Αθλητισμός για λίγους. Του Τάσου Μπομπόνη

%ce%b3%ce%ae%cf%80%ce%b5%ce%b4%ce%b1-%cf%84%ce%ad%ce%bd%ce%bd%ce%b9%cf%82-%ce%b1%ce%b3-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ae%cf%82-1%ce%b1

 

Διαβάζοντας το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΙΚΗΣ μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής

– Ενισχύουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στηρίζουμε το μαζικό αθλητισμό για όλες τις ηλικίες δίχως αποκλεισμούς, με την δημιουργία νέων απαραίτητων υποδομών (Πευκάκια, Κολυμβητήριο, Πολυχώρος Στ. Κώτσης)
– Προωθούμε την μη οργανωμένη άθληση (βάδιση εντός ιστού πόλης, βάδιση στην φύση, ποδήλατο ανώμαλος δρόμος, ήπια σωματική δραστηριότητα με την χρήση οργάνων ή και ελεύθερων ασκήσεων
– Επιδιώκουμε την δημιουργία Κέντρου Αθλητιατρικής, το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες σε όλους τους αθλούμενους προληπτικά.


Στην συνέλευση κατοίκων Αι Γιάννη, αναφέρθηκα στα παρακάτω θέματα.

– Την αύξηση των τιμών σε ανέργους και πολύτεκνους στα αθλητικά προγράμματα
– Την μη δημιουργία ταρτάν στο στίβο του Στ. Κώτσης καθώς και την αδυναμία χρήσης του γηπέδου ποδοσφαίρου καθότι είναι μονίμως καταλλημένο για προπονήσεις


Τα πρωινά πήγαινα συχνά και έπαιζα τένις με φίλο δημότη στα γήπεδα της οδού Νότου. Δυστυχώς υπήρχε χρέωση 5€ ανά ώρα παρόλο που ήταν πάντα άδεια. Την Πέμπτη 10-11-2016 ο φίλος που τηλεφώνησε, τον ενημέρωσαν ότι αντί για 5€ η χρέωση έγινε 10€ την ώρα. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, πέρασε ο κ. Παπαμιχαήλ και ο κ. Σερκεδάκης, στους οποίους ζητήσαμε εξηγήσεις για την συλλογιστική κάτω από την οποία αυξήθηκε το κόστος χρήσης του γηπέδου. Για να μην κουράζω, αναφέρω επιγραμματικά τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις.

Οι ερωτήσεις ήταν
Αφού τα γήπεδα είναι άδεια το πρωί γιατί αυξήσατε την τιμή;
Ποιο είναι το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου;
Γιατί εξαιρέθηκαν οι τριτεκνοι άνεργοι από την απαλλαγή των διδάκτρων των παιδιών τους;
Γιατί δεν υπάρχει ελεύθερη ώρα το απόγευμα να παίζουν και οι δημότες τένις;
Γιατί το γήπεδο έχει λακκούβες και νερά, έχει πούσια και χαλίκια στην άκρη, σκισμένο φιλέ, στραβές γραμμές, τα φώτα δεν ανάβουν το βράδυ τα μισά, και το δένδρο από πάνω, δεν κλαδεύεται που αν φυσήξει δυνατά θα πέσει κομμάτι του με κίνδυνο να τραυματιστούν τα μικρά που κάνουν μάθημα;

Κος Παπαμιχαήλ
«Αυξήσαμε το κόστος γιατί μας είπαν ότι 5€ είναι λίγα και οι άλλοι ζητιάνε παραπάνω. Οι αποφάσεις βγαίνουν μετά από μεγάλη συζήτηση στο ΔΣ και δεν αλλάζουν εύκολα.
Η καθαριότητα είναι υποδειγματική αλλά έληξαν οι συμβάσεις και μέχρι να ανανεωθούν δεν μπορεί να είναι τέλεια
Για τους τριτεκνους ανέργους κάντε μας ένα έγγραφο αίτημα να το εξετάσουμε»
«Μα σας έχω κάνει αίτημα εδώ και τρεις εβδομάδες» απάντησε ο φίλος.


