ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανεξάρτητος ο Γιάννης Μυλωνάκης. Με δήλωση στο Δ.Σ. αποχωρεί από τη Συμμαχία Ευθύνης (video)

Milonakis Giannis

 

Με δήλωση που ανέγνωσε ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης προ ολίγου στη συνεδρίαση του Δ.Σ., στις 10/11/2016, ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη “Συμμαχία Ευθύνης”.

Ζήτησε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. να κινήσει τις διαδικασίες για την αποδέσμευσή του από Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, από μέλος του ΠΑΟΔΑΠ και από ανναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Ο κ. Μυλωνάκης αναφερόμενος στα δέκα χρόνια ενεργής παρουσίαςτου  στα δημοτικά πράγματα διαπιστώνει πως η κατάσταση στην πόλη πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ξεκίνησε μιλώντας αρνητικά για τη στάση της Δημοτικής Αρχής και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα της πόλης, για την απαξίωση που δέχεται η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και για την πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων που είναι κοινωνικά απομονωμένες. “Το αποτέλεσμα είναι οι πολίτες να έχουν γυρίσει την πλάτη σε όλους εμάς, που ασχολούμαστε με τα κοινά. Και δικαίως…” τόνισε.

Μένοντας λοιπόν σταθερός στις απόψεις του για ανανέωση και θέλοντας να τιμήσει την ψήφο των δημοτών συνεχίζει ως ανεξάρτητος.

Ευχαρίστησε στο τέλος τον επικεφαλής της παράταξης “Συμμαχία Ευθύνης” κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο για τα δέκα χρόνια συνεργασίας.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Μυλωνάκη στο δημοτικό συμβούλιο και  βίντεο της ανεξαρτητοποίησης. (Η κακή ποιότητα του βιντέου οφείλεται στα τεχνικά προβλήματα της αναμετάδοσης του Δήμου και δεν είναι υπαιτιότητα του aparaskevi-images.gr).

Όπως πιθανώς να γνωρίζετε ήδη, ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με τα κοινά της Αγίας Παρασκευής στην ηλικία των 29 χρόνων με την πεποίθηση ότι είχε φτάσει ο καιρός για ανανέωση του πολιτικού δυναμικού της πόλης αλλά και για την εισαγωγή ενός νέου τρόπου προσέγγισης, ανάλυσης και οργάνωσης των θεμάτων που αφορούν στο δήμο.

Φέτος, έπειτα από δέκα χρόνια ενεργής παρουσίας στα δημοτικά πράγματα εξακολουθώ να εμμένω στις ίδιες ακριβώς θέσεις. Με λύπη μάλιστα, διαπιστώνω, πως η κατάσταση στην Αγία Παρασκευή πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει είτε με επιφυλακτικότητα, είτε με αρνητισμό τις δομικές αλλαγές που χρειάζεται ο Δήμος, προκειμένου να προσαρμοστεί στα πρότυπα της νέας εποχής. Ο ίδιος ο Δήμαρχος, αρνείται να δεχθεί κριτική για το παραμικρό, πανηγυρίζοντας ταυτόχρονα για το αυτονόητο, δηλαδή για υπηρεσίες που ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να παρέχει στους πολίτες και που πάντα παρέχονταν. Φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται ποιες είναι οι καθημερινές ανάγκες και οι προτεραιότητες των πολιτών. Δεν έχει καταφέρει, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, να υλοποιήσει κάποιο σχέδιο εξόδου της πόλης από τη μιζέρια, γιατί με απλά λόγια: δεν έχει σχέδιο.
Η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου απαξιώνεται όλο και περισσότερο. Οι «κοκορομαχίες» Δημάρχου και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν γίνει πλέον θέμα ημερήσιας διάταξης και βυθίζουν όλο και περισσότερο σε ανυποληψία το θεσμό. Τα φαινόμενα αυτά βασανίζουν την τοπική κοινωνία και αποτελούν κατάλοιπα μιας «παλιάς» αντίληψης και «γερασμένης» νοοτροπίας, η οποία αρνείται να εγκαταλείψει τις πρακτικές του παρελθόντος από το οποίο προέρχεται.

