Το Κοιμητήριο εκθέτει Δημοτική Αρχή και Δήμαρχο (video). Της Λένας Μαρκή

Κοιμήτηριο Αγ. Παρασκευής-δημοτικό συμβούλιο

Γράφει η Λένα Μαρκή

Η αλλαγή του υπευθύνου στο Κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής φαίνεται ότι άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και οι αέρηδες δεν θα αφήσουν τίποτε όρθιο …

Η ιστοσελίδα aparaskevi-images.gr σας έχει ήδη ενημερώσει για την επίθεση που δέχτηκε ο εργαζόμενος στο κοιμητήριο  και για την καταγγελία των τριών εργαζομένων που στάλθηκε  στο Δήμαρχο. Αποτέλεσμα αυτών ήταν να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Έτσι στη συνεδρίαση στις 10/3/2016 ο κ. Κώστας Τσιαμπάς αναφερόμενος στο επεισόδιο της επίθεσης στον εργαζόμενο βρέθηκε να δηλώνει, ότι υπήρξε απαράδεκτος και ερασιτεχνικός χειρισμός από το Δήμαρχο, ότι ενώ μπορούσε να το αποτρέψει δεν έκανε τίποτα παρά έδειξε ανευθυνότητα και αδιαφορία, αναγκάζοντας το Δήμαρχο κ. Σταθόπουλο να απαντήσει και να δημιουργήσει μεγάλα ερωτηματικά.

Μέχρι αυτό το σημείο το ζητούμενο ήταν η καταγγελία των τριών εργαζομένων που δεν μπορούν να συνεργαστούν με τον υπεύθυνο, κάτι που θα μπορούσε ο Δήμαρχος ή ο αμέσως μετά αρμόδιος να προσπαθήσει να εξομαλύνει την κατάσταση και η επίθεση προς τον εργαζόμενο που θα μπορούσε ίσως να αποφευχθεί. Και λέω θα μπορούσε γιατί οι δύο οικογενειάρχες που δημιούργησαν το συμβάν επισκέφθηκαν εκνευρισμένοι πρώτα το γραφείο Δημάρχου, όπου ο κ. Σταθόπουλος τους συμβούλευσε να μην πάνε στο κοιμητήριο, αλλά να πάρουν τηλέφωνο τον εν λόγω υπάλληλο. Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι ο κ. Σταθόπουλος δεν έβαλε τα δυνατά του και δεν υπήρξε πειστικός γιατί εκείνοι φεύγοντας από το γραφείο του, δημιούργησαν το γνωστό συμβάν!

Όλα αυτά αναφέρθηκαν και από το Δήμαρχο προς απάντηση στον κ. Τσιαμπά, όμως θέλησε να συνεχίσει την ενημέρωση, ίσως για να δικαιολογηθεί (;) και είπε διάφορα τα οποία τον εκθέτουν. Ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλα κείμενα από τους άλλους υπαλλήλους του νεκροταφείου και πως στο γραφείο του «ήρθε» ένας φάκελος που «φοβάμαι ότι είναι με χρήματα γιατί δεν τον έχω ανοίξει, από δημότη προς τον εργάτη το συγκεκριμένο» και πως «αυτά αποτελούν μια ΕΔΕ που είναι σε εξέλιξη» για να συμπληρώσει  «θα βάλουμε σειρά, δεν θα κυκλοφορεί χρήμα στο νεκροταφείο».

Κάποιες φορές αναρωτιέμαι αν ο κ. Σταθόπουλος αντιλαμβάνεται που βρίσκεται και τι λέει … Ίσως θα ήταν σώφρον κάποιο από τα στελέχη και τους συμβούλους που έχει να του δίνει γραπτά κείμενα και να μην ξεφεύγει από αυτά…

Δεν είναι η πρώτη φορά που στρέφεται εναντίον εργαζόμενου του Δήμου, δημοσίως και παρανόμως.

