμία. Είναι μαχόμενος δικηγόρος με ειδίκευση στο Αστικό Δίκαιο (Οικογενειακό, Κληρονομικό, Εργατικό κλπ), καθώς και στο Αθλητικό Δίκαιο (επί πολλά χρόνια μέλος της Α΄βάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της διοργανώτριας αρχής του μπάσκετ-ΕΣΑΚΕ και τα τελευταία χρόνια μέλος στην ίδια Επιτροπή, ως εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών-ΠΣΑΚ). Διατηρεί γραφείο μαζί με τα αδέλφια του Δημήτρη και Ιωάννα, επίσης δικηγόρους, στο κέντρο της Αθήνας, Ακαδημίας & Γενναδίου.

Υπηρέτησε τη θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία, ως Έφεδρος Αξιωματικός. Από την απόλυσή του και μετά εκλέγεται συνεχώς μέλος του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ με την επωνυμία: «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν.ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ», που έχει την έδρα του βάσει νόμου, στην Αγ. Παρασκευή, ενώ από το 2003 μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι τακτικό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ανώτατης Πανελληνίου Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών (ΑΠΟΕΑ).

Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με έντονη συνδικαλιστική και συγγραφική δράση, εκδότης του περιοδικού ΝΟΜΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ και από το 2008 τακτικό μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ. Λάτρης του μεγάλου πνεύμονα του Δήμου μας, του βουνού μας, του Υμηττού, προσπαθεί εδώ και χρόνια με εθελοντικές και αθλητικές δράσεις να συνεισφέρει στην ανάδειξη της οικολογικής και αθλητικής αξίας του, με αποκορύφωμα την ουσιαστική συμμετοχή του, ως Προέδρου των Εφέδρων Αξιωματικών και ως Μαραθωνοδρόμου – μέλους της Ομάδας Αθλητών του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών (ΟΡΑΜΑ) στην διοργάνωση – θεσμοθέτηση του «Δρόμου ζωής» του Δήμου μας.

Είναι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Αγ.Παρασκευής.

 

 

 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr

Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.