Κος Σερκεδάκης
«Θα φτιάξουμε το φιλέ και τα φώτα μέσα σε ένα μήνα.
Είμαστε φθηνοί
Εδώ προσπαθήσαμε να μειώσουμε στα εργαστήρια τις τιμές και έγινε χαμός ( του απάντησα ότι δεν είναι αλήθεια και ότι στην ουσία δεν έγινε καμιά μείωση, αλλά αύξηση στους μη δημότες )
Ζήτησα να βάψουν τις γραμμές και μου ζήτησαν 11.000€»


Είναι προφανές ότι η οικονομική πολιτική των χρεώσεων γίνεται χωρίς σχεδιασμό.
Είναι προφανές ότι η προώθηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, έχει πάει περίπατο.
Πληροφοριακά αναφέρω πως η τιμολογιακή πολιτική δεν χαράσσεται επειδή «κάποιοι μας είπαν» αλλά κάνοντας μια στοιχειώδη έρευνα, που έκανα εγώ και σας παραθέτω.


Οι όμοροι δήμοι Παπάγου-Χολαργού και Παλλήνης που επικοινώνησα διαθέτουν γήπεδα δωρεάν για τους δημότες τους. Ο δήμος Παπάγου-Χολαργού έχει σε δυο σημεία γήπεδα που είναι το ένα όλη μέρα και το άλλο κάθε πρωί δωρεάν και ολόκληρη την Κυριακή. Ο δήμος Παλλήνης πάλι διαθέτει δυο γήπεδα που είναι κάθε πρωί 08.00-16.00 δωρεάν το Σάββατο 16.00-22.00 και ΟΛΗ την Κυριακή ΔΩΡΕΑΝ.


Να πάμε και στους ιδιώτες.


Το Χαλάνδρι tennis club http://www.tennis-club.gr/ διαθέτει γήπεδα με μοκέτα με 10€ για όση ώρα θέλεις το πρωί 08.00-15.00 και το Παλλήνη tennis club http://pallinitennispark.gr/ διαθέτει γήπεδα με 8€/ωρα το πρωί 09.00-16.00. Περιττό να αναφέρω την διαφορά ποιότητας των γηπέδων και την μη χρηματοδότηση τους από δημοτικά τέλη.
Να συμπληρώσω πως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, που είναι συχνά ο κλασσικός , έχει ανάγκη από δημιουργία τάπητα στο Στ. Κωτσης, γιατί όπως είδαμε με τον Μαραθώνιο, το τρέξιμο είναι η πιο αγαπημένη ενασχόληση του ερασιτέχνη. Επίσης το γήπεδο ποδόσφαιρου δεν είναι ελεύθερο σχεδόν ποτέ για ερασιτέχνες, ενώ της Νότου που κοστίζει πάμπολα χρήματα είναι για μια δυο φορές την εβδομάδα χρήση. Να μην παραλείψω την παντελή αδιαφορία δημιουργίας πεζοπορικών διαδρομών.
Ο Δήμος μας αποδεικνύει για άλλη μια φορά, πως το δημόσιο με τις αγκυλώσεις και τον ερασιτεχνισμό του, τελικά καταναλώνει χρήματα, για να αποδίδει χειρότερες και ακριβότερες υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα, και δείχνει το χειρότερο κοινωνικό πρόσωπο με τις χρεώσεις του σε σχέση με τους γειτονικούς και πιθανόν και άλλους δήμους (φίλοι μου είπαν πως δήμοι όπως της Ερυθραίας και της Φιλοθέης διαθέτουν δωρεάν τα γήπεδα τένις στους δημότες τους).


Ελπίζω ο Δήμαρχος να πράξει κάτι.


Μπομπόνης Τάσος

%ce%b3%ce%ae%cf%80%ce%b5%ce%b4%ce%b1-%cf%84%ce%ad%ce%bd%ce%bd%ce%b9%cf%82-%ce%b1%ce%b3-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ae%cf%82-2