Αρχή έκανε βγάζοντας το ιατρικό ιστορικό υπαλλήλου στη δημοσιότητα σε live μετάδοση του δημοτικού συμβουλίου, γνωρίζοντας ως γιατρός ο ίδιος ότι αυτό είναι απόρρητο, γεγονός που έχει πάρει το νόμιμο δρόμο που έπρεπε.

Στη συνέχεια κατηγόρησε (για να μην χρησιμοποιήσω πιο βαριά λέξη) τη γραμματέα του πάλι σε live μετάδοση, ότι δεν τον ενημέρωσε για έγγραφο που βρισκόταν για μέρες πάνω στο γραφείο του!!! Όπως λένε οι φήμες τη γλίτωσε με μια γερή κατσάδα το επόμενο πρωί από την ίδια, γιατί την εξέθεσε. Είναι παραδεκτό από όλους ότι η συγκεκριμένη κυρία κάνει σωστά τη δουλειά της.

Και τώρα για τρίτη φορά σε live μετάδοση κατηγορεί για χρηματισμό υπαλλήλους του Δήμου χωρίς να είναι σίγουρο ότι έχει στοιχεία και χωρίς να έχει γίνει ΕΔΕ και να υπάρξει πόρισμα!!!

Ο φιλεργατισμός σε όλο του το μεγαλείο.

«Ήρθε», λέει, ένας φάκελος στο γραφείο του. Από πού; Ποιος τον έφερε και που τον βρήκε; Υπάρχουν άλλοι μάρτυρες πέρα από αυτόν που τον έφερε και τον κ. Σταθόπουλο που υποθέτουμε τον παρέλαβε;

«Φοβάται», λέει, «ότι περιέχει χρήματα»! Και αν όχι τότε τι θα κάνετε κε Δήμαρχε, θα καταπιείτε τη γλώσσα σας; Γιατί δεν τον ανοίξατε άμεσα παρουσία κάποιας επιτροπής και τον κρατάτε στο γραφείο σας, μήπως τα υποτιθέμενα χρήματα αυγατίσουν; Είναι λέει τα υποτιθέμενα χρήματα που μπορεί να περιέχει ο φάκελος για τον εργάτη που δέχτηκε την επίθεση. Και που το ξέρετε, αναγράφεται το όνομά του;

Είμαστε σοβαροί κε Δήμαρχε;

Και ερχόμαστε στην περιβόητη ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση) που έπρεπε να έχει ξεκινήσει από την πρώτη στιγμή. Αρχικά ο κ. Σταθόπουλος είπε ότι αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη, στη συνέχεια ότι θα ανατεθεί ΕΔΕ, για να έρθει αμέσως μετά ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γεράσιμος Βλάχος και να δηλώσει πως «θα διατάξουμε όποτε θέλουμε εμείς. Εμείς είμαστε Διοίκηση» !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ας γνωρίζει ο κ. Βλάχος ότι ναι είναι Διοίκηση με εντολή των δημοτών της Αγίας Παρασκευής να τηρούν τα νόμιμα. Όταν λοιπόν υπάρχουν στοιχεία που ενέχουν παρανομία, οφείλει η Διοίκηση άμεσα να διατάξει ΕΔΕ και να διαλευκάνει την υπόθεση, σύμφωνα με τους νόμους και όχι τις επιθυμίες καθενός.

Όλες αυτές οι ενέργειες που ΔΕΝ έγιναν μας βάζουν σε σκέψεις και δημιουργούν υποψίες, όπως είπε και ο κ. Γκιζιώτης στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 17/3/2016. Συμπλήρωσε επίσης ότι μπορεί ο Δήμαρχος να κατηγορεί τους υπαλλήλους για χρηματισμό χωρίς να έχει κάνει ΕΔΕ, αλλά ακούγεται και από διάφορους ότι οι Δήμαρχοι είναι αυτοί που κανονίζουν τους τάφους. Για να σπεύσει ο Δήμαρχος να απαντήσει ότι μόνο σε μία περίπτωση μεσολάβησε όπου ο θανών υπήρξε φίλος και γνωστό πρόσωπο και μάλιστα τον ευχαρίστησαν για τη μεσολάβηση αυτή.