Το αποτέλεσμα είναι οι πολίτες να έχουν γυρίσει την πλάτη σε όλους εμάς, που ασχολούμαστε με τα κοινά. Και δικαίως…
Η πλειοψηφία των υπόλοιπων παρατάξεων είναι κοινωνικά απομονωμένες. Αναλώνονται σε ανούσιους διαξιφισμούς και παλαιοκομματικά τρικ που προέρχονται από μία πολιτική κουλτούρα άλλων εποχών. H συμμετοχικότητα στη λήψη αποφάσεων, η αρχή της πλειοψηφίας, η κατάθεση προτάσεων μοιάζουν έννοιες ξεχασμένες. Η αρχηγοκεντρική λειτουργία τους περιορίζεται σε μια κενή περιεχομένου αντιπολιτευτική λογική, μόνο για το φαίνεσθαι και όχι για την ουσία.

Η πεποίθηση μου είναι πως τα σημερινά σχήματα έχουν κλείσει πλέον τον κύκλο τους. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να εξαιρέσω και το συνδυασμό με τον οποίο εκλέχθηκα και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς, Δημοτικός Σύμβουλος.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι μέλος μιας παράταξης που αποτελεί μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης του.

Γι’ αυτό λοιπόν, ως ανεξάρτητος πλέον, θα συνεχίσω μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο να δίνω τη μάχη, πιστεύοντας ότι αξίζει να δουλέψουμε σκληρά για να φτιάξουμε μια πόλη, που αρμόζει να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Να πιστέψουμε σε ένα Δήμο δίχως μεγαλεπήβολα σχέδια και παραμυθένια έργα, που δε θα γίνουν ποτέ. Το Δήμο που θα διασφαλίζει στους πολίτες, πρωτίστως, τα απλά και καθημερινά. Το Δήμο που θα λειτουργήσει ως ουσιαστικός μοχλός ανάπτυξης, θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και θα αξιοποιήσει όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία των κοινοτικών πόρων. Το Δήμο που θα εξασφαλίσει στους εργαζόμενους του, όλα τα μέσα, προκειμένου να προσφέρουν κι εκείνοι με τη σειρά τους υπηρεσίες στους πολίτες με όρεξη και αυταπάρνηση. Είμαι βέβαιος πως αισθάνονται και σκέφτονται κι άλλοι όπως εγώ, είτε βρίσκονται εντός, είτε εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.

Η απόφασή μου αυτή ήταν μονόδρομος, αν ήθελα να παραμείνω σταθερός στις απόψεις μου και να τιμήσω την ψήφο που μου έδωσαν οι συμπολίτες μας επικροτώντας τις θέσεις και την έως τώρα πορεία μου.

Από την πλευρά μου θα στηρίξω, όπως άλλωστε έχω κάνει μέχρι σήμερα, καθετί θετικό, που θα αποσκοπεί στη βελτίωση των δομών της πόλης και της καθημερινότητας των πολιτών. Θα είμαι όμως απέναντι σε οποιαδήποτε λογική συντηρεί τη στασιμότητα και τις παλαιού τύπου πολιτικές πρακτικές.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Βασίλη Γιαννακόπουλο για τα δέκα χρόνια συνεργασίας που είχαμε. Μπορεί τώρα να διαφωνούμε σε πολλά, αλλά με βεβαιότητα λέω, πως ως Δημοτική Αρχή αφήσαμε σημαντική παρακαταθήκη στην πόλη.
Πρόεδρε, σε παρακαλώ να κινήσεις τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο για την αντικατάσταση μου από τη θέση του Γραμματέα του Δ.Σ., από μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΠ, καθώς και από αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, άμισθες θέσεις στις οποίες έχω οριστεί ως εκπρόσωπος της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.
Με εκτίμηση,

Γιάννης Μυλωνάκης
Δημοτικός Σύμβουλος
Αγίας Παρασκευής