Εντάθχηκαν σε χρηματοδότηση ΕΣΠΑ οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγ. Παρασκευής

%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%b4%ce%bf%ce%bc%ce%ad%cf%82-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%b1%ce%b3-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ae%cf%82

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΠ) «Αττική 2014-2020» εντάχθηκαν οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Έτσι το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Μαγειρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ με το ποσό των 477.360 €.

Μετά από εμπεριστατωμένη και καλά οργανωμένη έκθεση της υπηρεσίας Κοινωνικής Πολιτικής και δη της Διευθύντριας κ. Αντωνίας Γκίνη, επιτεύχθη επανεξέταση και ακολούθως η έγκριση της πρότασης του Δήμου από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως φαίνεται στον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης προτάσεων των Δομών παροχής βασικών αγαθών (ΕΔΩ) από τις 67 προτάσεις που συμμετέχουν προτείνονται για ένταξη στη χρηματοδότηση οι 35 πρώτες, με το Δήμο Αγίας Παρασκευής να φέρει τον Α/Α 34 και να βρίσκεται στους προτεινόμενους.

Ας μην ξεχνάμε ότι στα τέλη Οκτωβρίου η τότε αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου ανακοίνωνε ότι θα υπήρχε παράταση στη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, μέχρι 31/12/2016. Τα χρήματα είχαν εξασφαλιστει από τον κρατικό προϋπολογισμό με διαβεβαίωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Γεώργιου Χουλιαράκη. Και όπως τονίζονταν στην ανακοίνωση του Υπουργείου «Η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών συνεχίζεται από εθνικούς πόρους, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ένταξης-έναρξης των δομών-δράσεων αυτών στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη από τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας. Γι’ αυτό, τους καλούμε για άλλη μια φορά, να επιταχύνουν τις διαδικασίες προσλήψεων προσωπικού στις νέες δομές ώστε να έχουν ολοκληρωθεί έως 31/12/2016»

Σειρά έχει τώρα η πρόσληψη προσωπικού από το Δήμο που αναγκαστικά θα είναι λιγότερο σε αριθμό από τα προηγούμενα χρόνια. Τουλάχιστον οι τρεις βασικές κοινωνικές δομές (Παντοπωλείο, Μαγειρείο & Φαρμακείο) θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες της πόλης μας.