Για να επανέρθουμε όμως στο θέμα των εργαζομένων του νεκροταφείου, αναφέρθηκε από το Δήμαρχο και ένα περιστατικό με μια δημότισσα που επισκέπτεται συχνά το νεκροταφείο (έχει ενταφιασμένο το γιό της εκεί) και η οποία επισκέφθηκε το Δήμαρχο στο γραφείο του και κατήγγειλε ότι «τα παίρνουν όλοι στο νεκροταφείο» και μάλιστα κατήγγειλε πράγματα που συμβαίνουν στο κοιμητήριο εδώ και χρόνια και ήταν εις γνώσιν της. Και δικαίως αναρωτιόμαστε εμείς: Γιατί μίλησε τώρα; Γιατί τόσα χρόνια δεν είπε κουβέντα σε κανέναν άλλο Δήμαρχο και περίμενε τον κ. Σταθόπουλο να εκλεγεί; Τόση ευαισθησία της δημότισσας μετά από χρόνια; Αν την καλέσουν στην ΕΔΕ θα υπογράψει αυτά που καταμαρτύρησε στο Δήμαρχο; Γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα πρόκειται για συκοφαντία.

Αυτή τη στιγμή σπιλώνονται δημοσίως οικογενειάρχες υπάλληλοι (χωρίς να είναι η πρώτη φορά) και κατηγορούνται από το Δήμαρχο για χρηματισμό χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν νόμιμα στοιχεία. Επίσης δεν μπορούμε ως πόλη να αντιληφθούμε ότι με τη βία δεν λύνονται τα προβλήματα, αντίθετα διασύρονται οικογένειες και ενέχονται κίνδυνοι περεταίρω τραγωδιών. Σε σχετική πρόσφατη περίπτωση στον γειτονικό Δήμο Παπάγου-Χολαργού καταδικάστηκε ομόφωνα με ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο στις 9/3/2016, η χειροδικία κατοίκου κατά εργαζόμενου του Δήμου, έπειτα από ενημέρωση που υπήρξε από το Σύλλογο Εργαζομένων. Παρεμπιπτόντως ο Σύλλογος Εργαζομένων Αγίας Παρασκευής εξέδωσε μια ουδέτερη στην ουσία ανακοίνωση, που αφήνει το Δήμαρχο να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Και δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά γιατί στα συμβάντα του Κοιμητηρίου εμπλέκονται από τη μια μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και από την άλλη εργαζόμενοι μέλη του Συλλόγου.

Να συμπληρώσουμε δύο στοιχεία ακόμα. Ο δεχθείσας την επίθεση υπάλληλος συναντήθηκε με στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ενημέρωσε για το περιστατικό, που σημαίνει ότι θα υπάρξουν εξελίξεις. Ο δε καινούργιος υπεύθυνος του Κοιμητηρίου είναι αυτός που κατασκεύασε το πανό με το ΟΧΙ προ του δημοψηφίσματος που ανήρτησε ο Σύλλογος Εργαζομένων στην πρόσοψη του Δημαρχείου και προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Γεράσιμου Βλάχου .

Προσωπικά δεν παίρνω τη θέση κανενός και δεν είμαι εγώ που θα αποφασίσω αν κάποιος είναι νόμιμος ή παράνομος. Όμως παρατηρώ μια τσαπατσουλιά, μια ανευθυνότητα, έναν αυταρχισμό με τα οποία κινείται η Δημοτική Αρχή, αντί να ακολουθεί το γράμμα και τις επιταγές του νόμου. Συνεχίζει στο τριπάκι της δημιουργίας εντυπώσεων και την προσφιλή τακτική του κ. Σταθόπουλου που «δεν θέλει να πει» αλλά στο επόμενο δευτερόλεπτο τα βγάζει όλα στη φόρα. Η στάση αυτή αφήνει επίσης την εντύπωση ότι η Δημοτική Αρχή κινείται βάση του σκεπτικού πως «όποιος δεν είναι μαζί της, είναι εχθρός της» …



—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφiες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr
Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  , ή στο Twitter